Buffon: &#34Jag vill avsluta min karriär i Genoa&#34
Buffon på Marassi, och det är där han vill han avsluta sin karriär.

Buffon: "Jag vill avsluta min karriär i Genoa"

Världsmålvakten Gianluigi Buffon skrev nyss på ett femårskontrakt med Juventus, men efter det är det Genoa som gäller.

Det är ingen hemlighet att Buffon älskar Genoa. Buffon föddes på gränsen mellan Toscana och Ligurien och gick i sin ungdom på Genoas matcher. Han gick hand i hand  till matcherna tillsammans med hans farbror Giampiero (som är Grifoni) när han var liten pojke. Buffon fortsatte att gå på matcherna. När han blivit lite äldre åkte han själv tåg till matcherna och han stod självklart på Gradinata Nord och sjöng för sitt lag. Hans stora idoler var Skuhravy, Aguilera och Branco. Buffon har många gånger sagt att han vill spela i Rossoblu någon gång i hans karriär och innan Juventus matchen i helgen sa han det igen till tidningen La Repubblica: ”Mitt sista år vill jag spela i Genoa även ifall jag måste spela gratis.”

Till Tuttosport säger han: ”När jag fyller 35 år vill jag hålla på en eller två säsonger till och avsluta min karriär i Genoa.” Rubinho Genoas nuvarande målvakt börjar genast bli orolig att han ska petas och till tidningen La Repubblica säger han: ”Buffon är världens bästa målvakt. För mig är han en monstertalang, en myt. Det kommer att bli en tuff utmaning, men jag fruktar att jag måste jobba mycket hårdare.”

Buffon gör även reklamfilmer för leksaksbolaget ”Toys Center” vars ägare är Genoas president Enrico Preziosi. En av filmerna går Buffon runt och plockar leksaker (Preziosis förstås) och i slutet är han utklädd till jultomten. Filmen ser du här. Preziosi sägs ha bra kontakt med Buffon och det är gott som klart att han kommer att avsluta sin karriär i hans älskade Genoa även ifall det är fem år framåt i tiden. Det gäller att ha framförsikt.

Detta kommer att bli ett sportsligt ner byte för Buffon, men det han inte har i Juventus kommer han få i Genoa. En atmosfär, en fantastisk gryta till arena, entusiastisk publik både hemma och borta, och sina barndomsminnen tillbaka. Följ ditt hjärta Gianluigi!
En gång Grifoni, alltid Grifoni! 

Källor: La Repubblica och Tuttosport.

GRADINATANORD2008-03-13 21:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa