Mercato – Preziosi satsade på framtiden

Mercato – Preziosi satsade på framtiden

Alla nyförvärv och rykten inför januaris mercato

Det som är rödmarkerat är uppdaterat 31 jan

Då var denna mercato över och vi måste ge Genoa klart godkänt för sina spännande värvningar och väntade försäljningar under januari fönstret. Man måste säga att Genoa värvade för framtiden, då spelarnas ålder var: 88 (Masiero), 87 (Vanden Borre), 86 (Criscito) och 85 (Wilson). Det är inga spelare som kommer att gå in och revolutionera tillvaron i klubben nu direkt, utan detta är spelare som ska spelas in och tränas för framtiden. Criscito anses som given redan nu som vänsterback i Genoas 3-4-3 system, men även Wilson kan göra anspråk på en plats när han har kommit tillbaka i matchform. Masiero spelar just nu i ungdomsturneringen Torneo Viareggio där han var med och kryssade mot Tottenham och är en man för kommande säsonger. Vanden Borre som har grym rutin för sin ålder. Han debuterade i det Belgiska landslaget som 16 åring och har hunnit med 16 matcher till sen dess. Han har även vunnit tre ligaguld på fyra säsonger för Anderlecht samt spel i Champions League. Dock sägs det att han har lite problem med sin attityd. Klart spännande värvning iallfall. Wilson och Masiero är definitiva värvningar medans Criscito är lånad av Juventus med en förbestämd köpesumma på ett eventuellt delägarskap. Summan som florerat ligger på 6 milj. euro. Vanden Borre kommer i ett delägarskap med Firoentina.

Spelarna som har lämnat ”Rossoblu” var ganska väntade försäljningar. Mest förvånande var att inte Marco Di Vaio hittade en ny klubb nu när han är placerad längst in i frysboxen på Marassi. Försäljningarna var smarta lösningar då man skickade iväg de unga som fortfarande kan bli något (Papa Waigo, Masiello, Coppola) på lån/delägarskap medans man helt sålde den gamle Bega. Helt rätt gjort.

Bra jobbat Preziosi!

Klara in:

Domenico Criscito, försvarare
Genoas egen produkt  och juvel som man i somras sålde sin ena halva av spelaren till Juventus för 5,25 miljoner Euro plus spelarna Konko och Masiello är nu tillbaka där han hör hemma på lån till sommaren. Genoa har även rätten att köpa tillbaka halvan som man sålde i sommras för endast 5 miljoner euro i juni vilket måste ses som en bra affär då Criscito förväntas bli en kommande storback. Även Criscito är lättad över att vara tillbaka där han hör hemma. Denna affär förväntas bli officiell imorgon då både Criscito och Olivera ska träna med Genoa. Det enda som saknas är Juventuspresidents (Cobolli Gigli) underskrift då han har varit semster och återvänder imorgon. Dock så verkar det vara en komplicerad deal. Jag antar att det är Genoas rätt till att köpa tillbaka delen man sålde i sommras som har varit på tapeten. Nu är Criscito helt klar för Genoa då man har haft en presskonerans i Villa Rostan där Criscito bland annat sa följande om att komma tillbaka till Genoa: " Jag är glad att vara tillbaka. Jag vill tacka både Juventus och Genoa att de lyssnade på mina önskemål. Jag känner mycket starkt för Genoa och de röd-blåa färgerna. Det känns som hemma här. Jag är skyldig den här klubben så mycket, där jag växte upp och där jag utvecklats som spelare. Jag gjorde ett misstag borta mot Roma med Juventus vilket var ödestigert för mig, men Legrottaglie och Chiellini har gjort det bra". Criscito går till Genoa på lån till juni och sen har man även möjlighet till ett delägarskap. Priset på det är inte officiellt, men tidigare har summan 5 miljoner euro nämts. En ny summa har kommit fram ang. delägarskapet och priset är 6 miljoner euro. Det har även kommit fram uppgifter att Criscito aldrig ville till Juve i somras men blev tvungen då Juve ägde honom. Dock så säger han att han kan tänka sig att återvända till Juve i framtiden men nu är det Genoa som gäller. Criscito spelade 30 minuter igår i träningsmatchen mot Lucchese.  

