Palermo - Genoa 2-3: Mot högre höjder!

Palermo - Genoa 2-3: Mot högre höjder!

Sammanlagt har mötena mellan Genoa och Palermo gett elva fullträffar då matchen i höstas slutade 3-3 i Ligurien, och nu senast 2-3 på Sicilien. Förvånansvärt nog fanns inte skytteligaledaren Marco Borriello med i målprotokollet för en gångs skull.

Genoa reste under lördagen ner till Sicilien för att möta öns bästa klubb, Palermo, som inför ligaomgången delade den totala poängsumman 36 med Genoa. Laget har varit lite av en besvikelse under säsongen då man inte lyckats hålla sig helt och hållet bland topplagen som man egentligen har kapaciteten att göra. Detta till skillnad från Genoa som väl inte hade några förväntningar inför säsongen, nu har man tio poäng upp till Milan när det återstår åtta omgångar av Serie A.

Angenämt nog misslyckades ligaledarna Inter vinna på Marassi förra veckan och var kanske t.o.m. det sämre laget mellan de två. Genoa, som antagligen måste blivit stärkta av den fina hemmainsatsen senast, åkte ned till Palermo i hopp om att i alla fall lyckas få med sig en poäng. Att landslagsbacken Barzagli saknades i Palermoförsvaret inför matchen skulle visa sig ödesdigert för Sicilianarna.

Genoa kom till spel med följande elva:
Scarpi – Konko, Santos, Lucarelli – Rossi, Milanetto, Juric, Fabiano – Leon, Figueroa, Sculli.

Noterbart är att Marco Borriello, den suveräne skytteligaledaren inte fanns med från start, däremot fanns han ju på bänken och en hyfsad ersättare i Figueroa. Fortfarande saknades även Matteo Paro.

Det är inte särskilt ovanligt att det svänger mycket när Genoa spelar fotboll. Till en början var Palermo det lag med största övertaget när man tryckte framåt så gott man kunde. Detta fick en ganska tidig utdelning då Edison Cavani föll i en närkamp med Santos i Genoas straffområde, eftersom Santos faktiskt var först på bollen borde det inte ha blivit någon straff men domare Tagliavento tvekade inte och blåste straff för hemmalaget. En straff som bjässen Amauri slog i mål bakom Scarpi.

Däremot dröjde det inte så länge innan Genoa gav svar på tal. Borriellos ersättare, Figueroa, fick till ett dugligt skott med sin vänsterslägga som via stolpen lirkade sig in i nätmaskorna. Detta betydde oavgjort till halvtid. Den andra halvleken inleddes, chansmässigt, med att Palermo fick testa Scarpi på allvar, Genoamålvakten hade turen på sin sida när han lyckades tippa bort bollen till en hörna.

Något senare kontrade Genoa hem 2-1 då ett inspel kom från vänsterkanten in till en helt fri Omar Milanetto som bara behövde slänga fram ett ben. Efter det försökte Palermo sätta ny press men Scarpi var bra med på noterna. Och strax tio minuter efter Milanettos lednings mål fick Genoa en hörna som Konko nickade in 3-1 på. På övertid placerade Amauri in ett skott bakom en annars väldigt duktig Scarpi och fastställde därmed slutresultatet, 3-2.

Trots att Palermo hade många bra chanser så höll Genoa undan och lyckades vinna rättvist. Scarpi gjorde en kanoninsats och försvaret spelade även dem på topp under matchen. Bevisligen behövs ju inte alltid Borriello för att Genoa ska göra mål och/eller vinna, Figueroa gjorde en mycket inspirerande insats och ger stort hopp inför de kommande omgångarna.

Forza Zena!

Carl Alexander Rosdahl2008-03-23 18:51:00
Author

Fler artiklar om Genoa