Udinese - Genoa: En match värd att minnas
Superhjälte

Udinese tog emot i Genoa på Friulli i en av säsongens mest underhållande matcher. Knappast trodde någon att vi skulle få två åttamåls-matcher i en och samma omgång och knappast trodde någon att Borriello skulle göra ytterligare ett hattrick mot Udinese.

Genoa ställde upp med följande lag. Rubinho stod som alltid mellan stolparna. Framför sig hade han en backlinje bestående av Bovo, Santos och Criscito. På mittfältet ställde man upp med Konko, Milanetto, Paro och Fabiano. I tridenten fick Leon , Borriello och Sculli starta.

Genoa började bäst och öppnade målskyttet redan i den 9:e matchminuten. Leon driver in från vänster och från 25 meter avlossar han ett överraskande skott som Handanovic är chanslös på - ett av många snygga mål denna eftermiddag. Udinese skulle dock komma tillbaka i matchen. Först gjorde Di Natale ett mål som underkändes för offside och därefter hade Quagliarella en bra chans då han kom fri med Rubinho. I den 26:e matchminuten driver Udineses mittfältare Inler längs straffområdeslinjen och fälls klumpigt av Santos. Domaren för dagen pekar på straffpunkten och Di Natale har inga problem med att listigt skicka Rubinho åt fel håll innan han lägger bollen i mål.

Endast tio minuter senare var det dags för nästa straff. På högerkanten kombinerar Floro Flores med Feronetti som slår ett inlägg. Då får Bovo totalt hjärnsläpp och boxar bollen över huvudet på sig själv. Solklar straff och Di Natale gör återigen inget misstag när han lägger straffen i det andra hörnet och ger ledningen åt hemmalaget. Men liksom Udinese skulle Genoa också komma tillbaka. På en Genoa-kontring i slutet av första halvlek hittar Fabiano Borriello i straffområdet med ett inlägg. Borriello verkar avsiktligt skarva bollen vidare till en fri Sculli som skjuter bollen i öppet mål.

Andra halvlek börjar med Udinese-chanser. Den bästa fick Quagliarella då han återigen kom fri och testar Rubinho som gör en mycket fin reflexräddning. Strax därpå kom matchens kanon – signerad Marco Borriello. I straffområdet med ryggen mot mål tätt uppvaktad av Udineseförsvarare tar han emot bollen på bröstet, kickar den en gång med vänsterfoten och vänder sedan på en femöring samtidigt som han nyper till i rörelsen med samma fot. Bollen får en underbar bollbana och dyker tätt intill målvaktens högra stolpe. Omöjligt för Handanovic som bara kan titta på. Detta är sann fotbollskonst som endast stora spelare klarar av att göra och jag uppmanar er som inte har sett målet än att se det här.

Trots att Udinese kom tillbaka i matchen ytterligare en gång då Floro Flores utjämnade till 3-3 hade Genoa fortfarande styrkan att ta ledningen för tredje gången i matchen och inte helt oväntat var det Borriello som slog till. På en hörna tar han emot en retur på bröstet och skjuter sedan utan att tveka in bollen som går förbi kaoset framför mål och in i nät. Med fem minuter kvar att spela hittar Fabiano Borriello för andra gången i matchen då Borriello skickligt undviker offsidefällan och språngnickar bollen i mål. Matchen slutar 5-3 till Genoa.

Ibland undrar man om det verkligen är ett gäng nykomlingar som reser runt i Italien och spelar så övertygande fotboll. För det är inte vilken fotboll som helst, det är glad fotboll med mycket mål som följer i Genoas fotspår och det ska vi vara mycket stolta över. För att inte tala om denne superhjälte vid namn Borriello. Att han lyckas göra sex mål mot ett och samma lag under en och samma säsong är helt ofattbart. Han är en spelare som misslyckats säsong efter säsong men har nu blommat ut till att bli den nye Luca Toni. Genoa kommer få det mycket svårt att behålla honom då Milan säkert vill ha honom tillbaka. Nu ligger han i delad skytteligaledning tillsammans med Trezeuguet med 15 mål totalt hittills och många fler därtill lär vi se innan säsongen är över.

Som lag spelade Genoa med mycket god moral och självförtroende. Man inte spelar för att vinna och inget annat. Innan matchen är slut har man hunnit ta ledningen tre gånger och vände ett underläge från första halvlek. Att sedan komma tillbaka efter att ha fått två straffar emot sig är oerhört starkt gjort, det skulle nog ha fält även de bästa av lag. Denna säsong kommer att bli lite magisk och jag vet inte hur många gånger jag har skrivet det nu, men en Uefacup plats känns som ett rimligt mål. Med den fotboll som Genoa spelar kan man omöjligt lägga ribban så lågt som att bara stanna kvar i Serie A.