Upp till bevis för Hammarby!

Hammarby ställs i morgon inför ett ordentligt kraftprov då finska seriesegrarna HPK gästar Hovet.

HPK (Hämeenlinnan Pallokerho) tillhör de absolut bästa lagen i finska hockeyligan och lär bli en ordentlig värdemätare för Hammarby Hockey. I kväll torsdag möter HPK Södertälje i Scaniarinken, och inför den matchen säger Timo Lahtinen till SSK:s hemsida: "[HPK] är Finlands bästa lag. De vann grundserien ganska överlägset förra säsongen. De ledde med 2-0 i semifinalen men sedan torskade de, jag tror det var mot Tappara." Lahtinen konstaterar vidare att HPK är det tuffast motstånd SSK kan få i dagsläget, och han framhåller särskilt finnarnas skridskoåkning. Det blir alltså en rejäl värdemätare Hammarby kommer att få i morgon.

Bland spelarna i HPK återfinns många respektingivande namn. Den kanadensiske målvakten Rob Tallas har bland annat representerat Chicago Blackhawks i NHL, och den tjeckiske forwarden Vladimir Vujtek har tidigare spelat för en rad framstående klubbar, vi behöver bara nämna Pittsburgh Penguins, Atlanta Trashers, Sparta Prag och Tampa Bay Lightning och Edmonton Oilers. HPK innehåller dessutom flera Sverigebekantingar, även om Anders Burström (tidigare Luleå) är den ende svenske spelaren i truppen. Tony Virta spelade så sent som i våras för SSK i elitserien, och Jyrki Louhi ingick i AIK för ett par år sedan. HPK:s lagkapten Marko Tuulola har vidare gjort ett antal säsonger i Brynäs.

Första nedsläpp är 18.00, och Hovets dörrar öppnar en halvtimme i förväg. Entré är 50 kronor för vuxna (ungdomar upp till 16 år kommer in gratis). Ta chansen att se Hammarby ta sig an ett förstklassigt motstånd!

Hammarbyredaktionen2003-08-28 17:45:00

Fler artiklar om Hammarby