Mercato 08: Sjukt bra mercato av Genoa
Vilka spelare får nöjjet att flytta till Rossoblu?

Mercato 08: Sjukt bra mercato av Genoa

Genoa är klara för Serie A även nästa säsong och genast börjar rykten sprida sig om kommande nyförvärv och eventuella förluster. Här har vi lite skvaller som man kunnat läsa i tidningarna de senaste tiden.

Genoa ska enligt Genoas president Enrico Preziosi ut i Europa nästa säsong, då bör han vara rätt så aktiv under denna mercato ifall han ska ha en chans på Europa. Han har även lovat att laget ska vara betydligt starkare nästa år...intressant! Preziosi har nu offentligt gått ut och meddelat att man efter de 17 milj euro som man spenderade på nyförvärv förra året i år kommer att spendera 30 - 35 milj euro på nya spelare. 

KORTFATTAD SAMMANSTÄLLNIG - hittar du här

Senast uppdaterat i rött -2 september-Texten fylls på efterhand. 

Summering: Då var denna mercato över och den har varit helt tokig, grym, spännande, makalös, sjuk, nagelbitande, lång, otrolig, sanslös, nervös och alldeles alldeles underbar. Det vi har upplevt under denna mercato kommer vi antagligen aldrig få uppleva igen. Preziosi utlovade transfers över 30 miljoner euro och när mercaton var slut så har man köpt spelare för över den hissnande summan 50 milj euro. En helt sjuk siffra för ett lag som Genoa. Men det är inte bara den siffran som imponerar utan även Genoas framtids satsning på unga lovande talanger så som Troest, Ranocchia, Brivio, Forestieri, Roman, Natalino, Pinau, Renzetti, Polenta och Di Gennaro för att nämna några. Alla är stora talanger som kan bli mycket kompetenta Serie A spelare och en del även världsspelare. Men även de mera meriterande värvningarna imponerar och då tänker jag givetvis först på Milito och Palladino. Men även värvningar som Modesto, Mesto, Gasbarroni, Ferrari smakar fin i munnen.
 
Jag visste att Genoa skulle satsa rejält men inte i min vildaste fantasi hade jag trott att få uppleva något liknande. Jag är mycket stolt och nästan lite chockad övar vad Preziosi och co har presterat. Det ska bli mycket spännande och se ifall spelarna nu kan fortsätta byggandet av det som Preziosi har påbörjat?

VI ÄR GENOA!


 
 Klara nyförvärv: 

Davide Di Gennaro, Milan - mitfältare/forward
Ung talang som förväntas gå till Genoa i ett delägarskap i Borriello affären. Han spelade förra säsongen i Bologna och spelade upp dem till Serie A och spelade från start i den avgörande matchen mot Pisa. Som 16 åring hade han erbjudande att gå till Arsenal men valde istället Milan vilket han nu inte ångrar. Han ska vara en teknisk spelare med bra speed. Gasperini har sett Di Gennaro mycket förra året då han enligt Gasperini var en av de bästa. I år har det gått lite tyngre och inte fått så mycket speltid i Bologna men när han väl får spela gör han det bra. Di Gennaro har spelat en Serie A match för Milan. Intressant nyförvärv och lär bli officiellt under veckan. Di Gennaro har nu gjort den medicinska undersökningen och skrev enligt Genoas officiella hemsida under ett fyra års kontrakt med Genoa. Han pratade entusiastiskt om sin nya klubb: "När de visade sitt intresse tvekade jag inte en sekund. I ett 3-4-3 system så passar jag nog bäst som ytterforward på båda kanterna. Att Gasperini är tränare för klubben är också en stor anledning till att jag valde att gå till Genoa. Även Adailton pratade väl om Genoa. Nu kan jag åka på semester nöjd efter denna nyhet." Till tidningen Il Secolo XIX säger Di Gennaro: "Jag längtar tills jag får börja träna under Gasperinis ledning. Jag kan spela på alla positioner." Gamle Genoa profilen Adailton beskriver sin gamla lagkamrat i Bologna för Genoas officiella hemsida så här: "Han har alla egenskaper, tekniskt som fysiskt att bli en stor spelare i Serie A. Han har fantasi men han behöver tid för att växa, men han visar att han vill växa snabbt."



(Di Gennaro såldes oväntat idag till Reggina)

Francesco Modesto, Reggina - mittfältare/försvarare
Enligt flera medier i Italien är detta Genoas första nyförvärv för året. Allt är klart förutom spelarens underskrift. Enligt tidningarna kostar Medesto 4,55 milj euro och förväntas skriva på ett kontrakt till 2012. Medesto är en vänsterytter och detta medför att någon av den brasilianska duon Fabiano och Danilo har gjort sitt i Rossoblu. Vi återkommer när allt är officiellt. Det står nu på Genoas hemsida att ett köp är mycket nära och att bara detaljer återstår. Den medicinska undersökningen och en signatur är vad som saknas skriver man. Modesto gjorde en kanon säsong 06-07 och nästan alla lag var ute efter honom speciellt Roma, men alla gav sig då de ansåg prislappen var för dyr. I år har Modesto inte alls imponerat på samma sätt och därmed blivit billigare. Kommer antagligen presenteras officiellt i början av veckan då Preziosi gått ut i media och garanterat affären. Allt är klart utom vissa formella papper.
Nu är även Modesto en Grifoni. Han själv säger: "Jag är glad att vara här, jag är övertygad om att jag har gjort rätt genom att välja ett lag som är ambitiöst"

 
(Medesto under sitt besök i Genua där han precis har genomgått den medicinska undersökningen.)

