2017-03-11 16:00

St. Johnstone - Dundee FC
2 - 0

Genoa – Milan 0-3: Tung comeback för Genoa

Som väntat fick Genoa det kämpigt med europamästarna Milan på hemmaplan. I en tempofattig historia i en mycket varm dag i Genua var det Milan som hälsade Genoa välkomna tillbaka till Serie A med att göra 3 mål i första halvlek på ett blekt Genoa försvar.

Gasperini vågade inte satsa med De Rosa från start utan nyinköpta Lucarelli fick ta hand om dirigentpinnen i mittförsvaret och Santos fick även han förtroendet direkt på vänsterbacken. Mittfältet såg ut som väntat förutom att Fabiano petats i förmån för Juric. Matchen började trevande men det var ändå Milan som höll i taktpinnen under hela första halvlek. Genoa spelade småfyndig och rätt trevlig fotboll när man väl fick tag på bollen. Speciellt var det Genoas högerkant med Konko och Papa Waigo som ställde till problem för Milan. Men man kom aldrig till några jätteklara målchanser. Klarast var nog Konkos skott i burgaveln inne i straffområdet efter att vunnit ett motlägg mot Kaladze. Milan var hela tiden giftiga när man kom framåt och det märktes tydligt att man har fler och mer spelskickliga spelare till förfogande. I den 20 minuten får Milan en billig frispark på vänsterkanten då Oddo springer rakt in i Juric som inte kan försvinna. Inlägget tar givetvis Pirlo hand om och prickar huvudet på en omarkerad och anstormande Ambrosini som behärskat nickar in 1-0 till Milan via Rubinos hand. Det blev otäckt tyst på Marassi då Milan inte hade några supporters på plats.

Direkt efter målet hade Milan en jätte chans att utöka ledningen i en "tre mot en" situation efter att Kaka sprungit ifrån alla bevakare i en 70 meters rusch på vänsterkanten efter en misslyckad Genoahörna. Även Gattuso och Oddo fyllde på mot en övergivet Genoaförsvar. Kaka petade fram bollen förbi Bega till Gattuso som var offside men fick ändå avsluta. Rubinho gjorde ett fint dyk och köttade iväg både Gattuso och bollen. Tur för Genoa att inte Kaka la ut bollen till Oddo, som var helt ren på sin högerkant.

Milan fortsätter att skapa chanser och Pirlo lägger fram en patenterad djupledsboll mot en framstormande Oddo på högerkanten som i sin tur nickar fram bollen direkt till Gilardino som inte får till avslutet helt ren framför Rubinho.

I den 38 minuten spelar Genoa runt bollen fint i laget runt Milans straffområde och pressar ner Milan mot Dida i kassen. Men som vanligt har man svårt att komma till klara chanser. Värmen gör att det är gåfotboll stundtals. Detta verkar passa Milan bättre för gång på gång hittar man ytan bakom Genoas trebackslinje. Offensiva Oddo på högern går runt Juric som är på tok för snäll i den situationen och får in bollen snett bakåt till Seedorf. Han får felträff och bollen rullar ut på andra kanten, där dyker Kaka helt omarkerad upp och trycker in bollen med vänstern under en utrusande Rubinho, 0-2. Nästan direkt efter målet får Gilardino ett friläge som Rubinho parerar fint med en beslutsam utrusning. Men till allas förvåning dömer domaren straff till Milan. Vilda protester i Genoalägret. Kaka rullar enkelt in 0 – 3 till Milan och det är både halvtid och gonatt för Genoa.

Genoa gör ett byte direkt i halvtid och tar ut Paro som var alldeles för snäll i sitt spel och in kom Fabiano som direkt visar att han är på spelhumör. Genoa börjar andrahalvlek piggt mycket tack vare att Milan bara bevakar sin ledning. Genoa kommer till många fina lägen men det blir aldrig riktigt farligt framför Dida. Man skapar en hel drös med halvchanser och frisparkslägen mm. Men inget som riktigt oroar. Bakåt ser det betydligt bättre ut i andra, men det beror som sagt antagligen på att Milan inte var jättesugna på att gå framåt. 

Milan vinner mycket rättvist matchen dock kanske segern var något mål för stor. Genoa har problem både med sitt försvarsspel och sitt anfallsspel. I försvaret är man alldeles för passiva och har för dålig press på Milans bollhållare på mitten, som fick slå bollar gång på gång bakom Genoas backlinje. Här syntes det tydligt att Genoas viktiga defensiva kugge på mitten var avstängd (Coppola). Anfallsspelet är trevligt att se på men det går för sakta och man kommer aldrig till riktigt klara lägen. Fler spelvändningar och mera spel på ett tillslag. Fler spelare som löper in i boxen i djupled och fyller på. Bättre kvalité på inlägg och skott krävs för att kunna rubba ett lag som Milan.

Men vi ska inte gråta för det här. Vi möter ett mycket bra lag som kan gå hela vägen i år och vi gjorde inte bort oss på något sätt. Vi kanske såg lite valpiga ut och tagna av stundens allvar, men med spelarna som saknades idag är tillbaka kan det se riktigt bra ut i fortsättningen.

Mot Catania…..där ska poängen tas.

GRADINATANORD2007-08-26 20:42:00
Author

Fler artiklar om Genoa