Mercato - Silly season

Alla Genoas nyförvärv, förluster och rykten kommer att publiceras här. Sidan kommer att uppdateras dagligen. 300 miljoner ska spenderas!

Senast uppdaterad 31 Augusti

Uppdateringar i rött

Klara nyförvärv:

Gianlica Pegolo, målvakt
Veronas trotjänare till målvakt kommer att slåss om målvaktsplatsen med Rubinho. Pegolo stod i 43 matcher och släppte in 46 mål för Verona denna säsong. Antagligen är han värvad som backup.

Matteo Paro, mittfältare
Delägarskap och Genoa köpte 50 % av Paro av Juventus för 1,6 milj euro. Paro sägs vara en spelskicklig mittfältare med bra teknik och fin blick för spelet. Paro är extra välkommen då vi är lite tunna på innermittfältet. 


Paro visar upp sitt nya lags tröja

Papa Waigo, anfallare
Cesenas bästa målskytt får flytta till Genoa efter att ha stänkt in 15 mål på 35 matcher i Cesena. Han lär få det tufft att slå sig in i Genoas breda anfallsuppställning.

Marco Borriello, anfallare
Efter många utlåningar så får han nu spela i Genoas tröja då klubben har köpt 50 % av Borriello i ett delägarskap med Milan. Den före detta stortalangen kanske kan få en nytändning i Genoas färger. Han är tänkt som mittforward i Genoas 3-4-3 system. 


Borriello visar upp sitt nya lags tröja

Andrea Masiello, Försvarare
Genoa fick 50% av Masiello i Criscito affären. Han spelade 15 matcher för Genoa under våren och får ses som en backup alt. framtidsman. Genoa vann budgivningen mot Siena som ägde den andra halvan. Han är nu 100% Rossoblu.


Cesare Bovo, försvarare
Den tidigare Parma och Roma försvararen och U21 kaptenen är numera delägd av Genoa och Palermo och kommer att tillbringa den kommande säsongen i den rödblåa tröjan ifall han klarar av den medicinska undersökningen. Ytterligare en försvarare klar för Genoa med andra ord. Bovo hade flera lag som var ute efter hans signatur, men han valde Genoa före alla dessa lag mycket beroende på att han kände förtroende av tränaren Gasperini och att han vill spela i Azzurri. Han var iklädd en t-shirt på presskonferansen med med texten: "Jesus walks with me" på bröstet......snack om att trissa upp förväntningarna.

Mirko Lamantia, målvakt
En ung talangfull målvakt har anlänt för att täcka upp luckan efter Russo. Mirko är bara 17 år och har en spännande framtid tillmötes. Han kom från Novora och kan kanske kan lånas ut direkt för att få speltid, men än så länge är han kvar i truppen och är med på träningslägret i Österike.

Abdoulay Konko, mittfältare
Genoa fick 50 % av Konko i Criscito affären. Genoa förlorade delägarskapet i den traditionella budgivningen med Siena och där får han nu får fortsätta spela. Men Genoa ville annat och har nu köpt tillbaka Konko från Siena. Flera turer fram och tillbaka för denna fransos som endast har 14 matcher i Serie A på sin meritlista. Antagligen är det Gasperini som har handplockat Konko då han tränade Crotone samtidigt som Konko var en av de tongivande spelarna på mittfältet i Serie B säsongerna 03-04 och 04-05.

Danilo Sacramento, mittfältare
En offensiv vänster ytter som har provspelat med Genoa under en tid. Han har varit mycket bra på Genoas läger i Österrike och har även gjort mål i träningsmatcherna. Han sägs vara en ”Fabiano kopia” med fina offensiva kvalitéer. Han är värvad från det Brasilianska laget Ponte Preta. Spelar under smeknamnet ”Danilo”. Tydligen är inte Danilo helt klar och kommer med största sannolikhet att missa matchen mot Milan. Men han beräknas bli klar inom kort. Är nu officiellt klar.

