Inför Genoa Fiorentina

Ny match och nya förutsättningar. Formstarka Fiorentina gästar Genoa hemma på Luigi Ferraris. Viola kommer att bli en tuff prövning för Genoa och är kanske inte det mest önskvärda motståndet efter förlusten i Turin förra helgen.

Kanske är det nu som vi får se hur bra Genoa egentligen är i år. Det har talats en del om europacupspel för nykomlingarna och om det ska bli mer än bara spekulationer är det här en match som man bör visa sin bästa sida i. Spelet i sin helhet har fungerat bra, tillräckligt bra för att en europacup plats ska vara inom räckhåll. Förra helgen i Turin var ett undantag och en liten besvikelse. Formstarke Borriello var totalt osynlig i stort sett hela matchen och passningsspelet höll inte måttet. Nu hoppas jag att laget kan lämna det bakom sig och fokusera på det här mötet.

Gasperini kommer som vanligt att ställa upp med sin 4-3-3 uppställning. Det kommer nog inte att göras allt för många förändringar jämfört med förra matchen. En förändring som är ganska rimlig är att Di Vaio får börja matchen på bänken. Han var inte alls med i spelet mot Juventus och såg lite stel ut. Di Vaio har inte kommit igång än, tyvärr. Friskare takter blev det dock när Papa Waigo byttes in mot slutet av matchen och jag hoppas därför att senegalesen kommer att få chansen från start. En annan spelare som borde få spela är Leon. Han gjorde ett riktigt bra inhopp förra helgen då han styrde upp anfallsspelet var starkt bidragande till att Genoa kunde pressen Juve mot slutet av matchen. I försvaret kommer avstängde Lucarelli att ersättas med Bega, som får spela tillsammans med Bovo och Konko. Mittfältet kommer i stort sett att vara oförändrat med Rossi, Milanetto, Juric och Danilo.

Vad krävs för att Genoa ska få med sig ett bra resultat då? Jo, Om Genoa lyckas få bort Mutu ur matchen har man vunnit mycket. Rumänen leder den interna skytteligan i Viola och ligger även bra till i Serie As skytteliga med sina sex mål. Försvarsspelet är allt i en sådan här match, ett misstag och matchen kan ha runnit Genoa ur händerna. Jag tror dock att Genoa lyckas ta en poäng imorgon. Fiorentina är trotsallt obesegrade hittills i Serie A och kommer säkerligen att konkurrera om Champions League platserna. En poäng är alltså inte fy skam och vi får inte glömma bort att vi fortfarande är nykomlingar. 

källa:
Channel4.com

Emil Carlström2007-10-27 18:34:00
Author

Fler artiklar om Genoa