Matías Masiero, mittfältare
En 20 årig offensivmittfältare, anfallare som verkar vara klar för Genoa då han omnäms både på Genoas officiella sida + på flera andra transfersidor på nätet. Vet inget om spelaren men än att han spelar för det Uraguyanska laget Central Español. Mer info lär dyka upp inom kort. Kommer till Genua på lördag. Spelaren är vänsterfotad och hans främsta position är som offensivmittfältare, men han kan även spela på någon flank i ett tremanna anfall. Han kan mycket väl gå rakt in i startelvan enligt rapporterna från Italien. Han kommer göra debut i Genoas färger imorgon i träningsmatchen mot Lucchese, kanske den finaste staden i Toscana? Masiero var inte med på träningsmatchen igår p.g.a jetleg. Han kunde dock berätta lite om sig själv till Genoas officiella hemsida. " Jag är en teknisk spelare. Mina idoler är Del Piero och Recoba och jag påminner om dem i min spelstil. Jag ser fram emot lära känna Genoa och möta fansen". Masiero fick chansen direkt idag i träningsmatchen mot ett Serie D lag och han gjorde ett snyggt mål och imponerade i spelet i övrigt.  Gasperini mös efteråt och sa att "han ska med till Rom på söndag". Nu har även övergångspapprerna kommit från Uruguay, och Masiero tar direkt en plats i truppen i matchen mot Atalanta med nummer 10 på ryggen.

Matteo Paro, mittfältare
Paro blir nu helägd av Genoa eftersom man har köpt Juventus ena halva av spelaren. Genoa köpte 50% av Paro i somras för 1,6 miljoner euro och är tydligen så nöjda att man redan nu vill äga honom helt. Paro säger till Genoas officiella hemsida att inget är officiellt än, men att han ser fram mot en framtid som är "röd och blå". Även denna affär lär bli officiell imorgon då fönstret öppnar. På vissa sidor på nätet kan man läsa att Paro är 100% Genoa, men inget om det har kommit fram på den officiellasidan.
Nu har affären blivit bekräftad på Genoas officiella hemsida.

Wilson Rodrigues Fonseca, anfallare 
22 år och ska vara perfekt spelare för Gasperini att utveckla. Han är ganska kort och tunn, men lär vara snabb och teknisk. Han spelar för närvarande i Corinthians där han är en stjärna. Enligt rykten i Italien så är Wilson så gott som klar, "han ska bara skriva på först" och han anländer till Genua idag(måndag). Inget är påskrivet idag, och Genoa tycker att Wilson är mer än central anfallare, vilket man redan har två kompetena spelare i truppen.
Idag så skrev Wilson på ett tre och ett halvårs kontrakt och det enda som saknas är den vanliga medicinska undersökningen. Wilson kostar runt två miljoner euro som måste ses som ett rea pris för en sådan stor talang. Han själv säger att han är mycket glad för att spela i Genoa och i Italien och detta är hans livs chans. 

Här är en liten filmsnytt på några av Wilsons mål i Corinthians.

http://www.youtube.com/watch?v=xfNpevwiKqk

"Wilson" som han vill bli kallad har fått nummer 38 (då hans nummer 10 redan var taget av Masiero) och är inte aktuell för en A-laget än. Först om 15 dagar är han i form, han inte är matchtränad än, enligt honom själv.

Anthony Vanden Borre, back, mittfältare
Den tjugoåriga Belgiska landslagsmannen är så gott som klar för Genoa enligt flera tidningar i italien. Han kom till Viola från Anderlect och räknas som en stor framtidsman. Han kommer antagligen att ingå i en 6 månaders byte med Papa Waigo och även med förköpsrätt med fördel för Genoa då Papa Waigo värderas högre (köptes för 4,5 milj euro mot Vanden Borres 3,8 milj euro.) Kan bli officiellt inom kort.
Klockan 19:26 blev affären officiell på Genoshemsida. Enligt Fotball italia är det ett delägarskap och det innebär att klubbarna äger 50% av varje spelare direkt. Men på andra sidor uppfattar jag att man har lånat spelarna för att senare ha förköpsrätt på ett delägarskap. Detta verkar mest troligt. Hur som helst spelar VDB i Genoa säsongen ut. Genoa har nu värvat fyra st. spelare som är födda 86,88.85 och 87. Detta har Preziosi gång på gång deklarerat att man inte vill lägga pengar på gamla spelare som bara har några få år kvar på elitnivå, utan på spännande talanger som kan bli riktigt bra med lite flyt och rätt träning. Wilson och Masiero går t.e.x. redan under namnet "Diamanterna från sydamerika". Vi får se ifall de blir lika bra som deras rykte redan är. 