Andrea Gasbarroni, Parma - mittfältare
En offensiv mittfältare som gjorde fem mål under förra säsongen och hade det fina snittet (för att spela i ett bottenlag) 6.04 i Gazzettan. Värvningen förväntas bli officiell i början av veckan men på Gazzettan står det att det redan är klart. Gasbarroni kostar enligt Goal.com 5 milj euro och har skrivit på för tre år. Gasbarroni är en Juve produkt där han blev upplärd av Gasperini som nu vill jobba med ”Gasba” igen. Affären är så gott som 99 % säker. Parmas president Ghirardi säger: ”Gasbarroni vill stanna kvar i Serie A. Vi har varit i förhandlingar med Genoas president Preziosi och vi kommer att avsluta affären inom några timmar”. Idag skrev "Gasba" på för Genoa genom ett ombud då han själv är på semester i Mexico. Detta meddelade Genoas president Preziosi i direktsänd TV ikväll. Gasperini är mycket nöjd då han har haft Gasbarroni under sin ungdomstid i Juventus och nu får chansen att jobba med honom igen på äldre dagar. Gasba skrev på ett treårskontrakt och kostade 4,5 milj euro. Blev idag officiellt presenterad på Genoas hemsida.

Diego Polenta, Danubio - försvarare

Är enligt Gazzettan redan klar för Genoa, men ännu har man inte läst något officiellt. Denna spelare värvades redan under januari mercaton och är en av Uruguays allra största talanger. Klubbar som Barcelona, Milan, Tottenham och Inter var ute efter spelaren men han valde tydligen Genoa. Han verkar ha skrivit på ett tre årskontrakt med Genoa som kan förlängas till fem år ifall man så önskar. Han kostar enligt vissa medier 1,8 milj euro. Den gamla Juventus spelaren Paulo Montero säger så här om Polenta: "Trots sin unga ålder har han exceptionella färdigheter."
Polenta är klar och kommer tillhöra Genoas Primaveralag. Han kostade 1,8 milj euro och är 16 år gamal.

Giuseppe Biava - Palermo - försvarare
En rutinerad Palermoveteran (31 år) som kommer till Genoa samtidigt som Bovo går till Palermo. Biava har spelat fem säsonger i Palermo och spelade 24 matcher förra säsongen varav 23 från start. Man kan även notera att Biava hade bättre betyg i Gazzetan än vad t.ex Napolis dyra nyförvärv Rinaudo hade som värvades från samma klubb. Biava var idag i Genua och gjorde den rutinmässiga läkarundersökningen. Det är tänkt att Biava ska slåss om högerbacksplatsen tillsammans med Potenza i Genoas trebackslinje.


(Biava efter sitt läkarbesök i Genua)

Salvatore Bocchetti - Frosinone - försvarare
Genoa slutar inte sin sanslösa mercato utan från Frosinone är nu talangen Bocchetti klar för klubben. Han kommer i ett delägarskap och har en ljus framtid till mötes. Han är t.ex med i Casiraghis OS-trupp till Peking och har tecknat ett femårskontrakt med Genoa. Han är känd för sitt starka huvudspel och sina tuffa taklingar.
Bocchetti till Genoas officiella hemsida: "Jag har varit medveten om att Genoa har följt mig en tid. När jag fick veta att förhandlingarna hade gått i hamn så började jag skrika av glädje. Jag är stolt över att Genoa har köpt mig. Jag ser fram emot detta äventyr och jag anländer till truppen efter OS i Peking och till Marassi, en av mina favorit arenor." Bocchetti har idag genomgått en medicinsk undersökning i Genua tillsammans med Palladino. Bilden är tagen i samband med undersökningen. Genoa har en klasul på 2,5 milj euro på den resterande delan av Bocchetti. 

Anthony Vanden Borre, Genoa/Fiorentina - mittfältare
Vanden Borre trivs i Genoa och vill stanna, men har hittills inte fått väldigt lite speltid trots stora bekymmer i det centrala mittfältet med skador och avstängningar. Väldigt osäkert vart VDB hamnar, men troligtvis så stannar han i Genoa. Verkar som delägarskapskontrakten förlängs med ett år. Det verkar som Genoa vill lösa in Violas del av Vanden Borre så att man är ensam ägare av spelaren. Några minuter senare publicerar Genoas officiella hemsida att affären är klar. Vanden Borre är 100% Genoa.

Raffaele Palladino, Juventus - anfallare
Juventus ständiga talang är på väg från den gamla damen då konkurrensen är för hård. De båda Genua klubbarna Sampdoria och Genoa slåss om hans namnteckning. Ett klassförvärv för de som lyckas värva den fartfyllda Palladino. Genoa kommer att träffa Juventus i veckan angående Criscito, Paro, Almiron mm. och kommer samtidigt lägga ett bud på Palladino enligt medierna i Italien. Gasperini: "Palladino är en spelare som jag känner väl och en som jag verkligen gillar" Gasperini har meddelat att han känner Palladino mycket väl efter sin tid i Juve och skulle mycket gärna vilja ha honom i sin trupp till nästa säsong. Förhandlingar pågår. Genoa jobbar hårt för att få Palladino till klubben. Detta verkar vara prio ett. Igår satt Genoa och Juventus i möte och enligt flera Italienska medier är Genoa mycket nära en affär med Juventus som inkluderar tre stycken spelare: Palladino, Paro och Criscito. Paketet innehåller Palladino i ett delägarskap, köpa loss hela Paro och förnya lånet på Criscito till en kostnad på 8 milj euro. Detta samtidigt som Napoli bjuder 12 milj euro för hela Palladino och antagligen kan erbjuda mer i lön. Men Genoa är lite av en "farma klubb" till Juve för tillfället och lagen har en mycket god relation. Något som även talar för Genoa är tränaren Gasperini som har tränat Palladino i Juventus ungdomslag och de känner varandra väl sedan tidigare. Det är tänkt att Palladino ska ta Scullis plats som vänterforward. 

