2017-01-28 16:00

Inverness CT - Partick Thistle

Inför: Genoa - Cagliari

Genoa får besök av det enda sardinska laget i serien, laget som inför säsongen spåddes bli den stora slagpåsen i Serie A den här säsongen. Genoa kommer från två raka segrar, kan man hålla ångan upp ännu en gång?

Sex omgångar, en förlust, tre oavgjorda och två vinster. Precis i den ordningen har det företagit sig för Genoa hittills den här säsongen. Man är obesegrade i de senaste fem ligamatcherna och har två raka vinster i bagaget. Närmare bestämt 3-2 i senaste hemmamatchen mot Udinese och den tuffa bortamatchen mot Napoli (2-1) senast. Genoa har ryckt upp sig från inledningen mot Milan (0-3) och äntligen börjat göra mål. Marco Borriello har stått i centrum och stod för ett hattrick mot Udinese, dessutom fick även Beppe Sculli näta mot Napoli.

Motståndarna från Sardinien har haft en dalande inledning av säsongen och kommer även dem med en seger från den senaste matchen då Siena besegrades på bortaplan. Man gjorde en fin insats mot Juventus (förlust 2-3) och överraskade redan i premiären då man slog Napoli med 2-0. Däremot har man förlorat tre av de sex matcher man spelat, till skillnad från Genoa har man lyckats göra mål i samtliga matcher utom förlusten mot Palermo. Årets upplaga av Cagliari är svårtippade, de har inte blivit den slagpåse många misstänkte att de skulle utvecklas till utan Mauro Esposito som flyttade till Roma och David Suazo som försvann till Inter i somras. Laget har inte längre någon Gianfranco Zola men likväl en formtoppad Pasquale Foggia. Med fyra gjorda mål är han bäste målskytt hos sarderna, oroande nog finns han sannolikt med i matchen mot Genoa.

I Genoa får Rubinho spela igen efter sin avstängning i och med det röda kortet mot Udinese. Trebackslinjen väntas bestå av De Rosa, Lucarelli och Cesare Bovo som alla spelade bra mot Napoli senast. På mittfältet återses Matteo Paro tillsammans med Juric i mitten och Konko och Danilo på kanterna. I anfallet finns ingen Marco Di Vaio men väl en Marco Borriello med tre mål i protokollet och matchhjälten från senast, Sculli. Tillsammans med Leon hoppas Gasperini att tremannaanfallet ska fortsätta sin målskörd och plocka hem ytterligare tre poäng mot Cagliari.

Med hopp om tre poäng!

Carl Alexander Rosdahl2007-10-06 11:56:00
Author

Fler artiklar om Genoa