2016-09-17 16:00

Rangers - Ross County
0 - 0

Inför: Inter - Genoa

Mission Impossible. Nykomling mot regerande mästare, ligatia mot ligaetta, David mot Goliat, är det verkligen möjligt för lilla Genoa att rubba jätten Inter? Onsdagens kvällsmatch på San Siro får avgöra.

Inter är regerande Italienska mästare, man leder säsongens upplaga av Serie A och man har en enorm publikskara emot sig. Det ser ut som en omöjlighet på förhand för Genoa då Inter släppt in färre mål än något annat lag och snittar näst intill på två mål per match än så länge. Dessutom har Inter statistiken från lagens Serie A möten på San Siro på sin sida då Genoa endast lyckats segra fyra av de fyrtio matcher som spelats.

Ingenting är omöjligt, även om Inter bara tappat poäng i tre av säsongens nio matcher och ännu är obesegrade så har Genoa bara förlorat två matcher hittills vilket måste ses som en bedrift. Man har överraskat med att slå Napoli på bortaplan, man var det bättre laget mot Fiorentina senast och stod upp bra mot Juventus i Turin. Segersviten innan landslagsuppehållet bröts förvisso, men spelmässigt är laget fortfarande ett av de bättre i ligan så här långt. Det finns mycket som talar för Inter mer än bara lagets överlägsenhet på pappret i sig, Genoa har sedan uppehållet inte lyckats göra mål. Förlusten mot Juventus (0-1) och senaste resultatet (0-0 hemma mot Fiorentina), det är oroande nog inför en match mot Inter på bortaplan.

Marco Borriello är Genoas bäste målskytt hittills med sina fem mål, hans importans i matchen är stor då han svarat för mer än häften av lagets målfabrikation. Vem han fungerar bäst tillsammans med i anfallet så här långt är svårt att förutse, Gasperini har under de senaste matcherna gett Giuseppe Sculli chansen tillsammans med den tidigare Milananfallaren och senast fick Leon startposition med de två italienarna i tremannaanfallet.

Tränare Gasperini har växlat mellan tre- och fyrbackslinjer och bör nog välja det senare då motståndet är ett av de mer anfallsglada lagen i ligan och med en formtoppad Zlatan Ibrahimovic är det nog bäst att fortsätta med den kompakta försvarslinjen som senast stod emot Fiorentinas offensiv. Lucarelli är tillbaka från avstängning och lär med största säkerhet åter ta plats tillsammans med De Rosa, Bovo och Bega i backlinjen. På mittfältet kan vi nog få se Marco Rossi igen, Milanetto som möjligtvis petar Paro igen, och Juric. Tremannaanfallet lär återigen ge plats åt Leon, som var bäst i laget mot Fiorentina i söndags. Dessutom är Borriello självskriven och Marco Di Vaio ryktas få en ny chans då Sculli inte lyckades särskilt senast.

I Inter saknas första valet likväl andra valet på målvaktspositionen på grund av skador vilket kanske inger Genoa med lite extra hopp då en mindre erfaren målvakt står i motståndarmålet.

Vad som än talar emot Genoa i den här matchen så är ingenting omöjligt, inte ens att plocka poäng mot ett formstarkt Inter i Milano.

Carl Alexander Rosdahl2007-10-30 17:19:00
Author

Fler artiklar om Genoa