Genoa – Roma 0-1: Obefintligt markeringsspel på Marassi
Paro avlossade stora kanonen, men fick se bollen ta perfekt i stolpen uppe i Donis vänstra kryss.

Genoa – Roma 0-1: Obefintligt markeringsspel på Marassi

Det såg ut som en typiskt Italiensk 0-0 match, men ännu en gång så visar Genoa stora brister i markeringarna vid fasta situationer.

Gasperini tyckte det var ett orättvist resultat men det tycker inte jag. Kan man inte försvara sig bättre  på fasta situationer än vad Genoa gör på övertid så är man inte värda några poäng. Genoa ställde som vanligt upp med en uppställning som hade någon eller några överraskningar. Denna gång var det Bega som fick ersätta Lucarelli som var det oväntade, men systemet var som vanligt 3-4-3.

Båda lagen skapade chanser. Bästa chanserna för Genoa var Borriello då han från nära håll nästan kunde trycka in 1- 0 i första halvlek samt Paros kanon högt upp i Donis vänstra stolpe i andra halvlek. Roma hade också en massa halvchanser samt den stora chansen när Vucinic nickar och Rubiho tippar bollen upp i ribban och han räddar även returen då De Rossi dunkar allt han har från en meter.

Sen kom det ”vanliga” målet på övertid då Genoas spelare ÄNNU EN GÅNG inte kunde hålla sin markering. På reprisen såg det t.o.m. ut att Panucci inte hade någon markering överhuvudtaget vilket vore ännu mera pinsamt då han är Romas hetaste spelare i boxen på huvudet. Bovo skulle givetvis ha markerat Panucci.

För Genoa är detta sjätte matchen i rad utan seger, men tro det eller ej så är jag inte orolig. Vi skapar chanser och borde minst ha haft med oss en pinne från denna drabbning. Men man mötte ett mycket skadedrabbat lag idag och kunde inte ta poäng så man kanske säger emot sig själv? Man kan dock konstatera att Genoa stor fortfarande kvar på perrongen och ser tåg efter tåg åka förbi. Det positiva var att det var över 24 000 på Marassi och då hade även Roma inga supporters med sig vilket gör siffran ännu bättre.

GRADINATANORD2007-11-25 14:34:00
Author

Fler artiklar om Genoa