Frölunda - Linköping
4 - 0

Efterlängtad seger för Frölunda

Det var två hittills underpresterande lag som under lördagseftermiddagen möttes i Scandinavium. Frölunda tog emot Linköping och båda lagen var i stort behov av en vinst för att inte falla ytterligare i tabellen.

Den första perioden inleddes piggt av Frölunda då man pressade Linköping hårt och tvingade gästerna till att spela mestadels stressat och slarvigt. Detta intensiva spel skulle även få resultat. Åtta minuter in i matchen gjorde Victor Olofsson nämligen 1-0 med ett stenhårt direktskott på pass från Lias Andersson. Ett klassmål av Olofsson och Frölunda tog en tidig ledning i matchen. Till skillnad från tidigare matcher höll Frölundas fina spela i sig en hel period och Linköping hade inte mycket att säga till om. 2-0 skulle även hinna komma i första perioden då 18-åriga Jesper Emanuelsson gjorde sitt första SHL-mål någonsin med mindre än minuten kvar att spela av perioden. Mycket lovande inledning i matchen för Frölunda som gick in i mittenakten av denna matchen med en tvåmålsledning.

I den andra perioden fortsatte Frölunda på den inslagna vägen då man redan efter drygt fem minuters spel kunde utöka sin ledning med två snabba mål. Det första av dem gjordes av Ryan Lasch i powerplay och bara sekunder senare kunde även Simon Hjalmarsson hitta nätet efter slarvigt målvaktsspel av Jonas Gustavsson. Gustavsson som efter 4-0-målet även blev utbytt. Målvaktsbytet tycktes ha en viss effekt på Linköping då man efter målet spelade upp sig något och hade några chanser som hade kunnat leda till ett reduceringsmål. Något mål kom dock inte och den andra perioden avslutades vid ställningen 4-0. En betryggande ledning för Frölunda och trots att man inte riktigt kom upp i samma nivå i den andra perioden så hade man bra kontroll över matchen inför den sista perioden.

Ifall Linköping skulle kunna få med sig något från här matchen behövde man höja sig avsevärt i den tredje perioden, men någon offensiv toksatsning kom inte från bortalaget. Frölunda lyckades hålla Linköping på armslångt avstånd i större delar av den tredje perioden samtidigt som Johan Mattson var säkerheten själv i kassen. Frölunda gjorde det som krävdes av dem i den tredje perioden utan att glänsa vilket säkrade en oerhört välkommen 4-0-seger.

Frölunda kom ut oerhört starkt i den här matchen och visade klass i den första halvan. Den halvan räckte för vinst idag då man efter det var ganska mediokra men lyckades ändå hålla Linköping utanför målprotokollet vilket är starkt. Avslutningsvis är jag nu efter 14 spelade matcher ganska säker på att Frölunda har hittat en ny förstamålvakt i Johan Mattson efter ännu en mycket bra insats.