Vi skrev redan igår att Palladino var nära Genoa och idag är han ännu närmare. Napoli värvade Maggio istället för Palladino idag och Napolis sportchef Pierpaolo Marino utvecklar i Radio kiss kiss: "Palladino ville till Napoli men Juve hade redan en överenskomelse med Genoa, en slags pakt. Palladino var även tveksam ifall han skulle få spela då Lavezzi är en liknande spelartyp. Denna attityd har gjort oss förbryllade". Enligt tidningen Il Secolo XIX har Palladino idag redan skrivit på för Genoa. Ett delägarskap som beräknas kosta 5,5 milj euro. Palladino är även tänkt som ett kompliment till Figueroa som enligt Preziosi är Genoas nya centrala forward, alltså Borriellos ersättare. Preziosi pratade ikväll i radio kanalen Radio Kiss Kiss och sa följande om affären: "Palladino kommer bli en Genoa spelare och det kommer bli klart inom några timmar. Han har kostat en förmögenhet men vi tror mycket på honom." Vi återkommer när allt har blivit officiellt. Senare på torsdagskvällen då allt skulle spikas så tackade Palladino sensationellt nej till Genoas kontraktförslag. Duktigt pinsamt för Genoas president Preziosi som timmar innan sa att allt var klart. Forsättning följer. Förhandlingarna har skjutits upp till nästa vecka. Cobolli Gigli Juventus president säger att Palladino fortfarande är aktuell för Genoa och att man fortfarande pratar och att imorgon måndag är ett nytt möte inplanerat mellan Genoasledning och Palladinos agent Beppe Bozzo. Enligt tidningen Il Secolo XIX är det ett sorts maktspel mellan Juventus och Palladino angående spelarens kontrakt med Juventus. Sen kanske Genoas kontraktsförslag har en inverkning också men det verkar alltså inte som någon ny klubb har kommit in med något bättre bud utan det handlar om stanna kvar i Juve eller gå till Genoa. Genoa väntar tålmodigt på att alla parter ska komma överens då man anser att Palladino vore ett perfekt nyförvärv till Gasperinislagbygge. 

Enligt flera tidningar verkar det som om Palladino nu är nöjd med kontraktet som har ökat från 1,3 milj euro till 1,5 per säsong samt fler bonusar. Det som Palladnino inte har varit nöjd med är ifall han precis som Borriello skulle återvända efter en säsong och det kontrakt han skulle isåfall få då i Juventus. Enligt tidningen La Repubblica ska kontraktet skrivas på torsdagen och Palladino blir en då Genoaspelare på riktigt. Enligt flera medier i Italien kommer Palladino skriva på ett fyraårskontrakt med Genoa nu när han är muntligt överens med Juventus om sitt kontrakt. Även Criscito och Paro förväntas bli klara samtidigt. Det spekuleras även att Ruben Olivera, som har varit aktuell för Genoa tidigare ingår i affären. Enligt Genoabaserade tidningen Il Secolo XIX har Palladino skrivit på ett kontrakt med Genoa och ska komma på en medicinskt undersökning imorgon onsdag innan han kan presenteras som ett officiellt nyförvärv. Palladino är klar för Genoa då Preziosi för andra gången på kort tid meddelade att Palladino är en Genoa spelare i Radio Kiss Kiss. Men denna gången lär det stämma. Läs mer här.



Palladino gjorde idag den rutinmässiga medicinska undersökningen. Bilden över är tagen efter undersökningen då Palla fick sällskap av en mängd fotografer och reportrar under sitt besök i Genua. 

Nu har Palladino officiellt presenterats som ett nyförvärv fast att det redan har varit klart sedan länge. Kostnaden verkar vara lägre än vad man tidigare trott, men det ligger troligtvis på 5 milj euro som flera källor har använt sig av och alltså inte 5,5 som man tidigare gått ut med. Jag återkommer när jag vet mer om affärens utseende.


(Palla skiner upp inför fotograferna på dagens spelarpresentation)

Palladino till Genoas hemsida: "Jag är stolt över att komma till Genoa. Ett lag som har framtidsvisioner. Jag vill passa på att tacka ordföranden Preziosi och Fabrizio (Preziosi Jr, Reds anmärkning) och Gasperini. De har visat stor förtroende i mig. Jag vill av hela mitt hjärta, återbetala klubben. Mitt mål är att göra bra ifrån mig med Genoa och få spela med landslaget igen. Förra året spelade jag på Marassi  som motståndare, men även då kunde jag uppskatta den fantastiska publiken. Ett otroligt stöd! Alla fans får en kärleksfull hälsning." 

Matteo Paro, Genoa/Juventus – mittfältare
Många med mig trodde att Genoa redan har köpt Juventus del av Paro, men så verkar inte vara fallet och nu ska det inledas förhandlingar med Juventus om Paros framtid. Allt talar dock på att han stannar i Genoa. Är enligt tidningen Il Secolo XIX klar för Genoa. 1,5 milj euro får Genoa betala för att äga hela spelaren. Är ännu inte officiellt. Blir officiellt först när Palladino affären är avslutad. Förväntas bli klar på måndag tillsammans med övriga inblandade spelare. Genoa köpte idag Juventus del av Paro för ca 2 milj euro. Paro började mycket tveksamt i Rossoblu men spelade upp sig efterhand. Tyvärr blev han allvarligt knäskadad mitt i säsongen och rehabiliterar nu för fullt.