Gleison Pinto Santos, försvarare
Stjärna i Albinoleffe i Serie B, men håller han i Serie A? Brist på försvarare för rimliga priser gör att Genoa för söka sina nyförvärv i Serie B. Ett delägarskap som kostade 1 miljon euro och nu har Genoa sammanlagt värvat spelare för 16 miljoner euro. Bovo 3 milj, Popa Waigo 4,5 milj, Borriello 1,8 milj, Paro 1,5 milj + Masiello, Gasparetto och Pegolo.
Något stul med kontraktet gör att han inte är 100% klar än, men det beräknas bara vara en tidsfråga. Nu är Santos officiellt klar för Genoa och har redan hunnit med två matcher för klubben.

Alessandro Lucarelli, försvarare
Efter mycket om och men så har äntligen Genoa kunnat förstärka försvaret. Perfekt till Milanmatchen anländer Sienas Alessandro Lucarelli, lillebror till den store Lucarelli. Lucarelli hade precis värvats till Siena från Reggina och skrev nyligen under ett 4 års avtal med klubben. Kontraktet är på tre år och han gick på 2 miljoner euro.  Alessandro kommer att köra sin första träning med laget imorgon.
 

Tommaso Ghinassi, försvarare
En ung försvarare för tillväxt har hämtats in från Pistoiese. Han kommer som lån men Genoa har förköpsrätt.


Klara förluster:

Domenico Criscito, försvarare
Den unga backtalangen får lämna Genoa efter sin supersäsong i Rossoblu. Men han kan snabbt komma tillbaka då Genoas president har antytt ett muntligt avtal med Juventus. Ifall de värvar en storback så ska Criscito bli utlånad till Genoa för att få mer speltid och utvecklas ännu mera innan han är mogen att dra på sig vitsvarta tröjan. 

Filippo Corobbio, mittfältare
Corobbio lånades in mitt under säsongen i samband med Leon affären med Reggina. Nu är han tillbaka i Albinoleffe då Genoa förlorade delägarskapbudgivningen med Albinoleffe. Ingen tung förlust.

Diego Tavares, anfallare
Den unge portugisen har inte imponerat tillräckligt på Gasperini. Han gjorde ett mål på 9 matcher förra säsongen. Han går till Lugano i Schweiz på lån.

Alessandro Di Maio, försvarare
Tavares får sällskap till Lugano av den egna produkten, Di Maio som ännu inte har fått spela någon match för Genoa.

Stefano Botta, mittfältare
Som beräknat så blir Botta utlånad till Cesena nästa säsong. Genoa och Gasperini tror mycket på Stefano, och med regelbundet spel i Serie B kan han kanske blomma ut till en spelare som är mogen för större uppgifter i framtiden.

Michele Tarallo, anfallare
Stor skyttekung i de lägre divisionerna i Italien. Har svårare att övertyga över Serie C. Lånas ut igen till Monza.

Danilo Russo, målvakt
Ung talangfull målvakt som lånas ut till Viareggio för att få speltid.


Matteo Siligato, anfallare
Var han som gjorde båda målen i finalen mot Roma i Tornei di Viareggio i år. Var även laget lagkapten. Han lånas ut till Valenzana för att få speltid.

Nicola Barasso, målvakt
Målvakt som började spela förra säsongen för Genoa men lånades sedan ut efter ett par svaga framträdanden. Nu lånas han ut igen till Serie C1 laget Taranto.

Fernando Martin Forestieri, anfallare
Italiens största talang som chockade Italien förra året. Han spelade nästan ensam hem titeln till Genoa i U21 turneringen "Tornei di Viareggio" som 16 åring. Han blev utsedd till turneringens bästa spelare. Han kallas även "den nya Messi" då han transporterar boll lika fort som Messi. Forestieri har nu blivit utlånad till Siena i ett vad jag förstår ett delägarskap. Han ska enligt avtalet gå tillbaka till Genoa efter en säsong i Siena. Förra året gjorde han en match i Serie B och gjorde givetvis mål direkt. Forestieri har spelat 8 U17 landskamper för Italien efter hans flytt från Argentina och har gjort 5 mål på dessa. Det går att läsa mer om Forestieri i det senaste numret av Offside, nr 4. Bara att gratulera Siena till en av världens största talanger.
Nya uppgifter är att Siena betalar 2 miljoner euro för 50% av spelaren. Genoa har förköpsrätt på den resterande 50% ifall man vill, men då får man betala det dubbla d.v.s 4 miljoner euro. Genoa var tvungna att göra en affär då spelarens kontrakt börjar gå mot sitt slut och man ville att han skulle få speltid i Seie A för att utvecklas. 


