Genoas nyförvärv presenterade sig direkt

Säsongspremiär och målkavalkad för Genoa i Neustift i Österrike mot ett lokalt amatör lag. Genoa har värvat friskt på försäsongen och lagets nyförvärv gjorde mål direkt.

Genoa spelade sin första träningsmatch för säsongen mot amatörlaget Val Stubai i Neustift i Österrike. Genoa kom till start utan Adailton som har fått lov att åka hem för att förhandla med andra klubbar då hans tid i klubben verkar vara över. Runt planen i Neustift hade uppskattningsvis 3000 Genoa tifosis samlats i flera led runt planen för att se lagets första match för året.

Genoa ställde upp med en 4-3-3 formation:

Målvakt: Pegolo

Försvar: Bovo, Stellini, Masiello och Galeoto

Mittfält: Juric, Milanetto, och Danilo

Anfall: Di Vaio, Borriello och Papa Wiago

Det dröjde inte länge fören säsongens tyngsta nyförvärv presenterade sig. Cesare Bovo gjorde säsongens första mål i elfte minuten. 1-0 till Genoa. Sen rullade bollarna in i jämn takt. 2-0 gjorde Borriello i den 14 minuten också ett nyförvärv för året. 3-0 målet gjordes även det av ett nyförvärv: Papa Wiago i den 21 minuten som var pigg matchen igenom. Han gjorde även 5-0 målet i den 25 minuten. Men innan dess så hade vår ökända striker Marco Di Vaio ökat på ledningen till 4-0 med sitt första mål för säsongen i den 23 minuten. Fyra minuter senare slog Di Vaio till igen och satte 6-0 som skulle bli halvtids resultatet. Genoa hade gjort fyra mål på sju minuter och efter det så dog matchen. Men tyvärr för alla Di Vaio fans så fick han utgå i den 37 minuten med en stukad fot. In kom istället Giuseppe Sculli. Hur allvarlig Di Vaios skada är vet man inte än.

I halvtid gjorde man flera byten och i andra halvlek ställde Genoa upp med ett helt nytt lag, 3-4-3 formation:

Målvakt: Laminata (U-spelare)

Försvar: Bega, Signorini (U-spelare) och Fabiano

Mittfält: Raggio Garibaldi (U-spelare), Paro och Gasparetto

Anfall: Greco, Figueroa och Sculli

Många var nyfikna på vad Figueroa kunde åstadkomma i sin comeback efter sin långtidsskada. Ingen blev besviken då ”Lucho” var överallt och visade ingen rädsla i närkamperna. Han fick även göra mål då Genoa körde full fart framåt direkt i andra halvlek. 7-0 satte ännu ett nyförvärv, Matteo Paro nästan direkt på avspark och en minut senare gjorde ”Lucho” 8-0. Målkavalkaden avslutades med Scullis 9-0 mål sju minuter in i andrahalvlek. Efter det så dog matchen, och båda lagen spelade av andra halvlek. Papa Wiago och ”Lucho” Figueroa var båda mycket aktiva i matchen och de såg lovande ut inför den kommande säsongen i serie A. Även intressant att Genoas nyförvärv visade framfötterna rejält då sju av de nio målen gjordes av spelade som debuterade i "russoblu" dressen(Ifall men ser Sculli som ett nyförvärv).

(Marco Di Vaio gjorde två mål innan han fick lämna planen med en stukad fot)