Hamilton - Aberdeen
1 - 0

Taggat Genoa mållöst mot Viola

Trots en entusiastisk publik i ryggen och spelmässigt övertag lyckades Genoa aldrig få hål på gästerna. Orsaken heter Sebastian Frey.

Genoa var det bättre laget i söndagens drabbning på Luigi Ferrari som slutade mållöst. Laget kom från en svitbrytande förlust borta mot Juventus senast men ville inte låta det förstöra den fina form som verkat under hela oktober månad, det var bara tre poäng som skulle tas mot Toskanska Fiorentina. Detta var det första mötet mellan de båda lagen i Serie A sedan 11 september 1994 då det slutade 1-1 på Luigi Ferrari.

Det tog ett tag innan den första segern kom för Genoa i comebacken i Serie A 07/08. Men när den kom följdes den upp med ytterligare två segrar, resultaten tog det Liguriska laget till en mycket överraskande femte plats i tabellen och med endast en förlust var man det mest framgångsrika nykomlingslaget vid tillfället. Efter landslagsuppehållet väntade en ny utmaning för Genoa då en resa till Turin väntade, en match mot mesta mästarna Juventus. Det blev inte helt oväntat en andra förlust för säsongen, men siffrorna hölls nere och Genoa stod för en fin insats trots allt.

Sedan matchen mot Juventus förra veckan var Lucarelli otillgänglig i försvaret efter avstängning vilket åter gav Francesco Bega chansen tillsammans med Cesare Bovo, Konko och Danilo i Gasperinis fyrbackslinje. På mittfältet återfanns återigen Matteo Paro som alltså inte spelade mot sin förra klubb Juventus, ackompanjerad av Rossi och Juric. I anfallet startade skyttekungen Marco Borriello, Beppe Sculli och Leon. Gasperini valde alltså en 4-3-3 uppställning mot Fiorentina i hopp om ett starkt kantspel och likväl fungerande kontringsspel.

Genoa saknade inte chanser mot en till synes segare motståndare i första halvlek, men gång på gång stod den siste mannen i vägen för ett ledningsmål för hemmalaget. Sebastian Frey hade aningen mer att göra än kollegan Rubinho under matchen i helhet, men kom undan med samma resultat som hemmalagets målvakt. Publiken på Luigi Ferrari manade på sina hjältar men det räckte inte hela vägen. Båda lagens starka försvar tog mer eller mindre ut sina motståndare effektivt. Men så finns det ju dem som besitter kunskapen med djupledslöpningar. Adrian Mutu hade en fin chans att få hål på Rubinho redan i matchinledningen men målvinkeln var helt enkelt för snäv för rumänen.

För Genoas del skapade Leon mycket framåt och fick lägga upp en frispark som Frey dock tog vara på. Leons kvicka fötter skapade däremot flera problem för de tunga Fiorentinabackarna men det gick ändå inte hela vägen för Genoaanfallaren. Inte ens den store målskytten så här långt, Marco Borriello, fick hål på fransmannen som räddade de chanser som skapades framför honom. Matchens räddning stod han dessutom för då Beppe Sculli testade med ett direktskott som Frey makalöst nog räddade.

Genoa var det bättre laget i den första halvleken vilket även fortsatte i den andra halvleken. Men de absolut målfarligaste chanserna uteblev för båda lagen, i den 63:e minuten bytte Gasperini in Marco Di Vaio istället för Sculli som inte åstadkommit så mycket mer än det fina skottet i första halvleken. Han lyckades dock inte häller uträtta så mycket och trots att Leon fortsatte visa sin fina teknik som räckte det inte hela vägen. Inte ens Borriello lyckades få hål på Frey under kvällen på Ferraris.

Genoa hade heller inte domaren med sig då Leon två gånger om ville ha straff och kanske skulle någon av de två incidenterna ha gett honom en, men domaren friade vid båda tillfällena. Ett besviket hemmalag fick lämna arenan med en delad poäng med det tillresta laget. Det var det lilla extra som saknades för att kunna överlista Frey denna gång. Men sammanlagt var ju trots allt Genoa det bättre laget, så allt var ju inte tråkigt med resultatet i sig även om man nu gått mållösa i två raka matcher. Ej att förglömma dock är ju att motståndarna från de senaste två omgångarna heter Juventus och Fiorentina. Spelmässigt har Genoa gjort fina insatser och förhoppningarna på fortsatta bra resultat är höga. Nästa vecka väntar bortamatch mot de regerande mästarna Inter, Genoa har allt att vinna!