Inför Empoli - Genoa
Snart utan jobb?

Inför Empoli - Genoa

Genoa har det mycket jobbigt just nu. Efter vinsten mot Cagliari den 7 oktober påbörjades en utförsåkning som sakta men säkert har sugit in Genoa i bottenstriden. Nu är det dags att börja kämpa sig ur denna negativa trend, för det här är en match som man inte har råd att förlora. I Toscana väntar Empoli med förra omgångens stjärnskott Nicola Pozzi, som gjorde hela 4 mål hemma mot Cagliari.

Genoa är minst sagt i dåligt form. De senaste två månder har inte erbjudit mer än nederlag och ett par kryss. Nu krävs en riktig kraftansamling från Genoa för vinna och kanske står det mer än tre poäng på spel för vår tränare. Det ryktas om att Genoa ledningen har börjat tappa tålamodet för Gasperini, som inte för länge sedan skrev på en förlängning av sitt kontrakt. För ett tag sedan var de flesta övertygade om att Gasperini var den rätte mannen att leda Genoa genom återkomsten i Serie A. Då det talades till och med om UEFA-cupen till nästa säsong. Nu är alla inte lika övertygade lägre. Förändringar är nödvändiga men frågan är om det rätta vore att sparka Gasperini.

Något positivt för Genoa är att Francesco Bega är tillbaka från avstängning och lär slå sig in i trebackslinjen. På mittfältet förväntas en uppställning med Rossi, Paro, Juric och Fabiano. I anfallet kommer Di Vaio förmodligen att få kliva åt sidan för Genoas enda målskytt förra helgen, nämligen Figueroa. Där kommer att han få spela med Borriello och Leon.

Och när det kommer till Empoli är det en man man måste se upp för – Nicola Pozzi. Fyra mål i en och samma match är det endast han tillsammans med Gilardino och Lucarelli som har lyckats med. En liten kuriosa är att Gilardino och Lucarelli uppnådde detta då Gilardinos Parma mötte Lucarellis Livorno i maj 2005. När det kommer till Nicola Pozzi finns det två olika möjliga orsaker till att just han lyckades med det. Antingen hade han riktig j*vla tur eller så är han i en otroligt bra form. Imorrn eftermiddag vet vi säkert. 

Källa:
Channel4.com

Emil Carlström2007-12-15 16:43:00
Author

Fler artiklar om Genoa