Allettan redan säkrad för Karlskrona HK?
I stället för en kamp om allettan så kan hösten bli en kamp mot lättja?

Allettan redan säkrad för Karlskrona HK?

Bara fyra omgångar in så har man i stort sätt redan nått höstens mål. Hur kommer detta påverka Karlskronas säsong i det långa loppet. Det är svår fråga men försöker vrida och vända lite på det.

Jag håller med Mikael "Bävern" Johansson om att matchen igår var ett styrkebesked. Man kom inte upp i närheten av sin kapacitet de sista 40 minuterna av matchen, men klarade ändå av att stänga ner och plocka hem tre poäng.

Genom att KHK höll undan och slog Tyringe igår har man i stort sett redan tagit sig till Allettan. Trots att det bara spelats fyra matcher har man sju poäng ner till Tyringe, med en match tillgodo dessutom. Inte ens med skadekris eller formsvacka borde det vara möjligt att tappa ett sådant glapp.

Det ser ut som Magnus och Hasse kommer att få en lite annan utmaning i höst än vad de har haft hittills. Magnus har "bara" gjort en höst i Karlskrona, men förra hösten behövde man inte direkt jobba med motivationen då serien var relativt jämn, och rätt många lag ville vara med och slåss om platserna till Allettan.

Varje match visste man att en liten svacka skulle kunna innebära att något lag bakom kunde gå på en streak med fyra raka vinster, och då hade man problem.
Det problemet finns inte nu. Även om Karlskrona skulle åka på 2–3 raka förluster har jag enormt svårt att se att Tyringe under samma period lyckas rada upp 3–4 vinster.

Så frågan är: hur länge kommer Karlskrona att kunna hålla sig motiverade?
Än så länge har det bara gått fyra matcher, och man spelar en rolig ishockey även för spelarna själva. Jag tror inte att det är någon fara för lättja än, men det kommer att vara något som Magnus och ledarstaben behöver se upp med.
Utrycket att "tävla på träning" kan bli oerhört viktigt för Karlskrona HK den här hösten om detta fortsätter, vilket jag tror att det kommer att göra.

Men vad kommer detta att innebära för Karlskronas Alletta?

Det är inte lätt att svara på, men vi kan lugnt säga att att spela i en tuffare höstserie inte har gjort någon positiv skillnad för Karlskrona de fyra senaste åren. Bra höstar mot bra motstånd har inte lett till en bra vår. Så kanske en lättare resa kommer att bli avgörande på sikt.
Man kommer att kunna träna ner laget om man vill. Jag utgår från att man mentalt kan slappna av mer utanför isen när man har en marginal. Det blir ingen klump i magen eller att man övertänker; istället kan man slappna av och vara i stunden.

Nej, det ska bli väldigt intressant att se hur detta kommer att spela ut sig och vilka effekter det får på framtiden, då detta är ett nytt scenario för Karlskrona HK.

Christoffer Scharf2024-10-07 15:23:00
Author

Fler artiklar om Karlskrona

Krönika: Hockeydöden fortsätter men när kommer verkliga lösningar?