Genoa – Sampdoria 0 - 1: Cassano show
Cassano show

Genoa – Sampdoria 0 - 1: Cassano show

Elva varningar, en utvisning i en fantastisk och tät drabbning på Marassi. Skillnaden mellan lagen stavas: Antonio Cassano

Gasperini chockade mig som vanligt när han petade Bovo, vår bästa back i år och satte in De Rosa. Han gav även Di Vaio förtroende från start och även det var helt felaktigt enligt mig. Hur som helst så ställde Genoa upp med följande mannskap:

              Rubinho

Konko, De Rosa, Criscito

Rossi, Juric, Paro, Danilo

             Milanetto

      Borriello, Di Vaio


Första halvleken började i ett rasande tempo där Genoa hade den första riktigt vassa chansen då Di Vaio nickade och Castellazzi fick tippa bollen till hörna. Genoa spelade mycket finurligt och trevligt och kom till många avslutningslägen, speciellt Borriello, under hela första halvlek. Cassano, han snubblade på bollen, blev hånad och utvisslad och varnad. Precis som vanligt alltså. Men han vek inte ner sig för det. I nästa situation gjorde han en snurr fint (En sådan där Anders Svensson brukar göra i landslaget) och frispelade Maggio som valde att inte avsluta utan sprang rätt in i Rubinho. Bra ingripande av Rubinho, riktigt dåligt av Maggio. Genoa spelade stundtals ut Sampdoria i första vilket även Hussfelt påpekade i tv rutan. Spelet var inte alls så fult, knackigt och sönderblåst som under höst derbyt utan tekniskt, fyndigt och offensivt. Bra första 45 minuter av Genoa.

I andra tog Sampdoria direkt över taktpinnen och pressade tillbaka Genoa. Genoa bytte nästan direkt in Figueroa istället för Di vaio som direkt presenterade sig med en fin nick som strök Castellazzi kryss. Sampdoria fortsatte att föra spelet och man skapade en del farliga situationer. Sen kom kallduschen. Maggio som varit het under hela matchen sprang in framför Danilo. Danilo fick sitt andra gula kort och fick därmed syna Rizzolis röda kort. Tungt för Genoa som genast bytte in två försvarare i Lucarelli och Bovo. Men vad hjälpte det? Sampdoria körde över Genoa och skapade chans på chans under de sista 30 minuterna. Det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma. Mannen bakom Sampdorias offensiv var Cassano. Han var briljant och gång på gång drog Genoas spelare på sig varningar och frisparkar i situationer mot Cassano. Han spelade fram, tunnlade, dribblade, svepte perfekta crossbollar, tog ner utsparkar på bröstet, ja han var grymt bra. Utan han så hade matchen antagligen slutat annorlunda, för övriga Sampdoria spelare var direkt dåliga i flera situationer (Franceschini och Maggio t.ex.). Till slut kom målet. Cassano dribblar och snubblar förbi tre stycken passiva Genoaförsvarare till höger om Rubinho. Han lyfter bollen på bortre där Maggio får sin elfte målchans i matchen. Han behöver två avslut för att sätta dit den då Rubinho räddar hans första nick, men han slår in returen på volley.

Ridå!

Genoa försöker att forcera och kommer till en del fina lägen men det vill sig inte. Borriello kunde även ha haft en straff i slutet men det vore orättvist. All heder till Cassano som idag var på ett fantastiskt spelhumör. Jag får gå hem med en blöja mellan benen då jag sågade han friskt i inför rapporten. Dock så tycker jag fortfarande det som jag skrev där. Men ifall han kan hålla den här nivån under en hel säsong så kanske…..! Hur som helst är han en artist utan dess like, när han är på humör.

Grattis till tre poäng….lillebror!

GRADINATANORD2008-02-17 19:13:00
Author

Fler artiklar om Genoa