(Vanden Borre visas upp på Genoas presskonferens)

Klara ut:

Andrea Masiello, försvarare
När Criscito anlände hade Genoa minst en försvarare för mycket och det blir Masiello som får tillfälligt? flytta söderut till Bari. Han går dit på lån och med sig har han en försäljningsklasul på ett delägarskap. Han blir inte saknad då jag tycker hans passningsspel inte håller i Serie A.

Francesco Bega, försvarare
Har varit på gång en längre tid, men nu är det klart att även Bega inte får plats då Criscito har anlänt. Han går till Brescia där han lär göra en hel del nytta.

Manuel Coppola, mittfältare
Genoa tackade nej till ett delägarskap från Lazio i somras på 2 miljoner euro men kan nu tänka sig en affär. Är på gång till en rad olika klubbar både i Serie A och B. Var inte med i den 18-manna trupp som Gasperini tog ut till matchen imorgon. Snart i en annan klubb? Kopplas ihop med en rad olika klubbar, bl.a. Lecce. Genoas slitvarg på mitten som har haft en tung säsong förstörd med skador mm. Han lämnar nu klubben på lån till Siena som även får med en förbestämd köpesumma på ett eventuellt delägarskap. Genoa har gjort många affärer med Siena på slutet och vi har Forestieri på tillväxt i just Siena.

Papa Waigo, anfallare, högerytter
När Papa kom var det ett stort nyförvärv innan säsongen men han har inte lyckats fullt ut med sin enorma snabbhet och teknik. Genoa hade hoppats mer då han köpte han för 4,5 miljoner euro av Cesena. Atalanta i ett delägarskap sägs vara ett alternativ. Åkt till de Afrikanska mästerskapen för att spela för Senegal.
Se Vanden Borre. Slog inte igenom som man hade hoppats på trotts att han fick förtroendet direkt när säsongen startade. Nu får han mogna hos Viola innan vi ev. kanske komer tillbaka till Genoa.

Rykten in:

Många sjuka rykten har florerat och Ishizaki tar nog priset!  

Mauro Esposito, mittfältare
Enligt flera tidningar i Italien är Genoa i slutförhandlingar med Roma om den 28:åriga ytterspringaren, som har floppat rejält i år. I Genoa är det endast Sculli som har Serie A rutin som offensiv vänsterytter, därför ser man Esposito som ett alternativ tills övriga yngre spelarna på den positionen har mognat. Esposito har även sex landskamper på meritlistan.

Stefan Ishizaki, mittfältare 
Enligt Expressen är Ishizaki på väg tillbaka till Italien, där flera klubbar är intresserade och en av dem sägs vara Genoa, hans förra klubb i Italien. Genoa lånade Ishizaki  under en tid 2004. Så här säger Ishizaki själv om en ev. flytt: "Jag har inte hört någonting, har inte pratat med min agent på en månad. Men det låter jättekul, jag har haft två bra år i Elfsborg och skulle vara mer mogen den här gången". Ishizaki trivdes bra i Genoa och enligt han själv ville klubben ha kvar honom. Men vad ska vi med Ishizaki till? Sannolikheten bakom detta rykte känns inte trovärdigt, men det är ett rykte och då ska det givetvis vara med här.

Ruben Olivera, offensivmittfältere
Precis som Borriello så har han haft en misslyckad sejour i Sampdoria men han hoppas på att göra en ”Borrillo” och få en nytändning i ett spelsystem som passar honom i Genoa under offensive Gasperinis ledning. Han kommer på lån till Genoa som även här rätt att köpa 50% av spelaren i juni till ett okänt förbestämt pris av Juventus. Denna värvning är efter önskemål av tränaren Gasperini som känner Olivera väl efter hans tid i Juventusungdomsakademi. Gasperini har fått ordning på Leon som är en liknande spelartyp och nu hoppas han få ordning på Olivera. Leon och Olivera har svårt att vara stabila under en längreperiod, utan antingen är man fantastiska i en match och urusla i nästa. Se Criscito, samt kom ihåg att han kostade 12 milj euros en gång i tiden. Olivera var nästan helt klar för Genoa, men han vill ha en plats i landslaget och för att få det krävde han en plats i Genoas startelva, något som Gasperini givetvis inte kunde lova. Då valde Olivera att tacka nej till Genoa för att antagligen flytta hem till Uraguay för att komma ett steg närmare landslaget. Juventus vill verkligen att Olivera ska flytta till Genoa istället för hem till Uruguay. Genoa vill ha svar senast måndag annars kommer man titta på andra alternativ. Genoa har flyttat fram sin deadline till onsdag. Oliveras agent vill att Olivera ska flytta hem till Uraguay, Olivera tvekar. Nu är det klart, det blir ingen Olivera i Genoa. Juventus ville till varje pris få tillbaka något av de 12 milj euros man en gång lagt ut på spelaren, men nu verkar han gå till Uruguay till rea pris eller när sitt kontrakt går ut. Klar för Penarol.

Cristiano Lucarelli, anfallare
Ryktet är mycket starkt nu, att Lucarelli kommer hamna i Genoa. Genoas president Preziosi har tidigare antytt att en spelare med en sådan lön som Lucarelli, har vi inte råd med, men har nu tvärvänt och säger sig positiv till en värvning av den gamla skyttekungen. Även Lucarelli själv kan tänka sig att avsluta sin karriär i Genoa: ”Därför att atmosfären på arenan är något utöver det vanliga och jag är en sådan spelare som behöver få känslor när jag springer ut på planen.” T.o.m tränare Gasperini har gått ut och sagt ifall jag får Lucarelli kan jag tänka mig att slopa mitt 3-4-3 systemoch köra med två renodlade anfallare med Borriello och Lucarelli. Lucarelli gjorde 63 mål på tre säsonger för Livorno. Nu har det kommit fram att Lucarelli har varit i Genoa veckan innan julhelgen i möte med Genoas president Preziosi. Han har även gått ut officiellt med detta utalande: "Jag vill återvända till Italien och spela för Genoa." Lucarelli vill absolut inte till Palermo och försöker vissa detta på alla sätt. Just nu verkar det bara vara Genoa och Palermo som är med i bilden. Lucarelli ska bli Amauris ersättare i Palermo är det tänkt. Men det vill inte Lucarelli. Han vill avsluta sin karriär med sin lillebror Alessandro i Genoa. Genoas president Preziosi är i Dubai på semester, men han låter via telefon till tidningen La Republica meddela att det inte blir någon affär med Lucarelli. Preziosi tycker att Genoa ska ha samma modell som Fiorentina, d.v.s satsa på unga lovande spelare, inte 32 åringar som kräver treårskontrakt. Då är det bättre att lägga pengarna på att göra Borriello helägd enligt Preziosi. Är detta en taktiskt offensiv från Preziosis sida för att få ner priset på Lucarelli eller är det så att man inte är intresserade? Det verkar växla från dag till dag och från tidning till tidning. Spännande upplösning att vänta. Mer spännande verkar det inte bli då Genoa verkar ha backat ut ur affären då det blev för dyrt att låna Lucarelli alternativt att man ville lägga sina pengar på yngre förmågor. Nu verkar det som Parma ligger bäst till för den jagade forwarden. Synd för Lucarelli som verkligen ville till Genoa, men det har svängt innan i denna såpa! Klar för Parma.

Ahmed  Barusso, mittfältare
Som ersättare för Coppla. Genoa  verkar vara intresserade av Barusso som kom till Roma från Rimini i sommras. Barusso har knappt fått någon speltid i Roma och beräkans komma i ett ev. delägarskap. Genoa är fortfarande intresserade, men deltagade i Afrikanska mästerskapen försvårar.

