Napoli – Genoa 1-2: Sculli, Sculli, Sculli!

Napoli – Genoa 1-2: Sculli, Sculli, Sculli!

Efter Napoliskvittering trodde jag inte vi kunde gå för vinst, men jag hade visst glömt bort Beppe Sculli.

Den förväntade festen uteblev när tvillingklubbarna skulle spela inför tomma läktare. Kan det bli mer ödsligt på en fotbollsplan än på San Paulo? Själv satt man och följde matchen framför datorn och efter Napolis kvittering kändes en vinst så avlägsen som att Sampdoria skulle vinna Scudetton. Tio minuter kvar och jag var tvungen att åka till jobbet. Pressade turbon till max för att kunna följa sista minuterna på text-tvn. Knappar in 382 och ser att alla matcher är slut och att Napoli – Genoa står 1-2! 1-2…..men vem har gjort målet? Efter någon minut kommer det upp: SCULLI i 89 minuten. Jag skriker SCULLI, SCULLI, SCULLI så att det ekar i hela huset. Tur att det är söndag och ingen på plats.

Matchen då? Genoa kom till matchen nästan exakt som jag hade tippat med ett undantag. Omar Milanetto hade fått chansen igen från start. Vad ser Gasperini hos denna man? Hur som helst började matchen strålande när Leon kom fram på högerkanten och försökte hitta Borriello i boxen. Bollen hade varit perfekt men Cannavaro försökte hindra bollen från att nå Borriello och han glidtaklade in bollen i eget mål. 0 – 1 en kalas start för Genoa som nu kunde ligga på kontring. Bara minuten senare avfyrar Borriello stora kanonen men Gianello i Napoli målet är på tårna. Cannavaro försöker rätta till sitt misstag tidigare när han får ett bra nickläge, men han nickar över Scarpi i Genoas mål som ersatte Rubinho som var avstängd. Nyinbytta Hamsik serverade Lavezzi som tryckte till bollen på volley men även den for över Scarpis ribba. Mycket mer av intresse hände inte under den första halvleken.

Nästan direkt i andra halvlek blir Lavezzi upphakad av Konko och De Rosa inne i straffområdet och Napoli får straff. Domizzi sätter straffen och det är utjämnat. Nu tror nog alla på en rejäl Napoli forcering och den kommer också. Hamsik, Lavezzi och Sosa har alla bra lägen för att sätta tvåan, men istället i näst sista minuten kontrar Genoa och på ett inlägg av Borriello nickar Beppe Sculli in segermålet med en placerad nick vid Gianellos vänstra stolpe.

Vem hade trott detta efter sex omgångar?

Vi är obesegrade i fem raka matcher.
Vi ligger före lag som Milan och Lazio i tabellen.
Att vi har bara tre poäng upp till andraplatsen.
Vi har bara en förlust.

Men nu ska vi ta det lugnt, det är trots allt bara 6 omgångar och vi har bara mött ett storlag. Men visst ser början av säsongen mycket lovande ut för Genoa vars offentliga målsättning endast var att hålla sig kvar. Nu väntar Cagliari hemma. Det finns inga lätta matcher i Serie A.


FORZA ZENA

GRADINATANORD2007-09-30 21:02:00
Author

Fler artiklar om Genoa