Genoa - Torino 3-0: 16 minuters kavalkad sänkte Torino
Sculli avslutade målskyttet för dagen.

För att undvika nedflyttningsstriden behövde gästande Torino få med sig åtminstone en poäng från Marassi, detta satte hemmalaget Genoa stopp för med en målkavalkad som varade dryga kvarten. En av hjältarna var skytteligaledaren Marco Borriello.

Torino kom till Marassi under en solig aprilsöndag i hopp om att ta med sig åtminstone en poäng hem till Turin. Novellino & co. Var antagligen ganska nöjda med resultatet i halvtid då det fortfarande stod 0-0, och då Torino lyckats hålla undan för skytteligaledaren Marco Borriello som ständigt lurade högst upp hos hemmalaget. Men hoppet om att kunna få med sig poäng dog ganska snart då en annan Marco äntrade planen.

Som sagt ovan var första halvlek inget att lägga på minnet direkt, Genoa kom till spel med en till synes spelsugen Milanetto på mittplan. Han jagade mycket boll och lyckades emellanåt kriga sig till den för att sedan leverera en misslyckad krossboll eller genomskärare mot en ensam Borriello. Omar Milanetto var pigg, men borde i fortsättningen låta någon annan ta hand om uppspelen och passningsspelet.

Borriello var stundtals ensam mot flertalet Torinobackar då Leon många gånger var nere på mitten för att hämta boll. Borriello var igenom vid ett par tillfällen, därav ett som kanske borde blivit straff. Torinoförsvararen höll ett hårt tag i Borriellos tröja och fick succéanfallaren ur balans. Domare Orsato friade dock. En frisk fläkt var annars Cesare Bovo som stormade framåt och fick med sig en frispark i ett bra läge efter att ha tvåfotat sig in mot straffområdet. Frisparken tog han själv men det slutade resultatlöst den gången.

Gästande Torino hade inte mycket till anfallsspel, men var fortfarande inte ofarliga i sina kontringar. Dagens tremannabacklinje bestod av Lucarelli, Bovo och Criscito som alla gjorde bra jobb med att plocka bort Recoba och Di Michele. Första halvlek slutade mållös efter ett visst övertag hos hemmalaget.

Andra halvlek sparkades igång med en inbytt Marco Di Vaio på planen, Fabiano hade fått sätta sig på bänken direkt i halvtid till fördel för den gamle skyttekungen. Bytet skulle relativt snabbt visa sig lyckat då Di Vaio rundade Fontana i Torinomålet och skjöt in 1-0. Kan det kanske ha lossnat för den gamle Parmaanfallaren? Vi kan bara hoppas.

De efterföljande minuterna avgjorde matchen då Marco Borriello, som inför matchen stod på 18 mål i skytteligan, utökade sin målproduktion med ytterligare ett. Borriello tog hand om ett inlägg från Leon och gjorde snyggt 2-0 bakom en frustrerad Fontana. Åtta minuter senare var det dags igen, denna gången var det Beppe Sculli som fick göra mål, på nick efter ett inlägg av Milanetto. 3-0 var ett faktum och tre poäng var definitivt klara.

Genoa – Torino 3-0 (0-0)
1-0 Marco Di Vaio 52’
2-0 Marco Borriello 61’
3-0 Giuseppe Sculli 68’

Det hjälpte föga för Torino att slänga in en petad (!) Rosina. Faktum är att Genoa var mycket närmare 4-0 än vad Torino var ett reduceringsmål. Matchen vanns rättvist av Genoa som i och med ännu en seger behåller sin åttonde plats i tabellen. Sjundeplacerade Udinese föll mot Roma med 1-3 vilket betyder att drömmen om spel i Europa fortfarande lever för de russoblu.

Tabellen just nu:
7. Udinese 33 14 9 10 44-43 51p
8. Genoa 33 12 9 12 43-46 45p
9. Napoli 33 12 7 14 43-47 43p

Trots en klar seger känns det fortfarande som att Genoa har en del att fila på till nästa säsong, som sagt kan det behövas förstärkningar på mitten speciellt. Milanetto spelade visserligen upp sig i andra halvlek men var inget vidare i den första. Kanske saknades bara Paro? Nåja, nu får man sikta in sig på mötet mot Siena, och hoppas att det inte går som förra gången (1-3).