Inför Napoli – Genoa: Brödramatch utan publik
Ska Leon få visa sin magi på fasta situationer även denna gång på San Paulo?

Inför Napoli – Genoa: Brödramatch utan publik

För andra gången i rad försöker det Italienska fotbollsförbundet förstöra de vänskapliga banden mellan Napoli och Genoas fans. Förra årets toppmatch var flyttad till en måndag för att inte så många Genoa fans skulle kunna åka och se matchen och denna gång är det ännu värre.

På grund av problemen under Napoli – Livorno förra onsdagen då en domare fick en vattenflaska i bröstet kommer inga supporters kunna se matchen live på San Paulo stadion i Neapel. Redan i torsdags hade över 2000 Genoa fans bokat sin över 700 km långa resan för att festa och umgås med våra tvillingsupporters i Neapel. Vem glömmer inte förra årets välkomnande på San Paolo innan matchen då fansen gick runt planen tillsammans med varandras flaggor. Vem glömmer inte festligheterna på Marassi då båda lagen gick upp till Serie A och de två lagen och alla supporters blev som en enda stor familj. Men tydligen tycker det Italienska fotbollsförbundet att vi inte har blivit straffade tillräckligt i det förflutna utan de förstör även denna fest. Det är en skam.

Vad kommer detta att innebära för Genoa att matchen spelas på ett ödsligt San Paulo? Genoas tränare tror att det inte har någon som helst betydelse för förra gången Genoa spelade inför tomma läktare förlorade man då mötte man Piacenza borta. Vilken laguppställning Genoa kommer att ställa upp med är nästan omöjligt att spekulera i då Gasperini har laborerat extremt mycket i början av säsongen. Men efter förra matchen sa han i en intervju efter matchen att det var färdig experimenterat och han visste hur laget skulle spela. Ifall man tolkar hans signaler rätt så kommer Genoa att ställa upp med en 4-4-2 uppställning. Gazzettan har en trolig startuppställning, men då de aldrig har haft rätt innan är det meningslöst att spekulera i den. Jag ger er istället min egen startelva som jag skulle ha spelat med ifall jag var i Gasperinis skor:

Scarpi (Då Rubinho som startat säsongen strålande är avstängd)
Bega, De Rosa, Lucarelli, Bovo

Konko, Juric, Paro, Danilo

Leon, Borriello

Som ni ser finns det stora likheter med Udinese matchen. Men varför ändra i ett vinnande koncept som tydligen fungerade då Genoa spelade ut Udinese efter noter innan Rubinhos utvisning.

Det finns flera intressanta matcher i matchen. En är Marco Borriello som kommer tillbaka till sin hemstad och är i makalös målform. Han var på San Paolo som barn där han hyllade sin idol Diego Armando Maradona men han har aldrig spelat där själv. Ska han sänka det laget han växte upp med? En annan är Lavezzi som skrev på för Genoa 2004 men aldrig fick chansen utan lånades ut. Nu kan han ta revansch och sänka sitt gamla lag.

Jag har Leons mål på näthinnan när jag tänker tillbaka på förra matchen Genoa besökte Neapel. Napoli hade precis tagit ledningen då 4 minuter återstod av matchen. Leon fick frispark och knorrade med kraft in 1 – 1. Ett mycket viktigt mål för Genoa, vars spelare nästan bildade tv-puck hög vid hörnflaggan och presidenten Preziosi blev så glad att han höll på att ramla ner för läktaren. Ska Leon få smeka in någon boll på söndag med sin magiska högerfot?

Länk till Leons mål: http://www.youtube.com/watch?v=CTO0VewEj_Y 

Källor:
http://www.genoacfc.it
http://www.channel4.com

GRADINATANORD2007-09-29 11:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa