Inför Genoa – Roma: Ska Genoa hoppa på tåget igen?
Ska Cesare Bovo dirigera sitt Genoa till tre poäng mot sin moderklubb?

Inför Genoa – Roma: Ska Genoa hoppa på tåget igen?

Gasperini har för första gången i år fullt manskap till sitt förfogande vilket givetvis är mycket positivt. Värre är det för Roma som saknar Perrotta, Totti, Aquilani, Taddei och nu även Mexes vilket ökar Genoas chanser till tre poäng drastiskt.

Genoa har på slutet radat upp matcher med bra spel men utan effektivitet framåt och en aveny framför Rubinho i mål att anfalla på. Hemma på Marassi har vi spelat en chock attackfotboll och samtidigt gränsen till brutal. Många menar att det beror på den fantastiska entusiastiska hemmapubliken som lyfter fram Genoas spelare på offensiva utflykter.

Gasperini förväntas ändra spelsystem imorgon, i allfall ifall man får tro Gazzettan. Deras preliminära uppställning ser ut i en 3-5-2 uppställning så här:

Rubinho

Konko, Bovo, Lucarelli

Rossi, Coppola, Paro, Juric, Danilo

Leon, Borriello


Ändringen är givetvis att vi går ner till ett femmannamittfält och spelar endast med två forwards för att säkra i defensiven. Och det är vår egna destruktiva motor Coppola som ska in istället för Sculli.

Genoa har nu fem raka matcher utan seger, men många tror att trenden ska brytas i morgon och att vi kommer hoppa på tåget igen. Själv tror jag på seger, mycket beroende på att Roma har en diger skadelista men även att Genoa under landslagsuppehållet haft en full trupp att träna med inför denna match. Vore trevligt att se Genoa lite mer effektiva i boxen samtidigt som de stänger igen avenyn till en gångbana.

Att hålla ögonen på:

Cesare Bovo: Roma sonen Cesare Bovo som var helt knäckt när han såldes från sitt älskade Roma till Palermo. Nu har han börjat ta sin revansch med att vara Genoas stora utropstecken hittills i år. När inte Bovo är i försvaret så är Genoas försvar motsatsen till Milans i början av 90 talet.

Julio Cesar ”Rambo” Leon: När Leon är på hugget finns det ingen duracellkanin som rår på honom. Snabb med boll, dribblingar, tunga distansskott, känsliga frisparkar, skruvadehörnor, ja Leon är med överallt. Rambo har börjat säsongen strålande och har nog fördubblat sitt värde hittills I år. Hoppas vi får se på mer show imorgon av Genoas egna trollkar.

Matchen ses på Lördag i TV4 Sport kl 18:00.

FORZA ZENA

GRADINATANORD2007-11-23 23:55:00
Author

Fler artiklar om Genoa