Milos Kelemen matchhjälte när Slovakien chockade USA

Milos Kelemen matchhjälte när Slovakien chockade USA

En vass slovakisk inledning chockade USA som sent skulle kvittera i matchen. I förlängningen var det dock Slovakiens tvåmålsskytt Milos Kelemen som avslutade matchen genom att styra in 5–4-målet.

Redan efter den första perioden ledde slovakerna med 2–0. Målen kom genom Milos Kelemen och Libor Hudacek som båda gör ett riktigt bra VM. 

Amerikanarna fick till en reducering i mittperioden genom NHL-forwarden Matt Boldy,  Men sedan var det åter igen Slovakien som kontrollerade matchen och utökade ledningen med ytterligare två mål.  

Kelemen matchhjälte på övertid

Det såg ett tag ut som att USA var nere för räkning. Inte för att de var spelmässigt underlägsna, men matchbilden lutade så pass mycket till Slovakiens fördel.

Tidigt i den tredje perioden lyckades USA att få till ännu en reducering. Och i matchens slutskede kom först 3–4-målet, och när det återstod mindre än fyra minuter kvar att spela kvitterade Luke Hughes till 4–4 och tog matchen till förlängning.

I förlängningen var det dock Slovakiens Milos Kelemen, som genom ett hårt skott från Jake Sanderson, styrde in pucken till 5–4 och gav slovakerna en viktig seger. 

Se det avgörande övertidsmålet

Red

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-13 19:31:00
Author

Fler artiklar om VM 2024