Genoa – Parma 1 – 0: Julafton på Marassi ikväll
Åttonde målet för Borriello

Genoa fick en perfekt julklapp av tomten ikväll i och med trepoängaren, den första på nio matcher hemma mot Parma, ikväll. Genoa spelade mycket bra i första halvlek, i andra var spelet jämt och under sista 10 minuterna var det kaos på plan.

Genoa har kämpat länge för att få tillbaka vinnarkänslan igen, och äntligen fick man med sig tre poäng från en match. Det var en nervös tillställning men i så många matcher tidigare där vi har tappat så lyckades vi med något vi har haft svårt med innan nämligen att försvara oss bra. Genoa ställde upp med en relativt förväntad uppställning. Den enda överraskningen var att Milanetto hade fått förtroendet på innermitten tillsammans med Paro.

Genoas laguppställning:

Rubinho

Masiello, De Rosa, Santos

Konko, Paro, Milanetto, Juric

Leon, Borriello, Sculli

Första halvlek spelade Genoa lysande, speciellt i början och i slutet av halvleken. Parma hade en kort period i mitten av halvleken då man oroade lite men skapade inga heta chanser. Speciellt imponerade Genoas försvar. Jag hade förväntat mig den normala hönsgården där bak, men De Rosa tog med sig sin rutin, pondus och lugn (kapten som han var istället för petade Rossi) med sig ut på planen och spelet på egen planhalva såg mycket bättre ut än på länge trotts Bovos frånvaro. Santos imponerade också stort i mina ögon. Ser nätt och klen ut men går in 110 % i alla närkamper och vinner de flesta. Han är även snabb och sen har han även brasse teknik och skickar inte iväg bollen till bilparkeringen direkt när han får lite press på sig utan han skaffar tid och utrymme för sig själv för att fördela bollen vidare eller själv avancera, imponerande.

Genoa hade flera bra lägen. Bäst var Borriellos i slutet av första där han klipper till direkt på en frispark av Milanetto som går förbi alla i försvaret sen dyker Marco upp på bortre helt ren och dunkar på allt han har. Tyvärr så är den gamle gubben Bucci fortvarande fin i kroppen så han kunde snyggt parera utan att han själv han reagera. Strax efteråt hade Borriello en nick tätt över. 1 – 0 målet kom på en straff när Paci som hade flera tuffa fighter med Borriello matchen igenom ryckte ner Borriello i tröjan på en hörna. Tröjan stod som en strut och domaren Girardi stod precis bakom och var tvärsäker på sin sak. Borriello klev själv fram och lurade gubben till vänster och la in den nästan mitt i mål. 1-0 och vilda glädje scener på Marassi. Även Leon hade ett farligt läge när han testade Bucci från nära håll. Genoas spel imponerade i första med ett mycket trevligt passningsspel och stabilitet bakåt. Parma däremot hade inget spel alls. Då började man förstå varför Parma bara har gjort tre bortamål på hela säsongen. Tyvärr fick Paro utgå med en ansiktsskada i slutet på första halvlek och Rossi kom in.

I andra fortsätter Genoa att ha hand om taktpinnen, men inte lika klart som i första. Man skapade en handfull med klara lägen, bl.a ett friläge av Borriello och ett felaktigt bortdömt mål på övertid av Papa Waigo. Parma skapade en farlig chans då man sköt ett lågt tungt skott som Rubinho fick anstränga sig för att inte lämna en retur till framstormande Parma spelare. Sakta men säkert backade Genoa längre och längre bakåt och till sist var nästan hela laget i sitt eget straffområde. Spelat blev tuffare och duellerna fler och hårdare och de gula korten haglade under sista 10 minuterna. Genoa höll dock undan bra och Parma kom aldrig till några direkta farligheter. En mycket rättvis seger för hemmalaget och det var nästan tv-puck firande efter slutsignalen. Det var mycket lättade spelare och tränare som lämnade planen ikväll. Sen blir man inte direkt orolig att Genoa ska åka ur Serie A när man ser vad laget kan prestera när man får in lite självförtroende och flyt i sitt spel samt att det finns så destruktiva lag som Parma.

Tidigare under dagen blev det också klart med Domenico Criscito kommer från Juventus på lån i januari. Man köpte även loss Juves 50 % av Matteo Paro, som numera ägs till 100 % av Genoa. Den affären var överraskande då Paro har gått från klarhet till klarhet. Han började dock väldigt blekt i rossoblu tröjan men har spelat upp sig markant på slutet. Även Ruben Olivera sägs vara klar för Genoa på lån, men just den affären har jag inte fått 100% bekräftad.

Kan vi fira jul på en elfteplats vore det fantastiskt. Vi kommer att bli farliga i vår.