Två Uruguayanska juveler skriver på för Genoa idag
Preziosi öppnar plånboken igen.

Två Uruguayanska juveler skriver på för Genoa idag

Som tidigare har varit ett hett rykte verkar nu bli verklighet. Genoa öppnar plånboken igen och även denna gång är det spelare för framtiden som varvas.

Enrico Preziosi bygger sitt Genoa med en imponerande fart och med en framtidstro som imponerar på alla. Imorgon väntas två ”juveler” som tidningarna kallar dem i Italien skriva på för Genoa tillsammans med sina föräldrar då spelarna är sjutton respektive sexton år gamla.

Den yngsta spelaren heter Diego Polenta som har trots sin unga ålder fantastiska kvalitéer. Genoa har scoutat Polenta under en tid bland annat när han spelade för Uruguays U-15 landslag i Italien. Både Inter, Milan, Barcelona, Reggina och Tottenham var intresserade av den unga ”juvelen” som sägs kosta Genoa 800 000 euros. Polenta har även Italiensktpass vilket underlättar.

Den andra spelaren är Central Españols (samma lag som Masiero kom från) stjärna Abel Hernandez. Han är med i det Uruguayanska U-20 landslaget och enligt tidningen Il Secolo XIX jagad av halva Europa och speciellt av Napoli som har följt honom under en lång tid men även Parma och Lazio kom in sent i affären. Han säger själv till Il Secolo XIX att han helst ville till Napoli eller Palermo men att Genoa kom först. Hernandez jämförs med Thierry Henry i sin spelstil och väldigt snabb och har ett bra skott. Genoa var redan i januari nära att värva Hernandez men man valde då Wilson istället. Men man fick en bra kontakt med klubben tack vare Masieroaffären och kontakten har fortsatt tills nu. Priset ligger runt 3 Milj euro.

Båda spelarna kommer att ansluta till Genoa i juli. Dock så är inget officiellt ännu så vi får spänt vänta tills det bli 100 % officiellt. 

Källa: 
Il Secolo XIX
Calciomercato
tuttomercatoweb

GRADINATANORD2008-02-29 00:01:00
Author

Fler artiklar om Genoa