Fernando "El Topa"  Forestieri Siena/Genoa - anfallare
Den nya Messi har gjort en godkänd säsong i Siena när han väl fått chansen. Så bra så att Roma har fått upp ögonen för spelaren. Genoa har en klausul som gör att man får köpa tillbaka spelaren efter den här säsongen ifall man vill för 4 milj euro. Men det är mera tveksamt ifall man använder den. Personligen vill jag ge Forestieri en ny chans i Genoas tröja. Kontrakten med Siena ser ut att förlängas med ett år. Nu säger även Forestieris agent att det lutar åt ännu ett år i Siena för den talangfulla forwarden. Två tidningar Il Secolo XIX och La Republica meddelar att Genoa har köpt tillbaka rättigheterna till Forestieri men att han kommer stanna ett år till på lån i Siena. Genoa valde idag att ta tillbaka alla rättigheter till en av Italiens stora framtidslöften. Fantastiskt skönt tycker jag då jag tror Forestieri kan bli något utöver det vanliga. Han är inte mogen för spel I Genoa än så han stannar kvar i Siena. Denna gången på lån. Men huvudsaken är att han är 100% Genoano. Affären verkar en aning komplicerad men det verkar som om Coppola och eventuellt Ghezzal går i motsatt riktning som någon form av betalning. Nu har detaljerna från affären läkt ut. Genoas återköpsklasul på Forestieri var på 4,5 milj euro. Dessa pengar har man betalat Siena i form av spelare.  Ghezzal (värd 3 milj euro) och Genoas del av Coppola (värd 1,5 milj euro), sammanlagt alltså 4,5 milj euro. Genoa har även med en klasul i låneavtalet med Siena som säger att Forestieri måste exponeras mera denna säsong och måste minst spela 15 matcher för Siena. 

Giandomenico Mesto, Reggina - försvarare/mittfältare
Andra nyförvärvet från Reggina under denna mercato blev Mesto. Han är tänkt som ett kompliment till Rossi på högerkanten. Genoa köte ett delägarskap som gick på 3 milj euro samt delägarskapet med Santos samt att Reggina får Fabiano på lån. En kalasaffär för Reggina i mina ögon. Men då har jag inte jättekoll på hur bra Mesto egentligen är. Förra året spelade han för Udinese och det var nyligen dragkamp mellan Reggina och Udine om vem som skulle få äga spelaren. Reggina vann, men i Reggina stannade Mesto knappt en dag. Mesto är 26 år och har tre landskamper på meritlistan. Han har även spelat i alla de Italienska ungdomslagen.
Reggina och Genoa är överens, nu är det bara upp till spelarna att komma överens med respektive klubb. Först var tanken att Sculli och Lucarelli skulle gå till Reggina men de tackade nej p.g.a personliga skäl. Genoa har även en klasul som ger klubben rätt till Regginas del av spelaren för 3 milj euro vid januaris mercato. Sampdoria var mycket intresserade av Mesto som ersättare för Maggio, men Genoa vann återigen (Palladino) kampen om spelarens signatur. Mesto vill spela för Gli Azzurri igen och chansen är större i Genoa än i Reggina.


(Mesto efter sitt läkarbesök i Genua idag)

Nu har även Mesto presenterats på den officiella hemsidan.

Domenico Criscito, Juventus - försvarare
Criscito har varit mycket bra efter att ha kommit hem igen efter en svag insats i Juventus. Genoa har lånat Criscito men har en klausul som gör att man kan köpa tillbaka de 50 % av spelaren man sålde i somras. Klausulen sägs ligga mellan 5-6 milj euro. Genoa kan nog lägga upp de slantarna för att få fansens lilla maskot kvar på Marassi där han hör hemma. Han själv vill även stanna kvar vilket även det kan göra affären smidigare. Juventus kan även komma använda Criscito som byte i t.ex Amauri affären. Vi får se vad som händer. Klasul hit klasul dit, men det troligaste är att Genoa köper tillbaka halva "Mimmo" för 5-6 milj Euro. Även Napoli är ute efter Criscito men enligt medierna i Italien ligger Genoa närmast till hands. Enligt Channel4 och tidningen Secolo XIX så är Genoa i en hård kamp om Criscito. Mimmo Criscito själv vill stanna i Genoa och säger: ”Jag vill stanna i Genoa, jag är bra här”. Criscito är förlovad med den Genovesiska flickan Pamela Chioccoli och planerar att gifta sig juni 2009 vilket även det är en stor anledning till varför han vill stanna i Genoa. Juventus vill inte ha ett avtal under 4,5 milj euro medans Genoas president Preziosi vill ha minst en 2 milj euro rabatt på honom de 6,5 milj euro som de har en klasul på. Spännande fortsättning att väntar. Criscito: "Jag vet att de två lagen diskuterar min nästa destination. De arbetar för en överenskommelse. Vid min ålder är det viktigt att jag får spela så mycket som möjligt. Jag tror att allt kommer bli klart inom några dagar. Alla vet hur bra jag trivs i Genoa och att det känns som hemma här men samtidigt är det fascinerande att spela i Champions League i Juventus tröja." Nu har Criscito själv meddelat att det finns en klasul på ett delägarskap och det är upp till Genoa att använda den. Dock verkar det som om Genoa tycker att 6 milj är för dyrt för halva Criscito och vill istället förlänga lånet ett år till. Genoa har förhandlat fördigt med Juve och Criscito kommer vara i Genoa hela nästa säsong på lån. Ett lån som kostar Genoa 1,2 milj euro. Men allt blir officiellt först när Palladino affären är avslutad. Förväntas bli klar på måndag tillsammans med övriga inblandade spelare. Criscito till TuttoMercatoWeb: "Jag är glad och jag tackar Juventus för möjligheten att få spela ytterligare ett år i Genoa. Genua (staden) betyder fortfarande mycket för mig samt publiken på läktarna. Jag måste bevisa mitt värde. Gasperini har betytt mycket för mig, det var han som gav mig chansen." Genoa har även förhandlat fram en klasul som gör det möjligt att köpa Criscito efter låneavtalet löpt ut. Man betalar runt 1 milj euro (1,4 har nämnts) för lånet som ska betalas av på två år. En obekräftad källa säger också att Genoa kan dra av lånepriset på ett eventuellt delägarskapspris ifall man skulle vilja köpa Criscito efter säsongen.