(Forestieri snurrar upp en Sampdoria spelare)

Dario Biasi, försvarare
Efter flera utlåningar säljer man nu Biasi till Cesena.

Salvatore Aurelio, anfallare
Aurelio går samma väg som Biasi men med ett delägarskap istället. Den snabba forwarden gjorde 5 matcher för Genoa förra säsongen i Serie B och 3 st. i Coppa Italia.

Francesco Galeoto, försvarare
Trots Genoas försvarsbrist så väljer man att säga "tack och hej då" till Galeato. Messina blir Galeatos nya klubbadress efter att Genoa köpte in han som utfyllnadsspelare när avstängningar och skador härjade som mest i slutet av förra säsongen. 

Giuseppe Greco, anfallare
Då forwardsplatserna är fulla så finns det ingen plats över för Greco som har trotts den hårda konkuransen gjorde en bra säsong förra året i Serie B. Nu är det klart att Greco lånas ut till Chievo Verona. Han har fått minimal speltid på försäsongen och det var bara en tidsfråga när han skulle få gå.


Rykten in:

Jonathan Pablo Bottinelli, försvarare
San Lorenzos president är i Genua för att slutföra affären med Genoa. Han har spelat en landskamp för Argentina i april mot Chile. Beräknas vara klar vilken dag som helst. Intresset verkar ha kallnat drastiskt under senare tid.

Guglielmo Stendardo, försvarare
Lazios och Sampdorias föredetta bjässe till back sägs vara under uppsikt då Genoa måste förstärka sitt försvar. Här har ledningen gått ut med att man inte har de resurser som krävs för att värva Stendardo.

Valeri Bojinov, anfallare
Då Bojinov tackade nej till Fiorentinas senaste kontraktförslag så ligger Genoa hårt på att få in en till kvalitetsforward till truppen. Bojinov uppvaktas hårt av Enrico Preziosi sägs det. Nu har Genoas vice president Giambattista Pastorello gått ut och sagt att man inte är intresserade av den talangfulla bulgaren då man redan nu har för många anfallspelare i truppen. Såld till Man City

Andrea Barzagli, försvarare
Enrico Preziosi gick ut i kväll (3/7)och berättade att man jobbade för att få Barzagli till klubben då det fortfarande råder akutbackbrist. Här har ledningen gått ut med att man inte har de resurser som krävs för att värva Barzagli.

Raul Bravo, försvarare
Då Real både har förstärkt försvaret med Metzelder, Marcelo och nu kanske även Chivu så finns det ingen plats för Bravo. Han kan därför hamna i Genoa som sägs vara intresserade. Blev idag klar för Olympiakos. Alltså ingen Bravo i Genoa.

Stefan Radu, försvarare
Intresset för Dynamo Bukarest spelaren Stefan Radu har bestått länge. Men inget har hänt än. Han är högt upp på Genoas inköpslista enligt kontakter i Italien. Då Domenico Criscito verkar bli kvar i Juventus så väntas Radu bli hans ersättare. Radus agent träffade Genoas ledning igår(14 Juli). Efter besvikelsen idag med Rinaudo så riktar Genoas ledning åter blickarna mot den talangfulla Rumänen. Genoas tränare Gasperini har sagt att han ser helst en Italiensk lösning på försvarskrisen. Ännu en gång så verkar Radu vara på gång till Genoa, men inget officiellt ännu.

Giorgos Karagounis, mittfältare
Karagounis har haft svårt att få den speltid han vill ha i Benfica. Kanske en comeback tillbaka till Italien och Genoa?

