2017-03-11 16:00

Partick Thistle - Inverness CT

Inför: Catania - Genoa

Säsongens första bortamatch står mot förra säsongens överraskning i Serie A, Sicilienklubben Catania. Genoa reser söderut med revanschlusta.

Förra veckan inleddes en ny upplaga av Serie A, där nykomlingen Genoa äntligen var tillbaka i finrummet för italiensk fotboll. Motståndare i den första omgången var AC Milan, europamästare förra säsongen, på hemmaplan vilket drog Genoa in i allvaret direkt från första början. En svårare motståndare är svår att finna i Italien och det visade sig också på planen där Milan var effektiva i både försvarsspel och anfallsspelet. De tog vara på sina chanser och vann matchen med 3-0. Möjligen var inte detta vad Gasperini och Genoa hoppats på i sin comeback, men att förlora mot ett på pappret betydligt starkare lag ska man inte skämmas över alls.

Motståndare i den andra omgången är förra säsongens kanske största överraskning i Serie A, nämligen Catania som slutade på en helt godkänd trettonde plats efter att ha haft en väldigt fin höstsäsong. Laget var trots allt nykomlingar i högsta ligan och lyckades genomföra en så fin säsong, kanske är det något Genoa bör se upp till. Sicilienlaget inledde sin Serie A kampanj med att spela oavgjort borta mot Parma, 2-2. Rutin av spel i högsta ligan är mycket viktigt och sedan Catania har en säsong av Serie A i ryggen ligger man före Genoa på den fronten.  

Genoa stod upp och bjöd på stundtals riktigt fin och trevlig fotboll, passningsspelet var snabbt och det var främst på Papa Waigos högerkant tempot höjdes och det var där Genoa fick fram sina bästa målchanser. Det som saknades mest mot Milan var ändå styrkan hos anfallarna i huvudspelet mot de tunga Milanförsvarana.

Papa Waigo var en av Genoas mest positiva överraskningar och lär få fortsatt förtroende på högerkanten tillsammans med Konko. I backlinjen såg det stundtals ganska osäkert ut mot Milan, man valde att inte spela De Rosa mot de snabba anfallarna i den matchen men i denna matchen lär han få förtroendet att spela tillsammans med Bega och Lucarelli. På mittfältet kommer det förmodligen också ske förändringar där Paro inte övertygade alls i matchen mot Milan, däremot lär Milanetto få fortsätta tillsammans med Juric och Konko. Marco Di Vaio övertygade särskilt i den första halvleken mot Milan och visade energi och god speluppfattning. Under veckan sålde Genoa Mirco Gasparetto till Chievo vilket lär ge Leon chansen att starta i anfallet.

Genoa är revanschsugna efter förra veckans förlust och kommer göra allt för att ta säsongens första poäng mot Catania, fungerar anfallsspelet bättre än mot Milan kan det mycket väl gå vägen för Genoa.

Med hopp om tre poäng!

Carl Alexander Rosdahl2007-09-01 11:12:00
Author

Fler artiklar om Genoa