Alessandro Potenza, Fiorentina - försvarare
Den fortfarande unga och lovande backen Alessandro Potenza är enligt tidningen Il Secolo XIX Genoas nästa nyförvärv. Han är en back med bra fysik och offensiva kvalitéer. Han beräknas kosta mellan 2-3 milj euro. Mycket bra för Genoa då man endast har en helägd back i nuläget. Dock så har jag inte så bra koll vilken klass Potenza håller. Allt talar att Potenza blir Genoas fjärde nyförvärv för säsongen då endast den medicinska undersökningen saknas. Det är tänkt att Potenza ska bli Abdoulay Konkos ersättare. Nu meddelar Potenzas agent Antonio Potenzas (bror till Alessandro) att affären är klar och att man har kommit överens med Genoa. Det enda som saknas är Potenzas underskrift men det blir först när Potenza kommer hem från sin semester i Miami nästa vecka. Agenten: "Jag kan bara säga att Alessandro är nöjd med att komma till Genoa och med tränaren Gasperini. Alesandro kommer skriva på ett fyra eller fem årskontrakt när han kommer hem. Genoa var väldigt motiverade och det var det som avgjorde då det var många bud att ta ställning till." I Italien anses Potenza klar, men han har ännu inte skrivit på då han befinner sig i Miami på semester. Är klar för Genoa enligt alla medier i Italien men har ännu inte blivit officiellt presenterad. Sägs ha genomgått den medicinska undersökningen i Genoa igår.
Då Gasperini officiellt gick ut i media igår ach berättade att Potenza är en Genoaspelare så blir han även officiell på denna lista. Även alla tidningar har Potenza som ett klart nyförvärv. Genoa betalar enligt medierna 2,5 miljoner euro för ett delägarskap. Blev idag officiellt presenterad på Genoas hemsida. Genoa har skrivit ett långtidskontrakt med spelaren och som det ser ut nu kommer Potenza troligtvis ta högerbackplatsen i Genoas trebackslinje. Potenza kostade 2,2 milj euro vilket måste anses som billigt för en sådan talangfull back med U21 meriter och som redan varit proffs i Spanien (Mallorca).

Felice Natalino, Crotone - försvarare
Mycket ung (92) och lovande försvarare som Genoa har köpt (1 milj euro) från Crotone. Tyvärr var Genoa "tvungen" (hela Natalinos familj håller på Inter) att på en gång sälja ifrån 50% till Inter. Natalino spelar både mittback och som central mittfältare och ska spela 2008-2009 i Inters Primavera. Allt detta innebär att han knappast kommer att spela i Genoa i framtiden. Köpet gjordes i stor konkurrens av andra Italienska och Engelska klubbar. Hur som helst ännu en jättetalang i halvt Genoaägo!
 

Andrea Ranocchia, Arezzo - försvarare
Ung talang som spelade sist i Serie C med Arezzo och är liksom Criscito och Bocchetti med i truppen till OS. Man är just nu i slutförhandligar om ett delägarskap som kommer kosta Genoa 1,8 milj euro.
Är nu helt klar och han ska lånas ut en säsong till Bari för att sedan återkomma till Genoa med ett års erfarenhet i Serie B.

Ruben Olivera, Peñarol - mittfältare/anfallare
Gasperini pratade även om Olivera som ett nyförvärv till nästa säsong i gårdagens Il Secolo XIX men det har inte blivit officiellt ännu. Olivera tackade i januari nej till en flytt till Genoa men verkar nu ha ändrat sig. Gasperini spelade Olivera som prima punta i Juventus primaveralag och det är även tanken här i Genoa att han ska bli en backup till Figueroa. Olivera går gratis då han står utan kontrakt. Juventus betalade dyra pengar en gång i tiden för Olivera och han har även haft en misslyckad sejor i Sampdoria. Förväntas vara klar inom "några timmar" som man utrycker det i medierna. Genoas hemsida skriver idag att Olivera är snart en Genoaspelare. Ifall inget oväntat inträffar under den medicinska undersökningen beräknas affären slutföras onsdagkväll alternativt torsdag morgon och efter det kommer Olivera ansluta till truppen i Österrike. Ruben Olivera blev igår officiellt klar för Genoa. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2013. Han kommer gratis från Peñarol. Olivera verkar vara lånad av Juventus.


(Olivera visar upp sig tillsammans med Gasperini och Preziosi Jr)

Gianluca Pegolo, Mantova - målvakt
Tillbaka från lån

Giuseppe Greco, Rimini - anfallare
Tillbaka från lån

Rino Foschi, sportdirektör - Palermo
Denna stol står tom i Genoa och Foschi skulle vara ett perfekt nyförvärv till klubbens organisation då den nuvarande presidenten Preziosi har mycket annat att pyssla med vid sidan av fotbollen så som sina företag och rättegångar mm. Foschi sågs prata med Preziosi under mercato mötet i Milano nyligen. Som tidningen Il Secolo XIX skriver: "Foschi skulle kunna vara flaggskeppet i Genoa".

Foschi säger: "Jag behöver tid. Med Zamparini vi är vänner, nästan bröder, vi letar efter den rätta lösningen för det goda i Palermo. Jag vill alltför väl till detta företag".

