Tredje raka för Genoa

Tredje raka för Genoa

Borriello och Di Vaio visade vägen för Genoa som tog hem tre poäng mot Cagliari på söndagen. Detta var lagets tredje raka seger i Serie A, något som senast upplevdes för 16 år sedan.

Efter den sjunde omgången är Genoa fantastiskt nog femma i Serie A i och med endast en förlust, tre kryss och tre raka segrar. Man kom till matchen mot Cagliari med stort självförtroende efter att ha spelat fem raka matcher utan förlust samt den segersvit som kommit igång sedan både Udinese och Napoli besegrats. Segern mot Cagliari innebar inte bara tolfte poängen i årets Serie A utan även bragden att ha vunnit tre matcher i följd, något som Genoa senast klarade av att göra 1991.

Inför matchen var det svårt att tippa hur det skulle gå, Cagliari har varit en bergochdalbana hittills med både segrar och förluster och kom till Luigi Ferrari med en seger i bagaget. Genoa hade på sitt håll fått igång målskyttet och var obesegrade sedan första omgången. I Genoas backlinje tog Konko plats bredvid Bovo och Lucarelli och ersatte därför De Rosa, annars var laget som väntat med tremanna anfallet Leon, Borriello och hjälten senast, Sculli.

De 22000 åskådarna på Luigi Ferrari fick se hemmalaget ta kommandet i den första halvleken och stundtals var Cagliari väldigt lågt ned i banan med hela laget. Genoas press var nära att ge utdelning då Marco Borriello mötte upp en hörna med huvudet, nicken gick utanför men Genoas press fortsatte. Fortin i Cagliari målet fick slå undan bollar från både Matteo Paro och Leon som testade honom flera gånger under den första halvleken.

Det dröjde 14 minuter in i den andra halvleken innan matchen fick sitt första mål. Marco Borriello satte sitt femte för säsongen när han gav Genoa ledningen i matchen. Det var sannerligen ett fantastiskt mål, då passningen från Leon når Borriello slår han upp den i luften med högerfoten innan han drar till med vänstern. Fortin kan inget göra utom att plocka ut bollen ur nätmaskorna. Målet gav Genoa hopp igen om tre nya poäng då Cagliari börjat komma igång litegrann sedan halvtidsvilan.

Marco Di Vaio hade en jättemöjlighet att få utöka hemmalagets ledning när Fortin räddade Leons frispark men samtidigt lämnade retur till Di Vaio vars skott gick utanför. Men strax efteråt fick han ändå göra sitt mål. Konko hade tagit sig upp i banan och slog ett perfekt inlägg till en Di Vaio som sköt in tvåan bakom Fortin. Målet var Marco Di Vaios första Serie A mål i Genoatröjan och det första sedan hans dagar i Juventus.

Den tredje raka segern var ett faktum, trots ett par fina Cagliari chanser var Genoa det bättre laget och tog tre välförtjänta poäng och avancerade i och med det upp i tabellen till en femteplats. Nu väntar landslagsuppehåll och sedan börjar allvaret på riktigt då Genoa ska åka till Turin och möta Juventus. Hur det än går i den matchen har Genoa gjort en mycket bra inledning på säsongen.

Genoa – Cagliari 2-0
1-0 Marco Borriello (59 min)
2-0 Marco Di Vaio (74 min)

Carl Alexander Rosdahl2007-10-08 13:48:00
Author

Fler artiklar om Genoa