Egor Polin: Från extraspelare till att bli nyckelspelare!

Egor Polin: Från extraspelare till att bli nyckelspelare!

Att följa SSK kan verkligen vara en berg-och-dalbana av känslor och resultat. Det är inte ovanligt att ett lag visar en helt annan sida av sig själva från en match till en annan, vilket kan bero på många faktorer som spelarnas mentala inställning, taktiska förändringar eller rentav slumpen.
Från en tafatt tillställning i Småland där inget i stort sätt fungerade till att fullkomligt explodera i en målorgie som fick mig att tappa hakan. Att spelarna kanske hade den viktigare matchen i åtanke är mänskligt. Det är viktigt att komma ihåg att även professionella idrottare är människor som påverkas av sina tankar och känslor, och att de inte alltid kan prestera på topp.

Vi ser redan från start ett helt annat SSK. De känns i atmosfären att ikväll kommer vi att vinna. SSK har gjort en rad mindre bra första perioder, men ikväll skulle det ändras. SSK fullkomligt pulveriserar stackars Tomas Rydén i Oskarshamn målet. Jag fattar inte varför de inte bytte målvakt vid tidigare skede. SSK gör fem mål på tio minuter i den första perioden.
Oskarshamn lyckas dock överlista Touhimaa en gång, då SSK backen går bort sig i sin iver att göra ännu flera mål. Har gett en del kritik mot vårt PP som sett ut att vara både fantasi -och uddlöst. Ikväll så får man maximal utdelning och gör fyra mål på fyra försök. De finns onekligen en kemi mellan Meyer och Dyk och de visar de när de får spela med en man mera. Meyers individuella insats, med ett mål och fyra assist, kan mycket väl vara den gnista som behövs för att tända storformen hos dansken framöver.

Polin - Polin - Polin - Poliiiiiin ( Dolly Partons hitlåt Jolene melodi)
Täljeklacken har hittat en ny favorit i Egor Polin och har skapat en egen ramsa för honom. Han lyser av självförtroende ute på isen. Hans Zorro mål höjde hans självförtroende ännu ett snäpp och gör honom till ett hot så fort han har pucken. Egor Polin har verkligen gjort ett avtryck i hockeyvärlden med sitt imponerande spel. Hans resa från att vara en extra forward till att bli en nyckelspelare är en inspirerande berättelse om hårt arbete och beslutsamhet. Polins förmåga att höja sitt spel under press och leverera resultat, som hans första hattrick, visar på en mognad och ett självförtroende som är ovanligt för en spelare i hans ålder. Hans träningsetik och ödmjukhet i intervjuer gör honom till en förebild för unga spelare och en favorit bland SSK fansen. Med en sådan start på säsongen är det spännande att se hur långt Egor Polin kan gå i sin hockeykarriär.

Nolan Stevens – seriens bästa center
SSK har seriens bästa center i Nolan Stevens. Han visar upp ett spel med högklass i allt han gör. Han går in och vinner viktiga tekningar. Han tar jobbet framför mål i Powerplay. Två av PP målen igår var Nolan i ansiktet på målvakten i rätt ögonblick. Han är utomordentlig skicklig med pucken och har bra speluppfattning.  Att han även används i boxplay visar på hans defensiva kompetens och förmåga att anpassa sig till olika spelsituationer. Sedan har han en förmåga att återta puckar och verkar ha bläckfiskarmar som suger tag i motståndarna och pucken.


Det är inte varje säsong vi får uppleva tio mål i en match i Scaniarinken. Vi får nog gå lång tillbaka i tiden för att finna liknande resultat. Minns själv en match där SSK krossade gnaget med 10-0, men det är fyrtio år sedan.
I morse vaknade man otroligt glad. Kaffet smakade godare, toasten var utsökt och nu sitter jag och småler samtidigt som jag skriver den här texten.  


Nästa vecka är det tre matcher som väntar. Först ett dubbelmöte med Mora för att sedan avsluta veckan på söndag hemma mot Västerås. Den matchen börjar 16.30 och passar barnfamiljer utmärkt. 
Veckans matcher: 
30/10 19. 00 SSK - Mora obs!!! SSK bjuder sportlovslediga ungdomar på entren. Klicka på länken här för att boka.
1/11 19.00 Mora - SSK
3/11 16.30 SSK - Västerås . Boka förmånliga familjebiljetter här.


Efter dessa tre matcher väntar ett längre uppehåll på tio dagar.
Hoppas att vi kan leda serien då. Det vore häftigt, men inte omöjligt.

Janne Willman2024-10-26 12:07:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar