Inför Lazio - Genoa
Gasperini

Inför Lazio - Genoa

Första matchen år 2008 är här. Genoa har rest ner till Rom för att sparka igång vårsäsongen mot Lazio. Båda lagen har haft det lika svårt att vinna på sistone även om Genoa fick lite blodsmak i och med den sköna trepoängaren mot Parma precis innan juluppehållet. Låt oss hoppas på att vårsäsongen börjar lika bra som höstsäsongen slutade.

Genoa har haft ett mycket välbehövligt juluppehåll och jag hoppas att spelarna kan springa ut med friska ben på Olympico på söndag. Men jag hoppas också att tränare Gasperini har fått tid till tänka över hur luckorna i försvarsspelet kan täppas till. Jag tänker främst på det defensiva arbetet vid de fasta situationerna som har bjudit motståndarlagen på ett par mycket snöpliga mål. Inte minst i 3-3 matchen mot Palermo.

Ett positivt tillskott som Januarifönstret har bjudit på är återkomsten av vår egna försvarsprodukt Domenico Criscito. Spelaren kommer på lån från den gamla damen och stannar till sommaren. Han kommer förmodligen att ta plats bredvid Bovo och De Rosa i backlinjen mot Lazio. På mittfältet ser vi Rossi, Juric och den numera helägda Paro sedan Genoa köpt Juventus halva. I anfallet bildar troligen Borriello, Sculli och Leon en tridente.

Lazio är en klubb i obalans. Rykten dyker ständigt upp på nyhetssidor om att Rocchi och Pandev är påväg att lämna laget. I Rocchis fall bekräftades att relationen till klubbens presidenten Lotitio inte är särskilt bra då han vägrade att skaka hand med honom framför tv-kamerorna efter ett gräl om en förlängning av sitt kontrakt. Men än så länge är han en Lazio-spelare, och en mycket giftig sådan liksom hans anfallspartner Pandev. De har tillsammans stått för 13 av Lazios 19 mål den här säsongen och kommer säkerligen att sätta Rubinho på prov ett flertal gånger innan matchen är över.

Om man kollar på tidigare möten mellan lagen för man gå ett antal år tillbaka. För att hitta den senaste Genoavinsten måste man gå ännu längre tillbaka, nämligen till 1959. Då vann Genoa på Olympico med 4-2. Det som historiskt sett talar emot Genoa är att Lazio har vunnit de två senaste mötena med 4-0. Men det hoppas jag att ingen har talat om för spelarna.

Jag tror att matchen slutar 1-1 och att Pandev och Borriello gör målen. Det viktigaste är att inte förlora.

Forza Genoa! 

Källa
Channel4.com

Emil Carlström2008-01-12 14:13:00
Author

Fler artiklar om Genoa