Västerås IK förstärker laget med Elias Ekström

Västerås IK förstärker laget med Elias Ekström

Elias Ekström gör entré i Västerås IK med debut ikväll mot AIK. Den 23-årige forwarden, med 194 SHL-matcher bakom sig, lånas in från Örebro och har potential att göra skillnad för laget. Läs mer om vad Ekström kan bidra med och vad sportchef Niklas Johansson säger om nyförvärvet.

Västerås IK har gjort ett spännande nyförvärv genom att låna den 23-årige forwarden Elias Ekström från Örebro HK. Med 194 matcher i SHL under bältet är förväntningarna höga när han debuterar för VIK ikväll hemma mot AIK.Sportchef Niklas Johansson uttrycker sin entusiasm över rekryteringen:

"Jättespännande för oss att få möjligheten att ta in Elias. Han har både skills och spelsinne för att kunna producera offensivt, likväl som han har en hög arbetskapacitet och stark skridskoåkning." Under säsongen 2022/23 gjorde Ekström 26 poäng (7+19) på 49 matcher, vilket visar på hans potential att bidra offensivt.

Ekström har varit ordinarie i Örebro under säsongen och spelade senast 11 minuter i lagets 2-1-seger mot Malmö. Med den starka konkurrensen i laget, samt stjärnvärvningen av Kalle Kossila, öppnades en möjlighet för Västerås att låna Ekström. Johansson har haft en dialog med Örebro om detta, och nu ser VIK fram emot att välkomna honom.

Lånet innebär att Ekström kan kallas tillbaka till Örebro under säsongen, vilket ger en flexibel lösning för både spelaren och klubben. Johansson betonar att även om nyförvärv inte alltid är optimalt, var detta lån en möjlighet som inte gick att tacka nej till.

Med rötter i regionen och släktband till den tidigare VIK-trotjänaren Rikard Ekström, finns det en lokal förankring i nyförvärvet. Många ögon kommer att riktas mot Elias Ekström i hans debut ikväll, där han förväntas bidra till lagets offensiv och spelglädje.


VIK.se

Jonathan W2024-10-25 10:55:57
Author

Fler artiklar om Västerås

Inför kvällens bortamatch mot Vimmerby: Nyckelfaktorer för Västerås IK
Patrik Berglund tillbaka i Västerås IK
Vart står Västerås IK? - Införrapport: Västerås IK - BIK Karlskoga
Inför matchen mot Almtuna – Västerås i behov av en uppryckning