Gaby Mudingayi, mittfältare
Gaby är en av Gasperinis favoritspelare och Genoa är villiga att byta bort spelare som Di Vaio, Coppola alternativt Papa Waigo som alla tre intresserar Lazio för att få Mudingayi till Marassi .

Antonio Langella, mittfältare
Atalantas mittfältare Langella kopplas samman med Genoa i en rad olika tidningar. Han har tidigare spelat för Cagliari och är nu alltså aktuell för Genoa, kanske i en bytesaffär med Papa Waigo. Enligt Preziosi vore Langella perfekt för Genoa, men likt Lucarelli håller Genoa på att bygga för framtiden, så spelare runt 30 är inte aktuella. Preziosi säger att han vill ha spelarna Marchionni och Palladino men de är inte ute på marknaden.

Jeda, anfallare
Riminis brasseanfallare som är 28 år, står högt på Gasperinis lista, mycket beroende på att han har tränat Jeda i Crotone. Men ska det bli en affär krävs det att båda Di Vaio och Papa Waigo hittar nya klubbar. Jeda har hitills öst in 12 bollar i Serie B med Rimini.
Verkar också väljas bort p.g.a. sin ålder. Klar för Cagliari. 

Pasquale Foggia, mittfältare
Foggia som är på lån från Lazio och har börjat säsongen strålande i Cagliari. Nu säger hans agent Tiberio Cavalleri att: "ifall situationen inte förändras i Cagliari måste vi sitta ner och diskutera - Cagliari, Lazio och en tredje klubb." Den tredje klubben sägs vara Genoa. Ingen Olivera till Genoa vilket öppnar dörren för Foggia på vid gavel.
Enligt Preziosi så är Cagliaris president Cellino inte intresserad av en affär. Genoa ville verkligen ha Foggia och han var ett av lagets huvudmål. Men han är som sagt inte till salu. Men Preziosi har gått och lovat att en "wing striker" ska bli klar inom några dagar. Man kan inte påstå att Genoa inte satsar. I sommras köpte Genoa spelare för 21 milj euro samt att man nu i januari har varit det lag som har varit mest aktiv under januari fönstret med värvningarna av Criscito och Masiero och mer lär det bli enligt Preziosi. 

Sergio Almiron, mittfältare
Då relationen med Juventus är mycket god för tillfället verkar det som om Almiron kan följa sina lagkamrater Criscito och Olivera till Genoa. Almiron har misslyckats i Juve i år, men det är just en sådan spelare som Genoa är i stort behov av.
 
Kopplas  ihop med många klubbar, dock inte Genoa.

Tre unga Uruguayanska spelare
Genoa satsar stort inför framtiden då man är på väg att värva tre stycken Uruguayanska spelare varav en sägs vara Central Españols (samma lag som Masiero kom från) stjärna Abel Hernandez. Han är med i det Uruguayanska U-20 landslaget och enligt tidningen IL SECOLO XIX jagad av halva Europa och speciellt av Napoli. Och en av de två andra är enligt Gazzettan femtonåriga Gonzalo Barreto från klubben Danubio. Det intressanta med han är att han har samma agent som Juventus Olivera. Den tredje spelaren är ännu okänd.
Stort hemlighetsmakeri bakom dessa affärer, vi återkommer i ämnet. Super talangen och skyttekungen  Abel Hernandez  som inte har fyllt 20 än, kostar minst 6 milj euro enligt tidningen IL SECOLO XIX, alltså ungefär lika mycket som Italiens landslagsman Cristiano Lucarelli. Hur bra är Abel Hernandez och hur mycket pengar ska Preziosi pumpa in i sitt älskade lag?

Luis Jimenez, mittfältare
Enligt tidningen LA REPUBBLICA var Genoa under hösten varit ute efter Inters Jimenez. Mancini ville först inte sälja, men efter lite förhandling gav han med sig och gick med på en affär. Allt var klart då plötsligt Jimenez fick chansen i Inter och han gjorde mål direkt. Så nära, nära, efter det riktade man in sig på Marchionni och Palladino i Juve, men de var inte till salu.
 