Manuele Blasi, mittfältare
Genoa sägs vara intresserade av att köpa loss 50% av Blasis kontrakt från Juventus, kostnaden skulle uppgå till ungefär 23 miljoner kronor. Blasi har under den senaste säsongen varit utlånad till Fiorentina. Kanske blir han den andra mittfältaren att lämna Juventus för Genoa.
Har skrivit på för Napoli

Claudio Caçapa , försvarare
Genoa är bara dagar (tisdag?) ifrån att förstärka sitt försvar med den rutinerade Brasilianska mittbacken Caçapa. Han skrev på för Lyon för sex och ett halv år sen och har även varit lagets kapten. Caçapa har tre landskamper för Brasilien på meritlistan. Han går isåfall som bosman till Genoa.
Caçapas skadeproblem gör Genoa osäkra, men man är fortfarande intresserad och beslutet verkar ligga hos tränaren Gasperini. Klar förNewcastle

Cristian Javier Nasuti, försvarare
Mittback som spelar i River Plate i Argentina. Även den 25 åriga Nasuti har synts i Villa Rostan, (Genoas högkvater) och även han beräknas bli klar under den närmaste tiden.
Genoa är numera inte intresserade av Nasuti.

Francesco Pratali, försvarare
Empolis trotjänare till försvarare ryktas också vara på väg till Genoa. Genoas president Preziosi säger att Pratali är allt vi behöver innan vårt lagbygge är komplett. Detta är dock sagt innan Milanmatchen.

Nicola Legrottaglie, försvarare
Den 31 åriga mittbacken sägs intressera Genoa efter flera misslyckade försök att förstärka sitt försvar. Men frågan är ifall Legrottaglie är en förstärkning efter hans endast 10 matcher förra säsongen för Juventus. Har skrivit på för Besiktas. Något strul med kontraktet med Besiktas gör nu att Genoa verkar vara med i leken igen.
Genoa tycker Nicola är för dyr.

Matteo Contini, försvarare 
Parmas och Genoa sägs förbereda en låneaffär. Den ena spelaren uppgesvara Matteo Contini som har spelat regelbundet i Parmas mittförsvar de två senaste säsongerna. Den andra spelaren sägs vara Pegolo Genoas nyinköpta målvakt från Verona.
Contini verkar vara tredje reserv ifall man inte får Criscito eller Legrottaglie, men man anser han är för dyr. 3 miljoner euro vill Parma ha. Är klar för Napoli. Tack Napoli.

Massimo Lo Monaco, försvarare 
En spelare från de lägre serierna i Italien och varför vill Genoa värva han? Han är 27 år och spelade senast i Gallipoli Calcio.

Leandro Rinaudo, försvarare
Genoas vice president Giambattista Pastorello har sagt att Rinaudo är vårt första alternativ i nuläget. Enligt Palermo redaktionen här på SF så skulle det handla om ett delägarskap. Genoa skulle få betala 2,5 miljoner euro för halva Rinaudo. Förra säsongen var Rinaudo utlånad till Siena och gjorde mycket bra ifrån sig.
Palermo har nu stoppat transfern precis när Genoas ledning trodde den var klar. Stor besvikelse i Genoa lägret och enligt Palermo så är inte Rinaudo till salu. 

Naldo, försvarare
Ronaldo Aparecido Rodrigues mera känd som Naldo som för närvarande spelar för SV Werder Bremen i bundesliga. Men det skulle bli en svår affär för Genoa då Thomas Schaaf (tränare i Bremen) tycker att Naldo är den mest talangfulla back i Brasilien för närvarande. Men det skulle vara en perfekt affär av Enrico Preziosi att få hit den 1,98 cm långa Naldo till Genoa. Det hela gör det ännu bättre då Adailton är polare med Naldo.
 

Ahmed Barusso, mittfältare
Då många lag rycker i Coppola så har Genoa en reservplan i Romas  Barusso som snabbt kan bli klar vid en ev. försäljning av Coppola.

Houssine Kharja, mittfältare
Piacenzas marokanska innermittfältare ska enligt uppgift vara på väg till Genoa.


