Borriello till Gli Azzurri

Borriello till Gli Azzurri

Nu har Genoa en landslagsspelare igen då Marco Borriello är med i Roberto Donadonis trupp inför mötet med Portugal.

Det var många år sedan Genoa kunde presentera en landslagsspelare. Var det Gennaro Ruotolo (år 91) alternativt Stefano Eranio (år 92) som var vår senaste? Roberto Donadoni som själv tränat Genoa en gång i tiden (03-04) och som nu plockar ut en Genoaspelare i Marco Borriello före mer kända spelare som Cassano och Del Piero. Klart man är stolt som en av de få Genoatifosi vi är i Sverige efter en sådan uttagning. Borriello har tidigare bara representerat U-21 landslaget där han spelade 11 matcher och gjorde 6 mål.

Borriello har hitills gjort 12 mål för Genoa efter flera misslyckade säsonger i Milan och med flera misslyckade utlåningar på sin meritlista. Genoas president Preziosi trodde  på Marco och köpte ett delägarskap av Milan som för idag ser ut som ett riktigt reapris (1,8 miljoner euro). Nu värderas han av Milan till 15 miljoner euro (enligt Il Secolo XIX), och det var innan denna uttagning. Preziosi säger att han gjorde ett misstag att han inte förhandlade fram ett fast pris på Milans del av Borriello, likt man gjort med Criscito. Nu väntas Borriello bli mycket dyrare efter hans succé i Genoa, men det är Genoas huvudprojekt att köpa loss Borriello till sommaren. Men kommer man inte överens om priset kommer en blind budgivning äga rum på spelaren vilket alltid är lite osäkert. Preziosi tror dock inte att det ska gå så långt då Milan enligt Preziosi har många andra bra forwards. 

Borriello själv är kluven. I ena intervjun vill han tillbaka till Milan någongång i framtiden och i en annan kan han tänka sig att stanna i Genoa. Men en sak som han är säker på är att han ska göra 20 mål i år (vilket han lovat tidigare), vilket han är på god väg att göra. Vem hade trott det i juli?

GRADINATANORD2008-02-03 22:20:00
Author

Fler artiklar om Genoa