Det är klart: Joachim Rhodin inleder säsongen i Karlskrona
Blir det mål direkt på lördag?

Det är klart: Joachim Rhodin inleder säsongen i Karlskrona

Man pratat, skrivit och skrikigt om det länge men nu är det klart att Joachim Rhodin kommer att spela för Karlskrona HK, i alla fall inledningsvis. Det är ingen hemlighet att Joachim tittar på större sammanhang för att se om någon intressant öppnar upp sig men tills nu har han inte hittat något så han kommer inleda säsongen i Karlskrona.

Normalt sätt så gillar jag inte osäkra korttidskontrakt då det kan stöka till i gruppen men här finns det så mycket som talar för detta så kommer lägga det åt sidan, för det första så har han kört hela sommaren med KHK både på och utanför isen. Sen är han en spelare på en nivå som ingen hockeyettaklubb kan få med tanke på hans ålder, och alla positiva PR-bitar som kommer med det med prylar som säljs och biljettförsäljningar. Är bara kolla på IFK Göteborg när dem värvade Hamsik, man gick plus med över miljonen på den värvningen för allt extra som kom till.

Så det smartaste KHK kan göra just nu är att snabbt som fan ta fram en T-shirt med Jocke Rhodin och börja sälja, och utnyttja tillfället för det är idag väldigt osäkert om det blir mer än ett antal matcher. Men ska det bli möjligt att Jocke ska spela här hela säsongen så måste publikens lirare skjuta i höjden, det säger klubben själva idag. Så frågan är bara hur snabbt man kan få in pengarna så man kan vara med och utmana de större klubbarna i Europa delvis. Man kommer aldrig kunna utmana hela vägen men tillräkligt för att det ska vara värt att stanna hemma.

På isen då så får Karlskrona precis den spelartypen jag tycker man behöver, en stor stark kille som kan spela det raka fysiska spelet. Som inte kan spela mer på kraft än elegans samtidigt som han är en underskattat målskytt för sin spelartyp. Gissar att han kommer pakera in på kontoret framför mål i powerplay och även går in och ta lite boxplay tid. Detta är forward som du bör spela 16,17, 18 minuter per match.
Nej men välkommen ”hem” Joachim även om det bara blir för en kort stund, ska bli riktigt kul att se dig i arenan ett tag framöver.
 

Christoffer Scharf2023-09-28 18:52:00
Author

Fler artiklar om Karlskrona

Inför Alvesta SK borta
Krönika: Hockeydöden fortsätter men när kommer verkliga lösningar?