Andra spelare som det ryktas om enligt Gazettan är:
Alesandro Parisi, försvarare från Messina 
Davide Marchini, mittfältare från Cagliari
Simone Barone, mittfältare från Torino
Salvatore Aronica, försvarare från Reggina
Giampiero Pinzi, mittfältare från Udinese 

Rykten ut:

Bolzan Martins Adailton, Anfallare
Ett chockrykte då vårt spelgeni och frisparksspecialist sägs vara på väg till Mantova för endast 2 miljoner Euro. Adailton var Genoas bästa målskytt förra säsongen trotts att han var borta nästan halva säsongen b.l.a genom en ansiktsfraktur. 
Adailton har nu gått ut med att han vill fortsättta spela för Genoa och att han vill vara på planen i derbyt. Genoa verkar vilja göra sig av med en väsnterfotat forward. Får se vem det blir. Får fortfarande inte spela i träningsmatcherna, men vill stanna i laget och kämpa om en plats. På hemsidan så presenterades hela Genoas trupp och spelarnummer inför den kommandesäsongen. Adailton var inte med. Beräknas säljas inom kort till Mantova, Cagliari eller Atalanta. Är i slutförhandling med Bologna. Genoa beräknas få runt 2 miljoner euro för Adailton. Men Adailton dök inte upp på den planerade medicinska undersökningen då han inte vill till Serie B igen. Fortsättning följer. Är nu helt klar för Bologna sedan han inte längre var önskvärd i Genoa. Konstigt då han vara en av lagets viktigaste spelare förra säsongen. Kotade 1,5 miljoner euro.

Dailey Julio Cesar Leon, anfallare 
Leon värvades in som ersättare för Sculli när han blev avstängd under nästan hela förra säsongen. Nu är Sculli tillbaka och klubben verkar vilja satsa på han. Leon gjorde ett par riktigt fina framträdanden förra året och med sitt drömmål borta mot Napoli  och hans uppsnurrningar av högerbacken hemma på Marassi mot samma lag är höjdpunkterna. Detta  verkar  imponerat på Eduardo Reja som sägs  lagt ett bud på Leon. Genoa har inte tagit ställning till budet då man ännu inte vet vad som kommer hända med Adailton. Man vill inte bli av med båda.


Alessio Scarpi, målvakt
Genoas veteran och reserv är aktuell för att ersätta luckan efter Isaksson i City. 34 åringen har bara stått en match i Serie B förra säsongen och 14 i Serie C säsongen innan. Rutin har han, men håller han verkligen för tuffa Premier League?

Raffaele Longo, mittfältare
Longo var förra säsongen utlånad till Modena och förväntas nu lånas ut igen, denna gången till Mantova. Förväntas bli klart inom kort.

Manuel Coppola, mittfältare
Många klubbar (Udinese, Lazio bl.a.) jager Genoas viktiga rivjärn på mitten som haft en komet karriär på slutet. Han är dock oerhört vikitg för Genoa, så man kommer isåfall sälja honom dyrt. Ifall Coppola säljs så förväntas ersättaren bli Ahmed Barusso från Roma.
Genoas ledning har gått ut och sagt att Coppola inte är till salu.

Mirco Gasparetto, forward
Den tunga Gasparetto är klar för Chievo Verona ,han ska  ersätta Bogdani som blev klar för Livorno ikväll. Beräknas kosta runt 1 milj euro.

Gianlica Pegolo, målvakt
Vår nyinköpta tredje målvakt får återvända ner till Serie B och Mantova. Inga detaljer är släppta förutom att han går som lån.

Cristian Stellini, försvarare
Lite överaskande då Stellini är lagets officiella lagkapten har gått till Bari. Detta kan innebära ett en ny försvarare anländer inom kort?

Källor:
www.genoacfc.it
www.gazzetta.it/
www.grifoni.net
http://www.genovapress.com/
www.akaiaoi.com
www.channel4.com
www.eurosport.yahoo.com
www.tuttomercatoweb.com

REDAKTIONEN2007-08-31 21:33:00
Author

Fler artiklar om Genoa