Inför: Genoa - Udinese

Genoa fortsätter sin jakt på nya poäng och nu står formstarka Udinese för motståndet. Det kommer att bli en tuff uppgift för Genoaförsvaret att sätta stopp för Di Natale.

Första matchen efter ’Derby della Lanterna’ är här. Tillbaka till vardagen. Nu tar man emot Udinese på hemmaplan och trots att motståndarna är inne i en bra period kommer Genoa att gå för vinst, enligt tränare Gasperini. Att laget inte har förlorat sedan öppningsmatchen har gett dem arbetsro, tillägger han. Att laget har tagit poäng i tre raka matcher är förstås mycket positivt. Målskyttet, å andra sidan, har inte var mycket att hurra för. Någon spelare måste kliva fram och visa vägen för de andra anfallarna. Hittills är Borriello Genoas bästa målskytt med ett mål i facit, och det är förstås beklagligt efter 4 omgångar. Mycket av detta kan bero på att Di Vaio har fått en dålig start på säsongen. Dessutom har vi flera bra anfallare att tillgå bland på bänken, bland annat Papa Waigo och Leon, den honduranske landslagsmannen. Gasperini borde enligt mig möblera om lite i anfallet och ge dessa chansen.

Snackisen efter derbyt har varit kollisionen mellan Sampdoria spelaren Claudio Bellucci och Rubinho, som byttes ut och fick föras till sjukhus. Där konstaterades det att vår målvakt ”bara” hade fått en hjärnskakning. Det fruktades att han hade fått en allvarligare huvudskada efter att ha fått Belluccis knä i pannan. Rubinho skyller på Bellucci eftersom han kom in sent i situationen. Han får nu stå över matchen mot Udinese och reservmålvakten Alessio Scarpi får ta plats mellan stolparna.

Snackat i Italien går annars kring Di Natales magiska form. Spelar han sitt livs fotboll nu kanske? Den förre Empoli spelaren har öst in fina mål i Serie A sedan sina två fullträffar i landskampen mot Ukraina. Genoa har släppt in endast ett mål på tre matcher, vilket tyder på att i alla fall försvarsspelet fungerar som det ska dessutom är Juric tillbaka från avstängning, men frågan är om det är tillräckligt för att stoppa Udinese och Di Natale.

Har Genoa flyt ikväll kommer kanske första vinsten. Lyckas vi ta ytterligare en poäng tror jag ingen blir missnöjd, inte jag i alla fall.


Emil Carlström2007-09-26 12:13:00
Author

Fler artiklar om Genoa