2016-05-06 03:00

Nashville - San José

Inför: Genoa - Atalanta

2008 har börjat bra för det liguriska laget som senast besegrade Lazio i Rom. Kan lördagsmatchen mot Atalanta bli lika lyckad?

I den andra matchen för året återvänder Genoa till den liguriska huvudstaden för att ta emot Atalanta, ett lag som inför den kommande omgången ligger på delad poängskörd med Genoa. Båda lagen hade i förra omgången drabbningar mot ligans två lag från Rom men gick skilda vägar när det gällde resultaten. Atalanta som spelade hemma mot ligatvåan Roma förlorade med 1-2 medan Genoa som hade den tuffa uppgiften att möta floppen Lazio på Olimpico, en uppgift som man klarade av ganska bra.

Marco Borriello verkar ha hittat den rätta vägen igen i och med sina två mål mot Lazio som innebar en mycket välkomnad start på det nya året. 2-1 var slutresultatet i Rom som innebar tre färska pinnar till ett hungrigt Genoa som återigen tar upp jakten på den övre halvan av ligatabellen. Trots en ganska jämn match sett till målchanser lyckades Genoa få med sig ett mål mer än Lazio tack vare en kanske lite billig straff. Hursomhelst får det ses som ett gott tecken att slå Lazio i Rom, trots deras knackiga säsong är det aldrig ett lätt motstånd.

Våra motståndare inför lördagen fick uppleva en mycket fin säsong som nykomlingar förra säsongen och slutade på en hedervärd åttonde plats. Under denna säsongen har laget spelat, likt Genoa, lite upp och ned med tränare Del Neri vid rodret. På de senaste fem matcherna har man bara vunnit en match och förlorat tre, tillskillnad från Genoa som vunnit två och bara förlorat en. Den senaste matchen slutade i hemmaförlust mot Roma, ett tufft motstånd visserligen men då har man ändå slagit både Napoli och Lazio på samma plan under hösten.

Genoa väntas ställa upp med Rubinho i mål igen, med en trebackslinje innehållande hemvändaren Criscito, gamle De Rosa och höstens kanske bäste back i laget Bovo. På mittfältet ser vi Konko, Milanetto, straffixare senast, Ivan Juric och Fabiano. På topp spelar den givne jätten Borriello tillsammans med Beppe Sculli och Rossi. Gasperini väljer att skifta ett par spelare från Laziomatchen men i stort sett är laget detsamma, kanske har vår tränare äntligen börjat vänja sig vid en kontinuerlig startelva.

Atalanta är inget blåbärsgäng, däremot är det nog inte Genoa som i första tagen underskattar sina motståndare, men det är ändå bästa att hålla båda fötterna på jorden för säkerhets skull. Fortsätter laget leverera målchanser kommer målen komma, det var ju faktiskt mötet med Lazio ett bevis på.

Mot tre nya poäng!

Carl Alexander Rosdahl2008-01-18 23:03:00
Author

Fler artiklar om Genoa