Inför Juventus – Genoa: Många matcher i matchen
Ska Sculli få jubla igen?

Inför Juventus – Genoa: Många matcher i matchen

Förra året Genoa mötte Juventus i Turin blev vårt 1-0 mål bortdömt felaktigt för offside och efter det ingen straff när Gasparetto knuffades. Allt detta när det fortfarande stod 0-0. Men det man mest kommer ihåg från den matchen var Genoas vidöppna försvar. Nu kommer vi tillbaka, kompakta, med självförtroende efter tre raka segrar och sex raka matcher utan förlust.

Genoa har börjat säsongen strålande och vem hade trott att Genoa skulle ligga på en femte plats efter sju omgångar? Men det är egentligen nu det börjar. Vi har fyra tuffa matcher på rad och det är nu vi ska bevisa att vi hör hemma i den högsta serien. Första anhalten är Juventus borta. Många gamla Juventus ansikten kommer tillbaka till sin gamla klubb. Beppe Sculli började i Juventus organisation som 13 åring nu är han tillbaka för att sänka den gamla damen. Sculli är inte ensam, även Marco Di Vaio har spelat i Juventus, mest som superavbytare under åren 2002 -2004 och var en riktig killer i boxen med 18 mål på två säsonger. Gian Piero Gasperini (Genoas offensivt lagda tränare) började sin Juventuskarriär vid nio års ålder. Han var Juventus trogen under många år och gjorde några framträdanden i Coppa Italia. Han blev senare utlånad och återvände 17 år senare då som coach för ett ungdomslag. Han fick 1998 ta över Primaveralaget som han coachade under flera år fram till 2003. Även Konko, Paro (skadad), Masiello (bänken) har tillhört Juventus organisation. I Juventus får Buffon åter ställas mot sitt favoritlag som ung. Han stod ofta på Gradinata Nord och sjöng för sitt lag i hjärtat. Han har även påpekat att det vore en dröm att få avsluta sin karriär i Genoa. Även Domenico Criscito har sitt hjärta på Marassi, men han lär inte vara aktuell för startelvan. 

Gasperini säger inför matchen att vi är ett mycket bättre lag nu än när vi mötte det förra storlaget Milan i premiären men det ska bli intressant att se hur mycket bättre vi är. Han fortsätter och menar att vi kommer att göra några små förändringar i laget bara p.g.a. att vi möter Juventus, men vi kommer inte att ändra på sättet vi spelar fotboll på. Genoa sägs spela en 3-4-3 fotboll men i verkligheten ser det mera ut som en 4-3-3 fotboll. Ska bli mycket intressant att se vad Gasperini har hittat på denna gång då han ständigt laborerar med laguppställningen.                 

Genoas förväntade startelva:

Rubinho

Konko – Bovo – Lucarelli - Danilo

Rossi – Milanetto – Juric

Sculli – Borriello – Di Vaio

Enligt Gazzettan kan det även bli en 4-4-2 formation med Borriello och Di Vaio på topp och att Sculli går ner som vänsterytter.

Lucho Figueroa är även tillbaka i truppen och ska han få göra sin efterlängtade debut i Genoa tröjan? Han köptes in för dyra pengar inför förra säsongen men har inte spelat en enda minut p.g.a. av olika skador. Han har en enorm potential i kroppen och det vore fantastiskt att få han tillbaka till gammal stor form. Några minuter kan vi hoppas på för den argentinska strikern.

Det ska även bli kul att se Di Vaio, som när han kom in mot Cagliari såg ut som en kossa på grönbete. Han var hungrig! När ska ”sagan” om Borriello ta slut? Ska Rubinhos fantastiska målvaktspel bli avgörande? Kommer Genoa vara lika förvirrade i försvaret som i den omdiskuterade matchen förra gången när Genoa besökte Turin då Del Piero och Trézéguet hade öppen gata framför Rubinho?

Frågorna är många och svaren får vi på söndagskväll. Nu åter till 37 kvm paneltaksmålning.....usch!

FORZA ZENA 

Källor: 
www.channel4.com
www.genoacfc.it

GRADINATANORD2007-10-20 21:15:00
Author

Fler artiklar om Genoa