Inför Genoa Roma: ”…att stanna kvar i Serie A är vår Scudetto”

Inför Genoa Roma: ”…att stanna kvar i Serie A är vår Scudetto”

Genoa åker ner till Rom för att spela om nya poäng i striden om Uefacupen. Nu när man har nått sitt huvudmål för säsongen genom att säkra nytt kontrakt kan man spela med mindre, eller kanske helt utan press.

Kan ni tänka er: Genoas erövringståg i Serie A forsätter en säsong till. I och med Reggina vinsten blev nedflyttning inte ens en teoretisk möjlighet och säsongen huvudmål är avklarat. Jag kan se framför mig hur Gasperini tar fram sin lilla checklista och med ett stort leende sätter en bock i rutan intill texten ”Stanna kvar i Serie A” – Check! Nu är jag däremot säker på att detta inte var det enda målet för säsongen, vissa mål har tillkommit under säsongens gång. Kvar finns mål som ”Nå Uefacup-plats” och ”Få Borriello att stanna en säsong till”.
Vår president Enrico Perziosi uttalade sig nyligen i radiostationen KISSKISS om Borriello-frågan:

”Vi kommer att göra allt vi kan för att köpa upp hans kontrakt…Marco är fäst vid Genoa-tröjan och jag tror att det finns en möjlighet att nå en överenskommelse med Milan, även om Rossaneri uppenbarligen är starkare än oss finansiellt”

Han uttryckte också sin glädje över succésäsongen att Genoa kommer att stanna kvar i Serie A.

”Vi har överträffat de förväntningar vi hade i början av säsongen…Laget har uppnått viktiga resultat och det ska spelarna och tränaren Gian Piero Gasperini har beröm för…Vi har säkrat kontraktet i Serie A och vi har rätt till att fira. Att stanna kvar i Serie A är vår Scudetto.”

När det kommer till att nå en Uefacup-plats är dagens möte av yttersta vikt. Genoa gästar Roma på Olympico. Läget i tabellen ser ut såhär:
5. Udinese 50P (Uefa)
6. Milan 49P (Uefa)
7. Sampdoria 49P
8. Genoa 42P
9. Atalanta 41P

Framför oss i tabellen har vi lillebror och ett ständigt kämpande Milan samt ett formtoppat Udinese. Om Atalanta vinner i helgen har de möjlighet att gå om oss om vi förlorar idag, fast de ställs å andrasidan inför en svår uppgift mot Inter på bortaplan. Sampdoria möter Livorno hemma vilket är en på förhand lättare uppgift än vad Genoa.

Roma hade ingen rolig kväll i Champions League mot Manchester United. Trots många giftiga chanser slutade matchen 2-0 till bortalaget. En upprörd Spalletti gick ut i pressen och sa att United var det mest italienska laget han kände till. Huruvida Manchester United är ett italienskt lag eller inte kan ju diskuteras på andra lagsidor än denna, men klart är förlusten sved ordentligt för Roma. Frågan är bara om laget har lyckats smälta att CL troligtvis är över eller ej, Roma har ju fortfarande en god möjlighet till att vinna ligan den här säsongen då Inter är i obalans. En ytterligare tung förlust för Roma är den skadade Aquiliani, som tillsammans med Totti och avstängde Pizarro inte kommer till spel idag.

Gasperini har fortfarande många spelare att tillgå förutom Santos och Paro som är skadade. Den preliminära uppställningen ser ut såhär:
Rubinho
Konko Bovo Criscito
Rossi Milanetto Juric Fabiano
Leon Borriello Sculli

Denna uppställning skulle innebära två förändringar: Lucarelli får sitta på bänken istället för Criscito och Sculli kliver in istället för Di Vaio. Borriello kan förövrigt göra sitt 19:e mål idag. Vågar man hoppas på ett 20:e och 21:a också?

FORZA GENOA 

Källa:
Channel4.com

Emil Carlström2008-04-05 12:05:00
Author

Fler artiklar om Genoa