Enligt tidningen La Repubblica är det bara en formalitet innan Foschi blir klar. Foschi dementerar ikväll att han vore klar för Genoa. Foschis övergång är gott som klart men man väntar med den officiella presentationen tills "toppmötet" på måndag där man ska klargöra exakt aarbetsuppgifter och strategier för framtiden. Rino Foschi, Gian Piero Gasperini, Fabrizio Preziosi, Stefano Capozucca och Enrico Preziosi ska delta på mötet. Tidningen Il Secolo XIX skriver att Foshis övergång klommer bli officiell efter mötet. Foschi ska officiellt presenteras i veckan. Vi återkommer givetvis när det blir officiellt. Skrev igår på ett ettårskontrakt med Genoa. Du kan läsa mer här.


Magnus Troest, Parma - försvarare
Preziosi sa i en intervju nyligen att Genoa har köpt ett delägarskap i Troest, men det har inte skrivits om affären i någon tidning eller på Genoas eller Parmas hemsidor så antagligen är Preziosi ute och cyklar igen? Parma redaktionen bekräftar nyheten, då enligt dem, Troest bror bekräftat att Genoa äger 50%. Preziosi har tydligen byggt in Troests delägarskap i Leon affären. Isåfall har man lite mera förståelse till varför man släppte Leon så billigt, men ännu är inget officiellt.
Berta (sport direktör) i Parma: "Preziosi har lämnat ett erbjudande av stor betydelse för äganderätten av Troest." Du kan läsa mer om Troest här.

Nicolas Domingo, River Plate - mittfältare
Denna unga talangfulla mittfältare är nu klar för Genoa. Han kommer till klubben på lån med en förköpsrätt på 1,8 milj euro. Hans spelstil jämförs med Liverpools Javier Macheranos. Domingo har varit skadad under hela 2007 och är nu på väg tillbaka.
Domingo trodde många var på väg bort, men han blev ikväll registrerad Genoaspelare.


(Domingo skakar hand med Preziosi Jr)

Sokratis Papastatophoulos, AEK Aten - försvarare
La Repubblica skriver idag att Genoa är nära en affär med den Grekiska stortalangen. Papastatoupoulos är en elegant, stor och fysisk försvarare och en sann ledare, endast 20 år gamal. En kommande storback! Sokratis var MYCKET nära Genoa ett tag men sen kom Ajax med ett sent bud som AEK Aten ville ta ställning till. Men enligt Tuttomercatoweb så har AEK tackat nej till Ajax bud och att man nu inleder förhandligar med Genoa igen. "Papa" förväntas kosta runt 4 milj euro. Vi får se imorgon vilket lag Sokratis spelar för då Genoa och AEK Aten möts i en träningsmatch. På vissa icke officiella Genoasidor i Italien så har man redan Papastatophoulos is sina spelartrupper.
Papa är nu helt klar för Genoa och har skrivit på ett femårskontrakt. Han kostade ca. 3,7 milj euro. Du kan läsa mer om spelaren här. 

Rino Foschi om Papa: "Han har redan spelat för landslaget för Grekland och har stort utrymme för förbättringar. Jag hoppas att han lär sig Italienska snabbt". Foschi spekulerar vidare om marknaden och meddelar att man vill värva tre spelare till. En erfaren försvarare, en mittfältare och en anfallare. 

Papastatophoulos agent Francesco Musarra beskrivning av spelaren: "Det är en spelare som är fysiskt mycket stark, kraftfull och mycket snabb. Han är mycket bra tekniskt och med en bra personlighet. Det en kopia av Cannavaro, men några centimerer längre".
 


(Sokratis poserar i Genoas hemmatröja)

Stefano Botta, Cesena - mittfältare
Tillbaka från lån

Matteo Ferrari, Roma - försvarare
Enligt flera medier är Ferrari överens med Genoa och kommer imorgon att signera ett två års kontrakt värt 1 milj euro med Genoa. Han har under veckan väntat ut ett bud från Inter, ett bud som aldrig kom. Det kan alltså bli Ferraris andra sejour i Genoa. Vi återkommer när det har blivit officiellt.
Nu är det officiellt och du kan läsa mer här.


(Matteo Ferrari skakar hand med hans nya tränare, Mr Gasperini)

Marcel Roman, Penarol - mittfältare
Denna 20åriga stortalang blev under dagen klar för Genoa och troligen en ersättare för den misslyckade Domingo. Roman kallas för “Gattuso of Uruguay”  och är 20 år gamal. Förra året var han lagkamrat med Rubén Olivera i Penarol. Imorgon ska Roman göra det medicinska testet sedan är allt officiellt.
Roman blev  ikväll officiellt klar. 

Diego Milito, Zaragoza - anfallare
Genoas lilla guldklimp och publik favorit som man fick släppa billigt till Zaragoza när man blev nerflyttade till Serie C. Nu vill Preziosi göra en prestigevärvning och ta hem Diego till sin stad/lag igen. Lyckas han så är jag imponerad av Preziosis handlingskraft. Zaragoza verkar vilja ha bra betalt för Milito (ca:15 milj euro) så denna affär ser ut att endast bli en dröm. Det som såg ut som en omöjlighet är nu kanske en möjlighet. Diego Milito har varit på semester men han vill tillbaka till Italien och helst av allt till sitt älskade Genoa. Första dagen efter sin semestar sa han följande: "Jag vill återvända till Genoa. Det skulle vara underbart, men jag vet inte om det är möjligt". Det som talar emot är Mlitos lön som tror ligga på 2,5 milj eruo per säsong. Enligt tidningen Il Secolo XIX begär Zaragoza 14 milj euro för Milito men Genoa som sålde han för mindre än hälften kanske kan få honom billigare då det inte verkar finnas så många spekulanter på det priset. Diego är en riktig målgörare och gjorde 33 mål på 59 matcher i rossoblu. I Zaragoza mäktade han med 51 mål på 108 matcher. Men ifall Milito anländer vad ska man göra av Figueroa? Milito är nu officiellt klar för Genoa.

