Genoa vinnare av Trofeo Spagnolo efter en dramatisk match mot Torino
Genoa fick åka hem med pokalen i Trofeo Spagnolo

Denna match var för att hedra Russoblu supportern Vincenzo Spagnolo som tragiskt miste livet före en match mot Milan i januari 1995. Det blev dramatiskt värre och matchen fick till slut avgöras på straffar.

Genoa startade med (3-4-3):

Rubinho,

Bega, Stellini, Masiello

Konko, Paro, Milanetto, Juric

Papa Waigo, Borriello, Di Vaio

Grifoni startade i ett rasande tempo hemma på Marassi och spelade fantastisk fotboll under de första 35 minuterna. Torino hade inte mycket att säga till om utan var kraftigt tillbaka pressade av Genoas fantasifulla anfallspel. Första målet gjordes redan efter åtta minuter av sensations mannen N’diaye Papa Waigo, som har imponerat stort under försäsongen.

Fyra minuter senare var det dags igen och denna gången var det ett annat nyförvärv som presenterade sig nämligen Marco Borriello som har öst in mål under försäsongen. 2 – 0 till Genoa på Marassi efter 12 minuter på storsatsande Torino. Men Genoa var inte färdiga utan utökade ledningen till 3 - 0 i den 35 minuten av ett tredje nyförvärv, Abdoulay Konko. Genoa hade även bud på fler mål genom den ständigt farliga Papa Waigo och även Konko hade ett par farliga lägen. Torino kunde dock reducera direkt genom Simone Barone och lagen gick till halvtidsvila med ställningen 3 - 1.

(Papa Waigo fortsatter att  imponera)I andra halvlek gjorde Genoa ett par byten och in kom bl.a. juniorerna Signorini och Raggio Garibaldi. Torino var som ett helt nytt lag och pressade tillbaka Genoa kraftigt och kunde göra hela 3 mål på Genoas reserv betonade backlinje och målvakt som numera var den gamla veteranen Alessio Scarpi. Torinos mål gjordes av Vincenzo Grella och David Di Michele x 2. Ställningen var nu 3 - 4 men Genoa lyckades få in ny kraft i slutet och man kunde reducera genom Beppe Sculli precis innan slutsignalen. Nu väntade straffar. Genoa lyckades vinna straffsparkläggningen efter att Torinos kapten Gianluca Comotto inte kunde ta tillvara på sin straffspark. Slutresultat 8-6.

Noterbart är att Genoa spelade utan försvararna De Rosa, Bovo, och Santos varav De Rosa & Bovo är givna i startelvan mot Milan i premiären.

Härnäst väntar tre dagars vila innan man tar sig an Grosetto med den gamla Genoa bekantingen Marco Caparelli i laget i Coppa Italia.

Bild: (Papa Waigo fortsatter att imponera)