KHK vann senaste det derbyt med 6-0, vad blir det ikväll?
Kommer Karlskrona vara fortsatt obesegrade efter kvällens derby?

KHK vann senaste det derbyt med 6-0, vad blir det ikväll?

Karlskrona flyger fram i alla fall när det gäller segrar medan Mörrum har blandat och gett en hel del, men kommer detta spela någon roll ikväll? Nej derbyn lever alltid sitt eget liv och blir nästan alltid tight även om 6-0 senast talar ett annat språk, men då ska man komma ihåg att Mörrum bara orkade cirka 30 minuter. Men hur går det ikväll?


Karlskrona gjorde sin bästa match för säsongen senast när man slog Västervik. Västervik var bättre i första perioden, men till andra perioden lyckades KHK anpassa sitt spel och tillslut vinna matchen. Matchen var också något helt annat än de matcher vi sett hittills; denna match hade slutspelskaraktär från start till mål, vilket innebar att alla hockeyälskare på plats verkligen fick valuta för entréavgiften.

Segern mot Västervik gör att man fortsätter segertåget, där man fortsatt är obesegrade. Nu när det är dags för säsogens andra derby, i seriepremiären mot Mörrum i Karlskrona där vann Karlskrona med 6-0. Den matchen var viktig för Karlskrona eftersom man hade haft svårt att sätta puckarna under försäsongen.

Mot Mörrum blev det en islossning direkt, och sedan har man kunnat rida på den vågen.
Inför första mötet mot Mörrum startade Måns Söderbom en tröjkampanj som riktade sig mot den största konkurrenten. Till det här mötet svarade Mörrum med en film där man "bryter" sig in i arenan och tar tillbaka laxarna till Mörrum. Videon möttes av blandade reaktioner, allt från att det var kul hets av Mörrum till att man inte förstår hur KHK kunde samarbeta med Mörrum under inspelningen. Jag känner faktiskt ingenting för den här grejen.

Vill jag vara neutral?

Nja, det kan jag inte säga. Jag gillar hets och pikar som ökar spänningen inför ett derby, men det här där klubben släpper en film hade inte gett mig någon puls när jag stod på Nya Nesjö Östra, där en vass kommentar från Mörrums sociala medier mot Karlskrona, tröjaktioner eller banderoller ger mer för mig. Om Mörrum dessutom hade gjort det här utan KHK:s vetskap, hade det kanske blivit intressant. Jag vet att det hade tagit hus i helvete om man gjort det, men det hade varit lagom med glimten i ögat; nu känns det mer som ett spektakel.

Men tillbaka till matchen. Inför säsongen var det en hype i Mörrum som det inte varit på länge. Den här säsongen har man den bästa chansen man haft på länge att nå allettan, och trots att man har haft fyra förluster på sju matcher så har man bara en poäng upp till småkrisande Västervik.

Detta gör givetvis att Mörrum har oerhört mycket att spela för ikväll. "Motivation slår klass", heter det, och har man en revansch att utkräva efter 0-6-förlusten samt chansen att gå upp på allettanplats, så borde man komma ut taggade till tänderna.

Vad detta får för effekt på matchen är svårt att sia om. Blir man för aggressiv och går bort sig högt, så kommer Karlskrona att utnyttja sina bästa vapen, nämligen omställningarna. Mörrum måste få till en insats där man vinner den fysiska kampen samtidigt som man ser till att tempot i matchen går ner.

Jag skulle tippa att matchbilden blir liknande den mot Tyringe, där Mörrum försöker kliva högt under de första tio till tjugo minuterna, för att sedan fokusera mer på att styra i mittzonen och få ner Karlskronas fart.

Hurvida matchen blir långsam eller inte beror på vilka lösningar Karlskrona hittar i mittzonen när det blir trångt. Får Mörrum inte fast Karlskrona, så kommer det bli jobbigt; då kommer ganska stillastående spelare möta spelare som kommer med hög fart. Så om de väljer att styra, hoppas jag för deras skull att de är väl pålästa på Karlskrona.

Karlskrona får givetvis gälla som favoriter, och jag tippar 2-4 till Karlskrona ikväll. Det kommer att vara många KHK:are på plats; BB skickar en buss och som vanligt blir det många som kör ner själva.
Så har ni möjlighet att se matchen så se till att göra det för det kan bli bra tryck ikväll.

Christoffer Scharf2024-10-18 16:32:00
Author

Fler artiklar om Karlskrona

Inför Alvesta SK borta