Marco Borriello, anfallare
Genoa har även högt upp på sin prioriteringslista att köpa loss Borriello från sitt delägarskapskontrakt med Milan. Men man kan kanske få vänta till sommaren med detta. Nu ångrar Preziosi att han inte köpte loss hela Borriello i sommras för reapriset som var då, nu har priset mer än dubblerats på Milans hälft av spelaren. Preziosi säger att han gjorde ett misstag att han inte förhandlade fram ett fast pris på Milans del av Borriello, likt man gjort med Criscito. Nu väntas Borriello bli mycket dyrare efter hans succé i Genoa, men det är Genoas huvudprojekt att köpa loss Borriello under våren. Men Preziosi säger att "Milan är en klubb full med gentlemän och de kommer inte med en massa dåliga skämt, så det ska nog gå bra att förhandla med dem. Värre är det med Palermo angående Bovo".
Milan har nu satt en prislapp på halva Borriello och den ligger på tio milj euro. Enligt tidningen IL SECOLO XIX värderar Milan Borriello till runt 15 miljoner euro och kan kanske vägra sälja sin del till Genoa, för att han i sommar ska ingå i en bytesaffär med Palermo och Amauri. Komplicerat värre verkar det vara iallfall. Dock verkar det vara så att Genoa lär få punga ut med åtta milj euro ifall man ska äga hela spelaren, då redan två miljoner är betalda i sommras. Genoas målsättning är att köpa loss Borriello från Milan i sommar, men kommer man inte överens kommer en blind budgivning äga rum på spelaren vilket alltid är lite chans artat. Preziosi tror dock inte att det ska gå så långt.

Rykten ut:

Marco Di Vaio, anfallare
Marco sitter på en fet lön och på bänken på Marassi. Genoa har tröttnat på hans dåliga prestationer på planen och vill bli av med den högavlönade anfallaren. Lazio är mycket intresserade, dock är även lönen ett problem även där. Även Palermo sägs vara ett alternativ som ersättare till Amuri. Även Atalanta är med i leken. Verkar inte finnas någon framtid för Di Vaio i Genoa och han är nu på väg till Bologna då Lazio tyckte han var för dyr. Var inte med i den 18-manna trupp som Gasperini tog ut till matchen imorgon. Snart i en annan klubb? Di vaio verkar vara allt närmare Lazio för varje dag som går, men hinner han bli klar innan helgens match? Såld till ett Arabland är dagens Di vaio rykte. Bologna verkar för närvarande ligga närmast till hands. QPR är nästa anhalt för Di Vaio ifall man få tro pressen i Italien och England. Vart ska stackars Marco ta vägen nu?

Silvano Raggio Garibaldi, mittfältare
Genoas för närvarande största talang. Han har varit med i A-lagstruppen under hela försäsongen och sägs nu vara klar för Juventus. 

Fabiano, mittfältare
Genoas vänsterytter Fabiano har fått väldigt lite speltid och vill därmed röra på sig. Han har fått Gasperinis tillåtelse att leta efter en ny klubb.


Rubinho, målvakt
Genoas succémålis Rubens Fernando Moedim, mera känd som Rubinho är på väg till Palermo i sommar. Palermo söker efter en "mycket bra målvakt" och det är därför som Rubinho kommer att bli uppvaktad.
Även Rubinho är uppvaktad efter sin fina start i Genoa av flera klubbar. Många vill ha Rubinho, ex Palermo och Lazio men Genoa har gått ut med att Rubinho är Genos framtid, och man vill istället skriva ett långtidskontrakt med brassen.


Sen lär även en försvarare ligga pyrt till i och med Criscitos återkomst. Bega (är nära Bologna) lär ligga sämst till för närvarande. Nu verkar även Lucarelli junior ligga dåligt till och kan vara på väg att göra sitt fjärde lagbyte i år. Rekord? Men de är de enda två som kan spela på höger tillsammans med Bovo, som dock Gasperini föredrar att spela i mitten.

Genoa har även högt upp på sin prioriteringslista att köpa loss Bovo från sitt delägarskapskontrakt med Palermo.  

Källor: 

www.expressen.se

http://www.akaiaoi.com/ 

http://www.gazzetta.it/

http://www.transfermarketweb.com

www.genoacfc.it

http://www.genoaclubamsterdam.com/

http://www.ilsecoloxix.it/

GRADINATANORD2008-01-31 22:35:00
Author

Fler artiklar om Genoa