Pato är bäst, men vem har störst utvecklingspotential?
Har Okaka störst utvecklingspotential?

Pato är bäst, men vem har störst utvecklingspotential?

Vi har haft en liten intressant undersökning, dels för att inga andra redaktioner startat någon, men även för att locka ”läsare” till Genoas sida. En undersökning som har väckt starka känslor hos Er läsare.

Vem är egentligen bäst Pato eller Ballotelli? Hela Italien diskuterade ämnet förra veckan och i Italien är man överens om att de är mycket stora talanger båda två. Gazzettan frågade tio experter vem de tyckte hade störst utvecklingspotential. Pato vann ”matchen” med 5-4 då Pato fick Altobellis, Antognonis, Mazzola, Rivas och Zaccheronis röster. Medan Bergomi, Vierchowod, Zola och Zoff röstade på Balotelli. Flera jämförelser är intressanta. Pato är 11månader äldre och kostade 62 gånger mer än vad Inter betalade Lumezzane för Ballotelli 2006. Pato värvades som en frälsare som skulle få fart på den rödsvarta armén och han har lyckats trots extrema förväntningar och en utomjordiskpress på en artonåring, samt att han inte har spelat matcher på flera månader innan sin debut. Balotelli däremot värvades som en talang och har inte alls samma press som Pato har i Milan. Konkurrensen i Milan är minimal, medans Balotelli inte ens får sitta på bänken i Serie A p.g.a Inters alla världsanfallare. Intressant är också Gazzettans betyg på spelarna där Pato endast har snittet 6.17 trots sin succé och Balotelli har 7.17. Pato ser ut som en liten gasell på planen, medans Balotelli ser ut som en starkbuffel. Det jag vill säga med den jämförelsen är att de har helt olika spelstilar, då Pato är mera tekniskt inriktad och Balotelli mera fysisk i sin spelstil. Balotelli är nästan 10 cm längre och 10 kilo tyngre.

Ni läsare på Svenskafans tycker att Pato är den ”bästa” och fick 81 % av rösterna. Men den perfekta frågan vore precis som Gazzettan frågade sina experter ”Vem har störst utvecklingspotential?” Nu frågar vi Svenskafans experter och detta kan ni nu rösta på. Vi även fått önskemål att inkludera Stefano Okaka i omröstningen. Han är lika gammal som Pato och som för närvarande är utlånad från Roma till Modena i Serie B där han hittills i år har gjort 6 mål på 19 matcher och ett betyg på 6.12 i Gazzettan. Då vi är på ”Genoamark” slänger vi in vår största talang och kanske Italiens största i undersökningen nämligen Fernando Martin Forestieri. Han är född samma år som Balotelli (1990) och är för tillfället utlånad till Siena där han har gjort ett mål på nio matcher och har betyget 6.08 i Gazzettan.  

Kan även meddela att Genoassida antagligen aldrig har haft så många träffar som under denna vecka. Även omröstningen var vår största hittills då 119 st. var med och röstade. Pato, Balotelli och Okaka berör! 

Jag kan även medela att det var 17 år sedan som Genoa kunde presentera en landslagsspelare och det var Gennaro Ruotolo som var den förra efter Borriellos uttagning igår. Året var 1990, d.v.s samma födelseår som Balotelli och Forestieri.

Källor: Gazzetta dello Sport

GRADINATANORD2008-02-04 21:02:00
Author

Fler artiklar om Genoa