Bosko Jankovic, Palermo - mittfältare
Han som tidigare var en av världens intressantaste spelare är nu i Genoa på ett lån med en köpoption på ett delägarskap. En mycket intressant värvning och Jankovic vill få fart på sin karriär igen i Genoa. Boska har spelat 15 landskamper för Serbien och gjort fyra mål på dessa. Även denna affär blev klar minuten innan klockan slog 19.00. Små marginaler som har varit på Genoas sida under årets mercato. 

Davide Brivio, Vicenza - ytterback
Vicenzas spännande tjugoåriga ytterback blev även han klar under den sista dagen på årets mercato. Även Brivio har kommit på lån med en köpoption. Brivio spelade två matcher i Serie A för Fiorentina för två år sedan som 18 åring.

Klara förluster:

Marco Borriello, Genoa/Milan - anfallare
Marco är den spelare som det spekuleras mest och bäst om och det ena ryktet är sjukare än det andra. Borriello är den hetaste spelaren i hela Serie A med sin målexplosion under hans debut säsong i Genoaströja. Han är stor, stark och både bra på huvudet och har ett tungt skott. Jag ser flera likheter med Luca Toni och även i hans karriär som en ”latebloomer” men det är ändå en bit kvar till Tonis klass.

Senast i raden av spekulanter är Inter som vill göra en fuling och sno Borriello framför ögonen på Milan och Genoa, och Genoa skulle i så fall få 50 % av Cagliaris Acquafresca som en delbetalning. Men enligt Genoas president Preziosi är han säker på att Borriello antingen kommer stanna i Genoa eller gå till Milan p.g.a. att Milan verkligen vill ha tillbaka sin van Basten kopia som han en gång i tiden har jämförts med. Själv tror jag Genoa gör allt för att få så mycket pengar som möjligt av Milan för Borriello och det innebär att Borriello bara kommer att spela en säsong i Genoa. Preziosi har haft några skumma uttalanden, som gör min teori stensäker, som t.ex. att han värderar Borriello till runt 20 milj euro. Varför komma med en sådan kommentar när man själv eventuellt ska buda på spelaren i sommar. Nu har han trissat upp priset på spelaren som han själv enligt honom själv ska köpa. Han säger ständigt att man ska göra ALLT för att behålla honom till varje pris. Han går ständigt ut efter varje match och hyllar honom, med all rätt i vissa matcher, men jag tycker det nästan går till överdrift ibland. Allt för att höjja priset (enligt mig) på honom för att Genoa ska mjölka så mycket man kan av Milan. Han smörar och säger att han och Galliani är bästa vänner (vilket säkert kan vara sant) och säger att det inte ska bli några problem att lösa spelaren i sommar. Nä, jag tror Preziosi kör en fetbluff och kör en ”all-in” i Borreillo affären. Även Roma och Napoli har officiellt utryckt sin kärlek till den kommande skyttekungen? Men dit kan man i så fall först gå efter att Genoa och Milan har gjort upp om spelaren först. Ska det gå till en blind budgivning? Nä, jag tror han är klar för Milan innan det kommer bli aktuellt. Borriello har offentligt gått ut och sagt att det vore en dröm att få spela för Napoli. Karusellen fortsätter.

Nya uppgifter (tuttomercatoweb) på söndagskvällen gör gällande att Borriello är klar för Milan, och ska skriva ett kontrakt till 2013 värt 3 milj euro/säsong. Genoa får 6 milj euro för sin halva samt spelarna Davide Di Gennaro, 20 år lovande forward/offensiv mittfältare som spelade i Bologna denna säsong samt Luca Antonini, 26 årig mittfältare som spelade 32 matcher för Empoli denna säsong. Dessa uppgifter har ännu blivit bekräftade på någon officiell sida, så man bör ta dessa uppgifter med en stor nypa salt, men ändå är de intressanta. Goal.com följer upp gårdagens nyhet med en liknande, dock med mindre summor inblandade. Enligt dem kostar Borriello 5 milj euro samt spelarna mittfältaren Davide Di Gennaro och försvararen(!) Luca Antonini. Borriello själv säger att han inte vill gå till Milan för att sitta på bänken. Då stannar han hellre i Genoa eller går till Roma. Inget är bekräftat på någon av lagens hemsidor men allt talar för att Marco Borriello är 100% Rossonero. Igår kväll blev allt klart då Galliani och Genoas motsvarighet Preziosi satt i förhandlingar och kom till slut överens om detta: Genoa får 10 milj euro för 50 % av Borriello, varav 8 milj av dessa får Genoa direkt, samt 50 % i ett delägarskap för Davide Di Gennaro. En fantastisk affär för Genoa ifall dessa uppgifter stämmer. Nu har även Borriellos agent Tiberio Cavalleri bekräftat övergången, priset och att Di Gennaro är en del i affären. Ännu är ingenting officiellt men Genoa president säger till Channel4: "Jag är ledsen att förlora honom, men Milan erbjöd honom 2,3 milj euro per säsong något vi inte kunde konkurrera med." Även den tidigare nämnda summan på 10 milj euro är nu nere på 7 milj euro vilket låter mera rimligt. Galliani har nu bekräftat värvningen i media. Gasperini säger i en intervju på Genoas officiella hemsida att Borriello kostade 10 milj euro plus ett delägarskap i Di Gennaro.

