Bortamatch i Kalabrien för Genoa
Nya mål från Honduranen på Granillo?

Bortamatch i Kalabrien för Genoa

Imorgon väntar en ny match för Genoa som gästar Reggina på Granillo för att slåss om poängen. För Genoas del gäller att börja plocka trepoängare igen om man ska hänga med i racet om Uefacupsplatser. För Regginas del gäller det att inte förlora. Succélaget från förra året återfinns nu som jumbo i tabellen.

Genoas storoffensiv från förra veckan sitter fortfarande kvar på näthinnan. Leon och Fontana är de två frontfigurer som är färgstarkast i mitt minne. Vilken frispark och vilka räddningar! Men sedan börjar man tänka på Genoas försvarsspel och då går associationerna tillbaka till Zemans Lecce. Offensiv för all del, men det är lika viktigt att kunna täppa igen och säkra en ledning, om inte viktigare. Vid 2-2 målet och 3-3 målet borde man kunnat göra bättre. Sen är det också ett faktum att Genoa inte har plockat särskilt många poäng på sistone, närmare bestämt två poäng på fyra matcher. Visserligen har man varit inne i en svår period men nu bjuds det på lättare motstånd och för att inte helt stagnera i tabellen och släppa andra lag förbi så är de trepoängen ett måste.

Reggina har öppnat säsongen dåligt. Sex poäng har man lyckats kämpa till sig på 11 matcher. Endast sju mål framåt är inte tillräckligt bra för Serie A heller, så visst saknar de en målskytt som Bianchi nu. Reggina ledningen har dock reagerat på den dåliga starten med att sparka tränaren Massimo Ficcadenti efter hemmaförlusten mot Livorno för två veckor sedan. Den nye tränaren Renzo Ulivieri, som idag gör hemma debut, hade detta att säga om Genoa: 

”I already know Genoa and watched them over the last few days. I must admit, the more I see of them, the more I worry.”

Harmonin i Genoa är (trots uteblivna poäng) bra, vilket inte minst märks i spelet. Dessutom har Gasperini skrivit på en förlängning av sitt kontrakt till 2012. Tänk att det inte var så länge sen många tippade att han skulle bli den första att få foten! En tränare som Gasperini bör ha mycket kvar att ge till Genoa.

Inför morgondagens match är man ett par man kort i anfallet. Boriello är avstängd och Papa Waigo är skadad. Bovos medverkan är också ganska osäker efter lårkakan som fick honom att lämna planen förra helgen mot Palermo.

Förväntad startelva imorgon:
Rubinho
Konko – Bovo – Lucarelli
Rossi – Paro – Juric – Fabiano
Leon – Di Vaio – Sculli

Källa.
Channel4.com

Emil Carlström2007-11-10 15:34:00
Author

Fler artiklar om Genoa