Borriello hjälte när Genoa vände och vann
Criscito i sina rätta färger

Borriello hjälte när Genoa vände och vann

Genoa drog det längsta strået och vann med udda målet borta mot det skakade Lazio. En seger som kan visa sig vara en mycket viktig för fortsatt överlevnad i Serie A. Genoa har nu fyra poäng ner till närmaste lag och endast tre poäng upp till sjätteplatsen. Vågar man börja drömma om Uefacupen igen?

Mauri, Borriello, Borriello. Så lyder målfacit från gårdagens match. Det är en matchvinnare som Genoa har förvärvat under sommaren. När di Vaio har misslyckats har vår hårfagre spjutspets Borriello klivit fram. Tio mål har han gjort hittills i år vilket gör att han får dela fjärdeplatsen i skytteligan med namn som Totti och Julio Cruz. Det är inte dåligt för någon som har ett mardrömsår i Milan bakom sig - ett år som nog skulle kunna knäcka de flesta andra spelare.

Genoa började matchen bäst mot Lazio, som tvingdes till byta ut Mudingayi mot Behrami då denne skadat sig redan under uppvärmning. Första målchansen var Genoas då bollen letar sig fram till Borriello som skjuter på volley. Bollen smiter precis utanför Ballottas stolpe.
Men Lazio hade också sina chanser i början och de fick Rubinho att svettas rejält. I ett och samma anfall kommer Mauri, Pandev och Baronio till skott med inget var tillräckligt bra för att leta sig in bakom Rubinho.

När matchklockan stod på 23 minuter skulle ledningsmålet komma. På en Lazio hörna är Rubinho tragiskt nog ute och hänger tvätt. En misslyckad utboxning leder till att en fristående Mauri, som efter en lågt och distinkt skott, skriver in sig själv i målprotokollet. Men han skulle snart få sällskap. Innan det skulle både Konko och Sculli få bra målchanser. Speciellt Sculli som lyckades bli ensam med Ballotta men samtidigt misslyckades göra mål.

Lazio tvingas efter tag göra ytterligare en förändring då Rocchi tvingas byta med en ömande fot. In kom istället den blonde albanen Igli Tare.

I matchminut 49 uppstår en mycket lustig situation i straffområdet. I en närkamp mellan Milanetto och Stendardo tappar vår mittfältare balansen. Domare Stefanini pekar bestämt på straffpunkten. I direktsändningen ser det faktiskt ut som om att Stendardo kastar sig över Milanetto och får honom på fall. På repriserna ser man faktiskt att Milanetto tappar balansen på egen hand, men definitivt inte avsiktligt. Straff borde det egentligen inte ha varit och det går inte att förneka att Genoa turen på sin sida. Hursomhelst förvaltar Borriello det gyllene läget på bästa sätt och skickar snyggt Ballotta till fel hörn. Genoa är med i matchen igen och ännu mer var att vänta från Super Marco.

Bara fyra minuter senare är det dags för nästa fullträff. Långt upp på Lazios planhalva vinner Genoa en frispark. Milanetto skruvar över Lazios passiva försvar mot en fristående Borriello som efter ett skutt möter bollen perfekt med pannan. Bollen flyger hårt och retsamt över huvudet på Ballotta och upp i nättaket.

Lazio-spelarna är nu uppenbart frustrerade på domaren. När sedan Pandev får gult kort för filmningi straffområdet övergår frustrationen nästan i raseri. Och visst, jag har faktiskt förståelse för dem. Matchen slutar ändå 2-1 till Genoa, som gjorde en mycket bra insats.
Matchens lirare är inte helt otippat Borriello. Andra spelares prestationer som bör lyftas fram är Milanetto (som är inblandad i båda målen) , Criscito (Debut i Serie A för Genoa sedan flytten från Juve), De Rosa och Bovo. Rubinho hade inte en av sina bästa dagar mellan stolparna och stod för många slarviga ingripanden, som vid 1-0 målet till exempel. Totalts sett ändå en bra match av Genoa. Med två raka vinster har det börjat blåsa in lite friska fläktar över laget och Gasperini kan andas ut för stunden. Nästa helg är det hemmamatch på Luigi Ferraris mot Atalanta. Tredje raka vinsten?

källa:
Channel4.com


Emil Carlström2008-01-14 18:55:00
Author

Fler artiklar om Genoa