Cesare Bovo, Genoa/Palermo - försvarare
Vår general till mittback som började säsongen strålande men har på slutet blivit lite mera ”normal” i sitt spel. Bovo är en personlig favorit men Palermo vill nog inte släppa Bovo gratis och han nu bett om ett möte för att göra affären klar. Mycket talar för att Bovo stannar i Genoatröjan då vi måste ha kvar de bra backarna som spelar idag. Dock så kan Palermo få in Amauri miljoner och kanske sno Bovo framför nästan på Genoa? Kan gå till blindbudgivning då både Palermo och Genoa vill ha spelaren. Är näst intill klart att det kommer gå till budgivning. Rino Foschi sportdirektör i Palermo säger ett Bovo kommer bli en Palermospelare och att det inte kommer att gå till budgivning. Palermo verkar göra allt för att få tillbaka Bovo till Sicilien och har lagt ett bud på 4,5 milj euro för Genoas halva och det verkar som Bovo gjort sitt i Genoa tyvärr. Genoa verkar nu ha tvär vänt och sägs villa behålla Bovo då man jämfört med vad andra likvärdiga backar (Domizzi) kostar på marknaden, är Bovo relativt billig. Il Secolo XIX skriver att Palermo erbjuder nu 4 milj euro samt Giuseppe Biava för Bovo. Allt lutar åt att Bovo bli en Palermo spelare och Genoa riktar in sig på Domizzi som ersättare. Är nu officiellt en Palermospelare vilket känns tungt då Bovo var vår bästa försvarare under den förra säsongen. Genoa köpte Bovo för tre milj euro och säljer han nu för 3 milj euro samt att vi får Biava. Oklart ifall det är ett delägarskap eller inte för Biava.

Abdoulay Konko, Genoa - försvarare/mittfältare
Inter är det lag som verkar vara mest intresserade av Genoas allroundspelare Abdoulay Konko och enligt vissa medier är en övergång redan klar till sommaren för 8 milj euro. Men det låter inte troligt, då han enligt mig har ett värde på runt 4 milj euro. Det är inte bara Inter som är ute efter Konko utan även Fiorentina, Palermo, Man City och flera Spanska klubbar. Genoas succéspelare som kom i princip gratis till Genoa i Cristico affären förväntas lämna laget efter endast en säsong. Fler och fler rycker i Konko och priset verkar ligga minst på 7-10 milj euro vilket är en fantastisk prisutveckling. Sevilla kom in med ett sent bud framför näsan på Inter, vilket gjorde dem rasande då Inter hade en muntlig överenskommelse med Genoa. Även Palermo väntas lägga en hel del Amauri pengar på Konko. Genoa kräver nu 9 milj euro för den Marseille födda försvararen. Inter vill inkludera spelaren Marco Andreolli för att få ner priset medans Genoa kan tänka sig Robert Acquafresca. Det är osäkert hur den nya Inter ledningen ser på Konko som ett eventuellt nyförvärv. Är enligt SKY klar för Inter för 4,5 miljoner euro i ett delägarskap. Enligt Il Secolo XIX finns två möjliga lösningar: 12 milj euro för hela eller 4,5 - 5 milj euro + en spelare för halva Konko. Inter har inte bråttom med att avsluta affären vilket Genoa har. Inter har erbjudit Rivas men Genoa är inte intresserade. Kan kanske hamna i Spanien till slut ifall Genoas tålamod med Inter tar slut då flera av Genoas kommande värvningar är beroende av en försäljning av Konko. Även Fiorentina sägs vara intresserade med ett bud runt 8 milj euro. I Radio Kiss Kiss ikväll så dementerade Preziosi en flytt till Inter med följande kommenter: Jag kan garantera att Konko inte kommer att gå till Inter. Jag gillar inte Inters försök. Vi vill bara sälja för en stor summa." Preziosi pratade mycket upprört och det verkar som om förhandlingarna med Inter har irriterat honom. Inters första bud var på tre milj euro för ett delägarskap vilket Genoa såg som en förolämpning. Inter höjjde till fyra milj euro men Genoa vill ha nio milj eur för hela Konko. Nu kan han säljas till Fiorentina, Udinese, Roma, Sevilla eller till Manchester City som alla är intressrade. Udinese verkar vara det hetaste alternativet för Konko. Enligt Konkos agent Daniele Conte så kräver Genoa 12 milj euro för fransmannen men Conte tror att man kan få Konko för 9 milj euro. Han säger också att Fiorentina inte har varit i kontakt med honom men att de kanske förhandlar direkt med Genoa. Sevilla ser ut att vara i "pole position" i denna underbara karusell och ett bud runt 8 milj euro lär vara aktuellt. Konko är tänkt som ersättare till Dani Alves som är på väg till Barcelona.
Genoa har godkänt Sevillas bud på 9 milj euro och nu är det endast för Konko att komma överens med Sevilla. Han vill helst stanna i Italien. Men troligtvis blir han klar när som helst för Sevilla. Nu har Konko officiellt presenterats på Sevillas hemsida. Priset är över 9 milj euro och siffran 9,3 milj euro har nämnts i någon tidning. Konko har även en försäljningsklasul på 60 milj euro i sitt nya kontrakt ifall någon klubb skulle bli intresserad så får man gräva djupt i skattkistan. Konko hälsar på Genoas officiella hemsida: "Tack Genoa, jag kommer aldrig att glömma min tid här".

Andrea Masiello, Genoa på lån till Bari - Försvarare
Bari har nu använt rätten att köpa ett delägarskap efter Masiellos succé utlåning. Han gjorde en fantastisk höst och fick bra betyg i Gazzettan (6.28).


Papa Waigo, Fiorentina/Genoa - anfallare
Papa som har gjort en mindre succé hos Viola och kan kanske komma bli kvar där. Genoa har många spelare på Papas position och detta kan resultera att man släpper honom till Viola ifall man får rätt pris. Han vill enligt hans agent stanna i Florens. Allt talar för att Papa stannar i Viola då han närmast hyllar klubben i sina senaste utalanden. Verkar som delägarskapskontrakt förlängs med ett år.
 Idag blev det även klart att Fiorentina och Genoa har kommit överens om att delägarskapet ska fortsätta ett år.

Manuel Coppola, Genoa/Siena - mittfältare
Mycket talar för att Coppola kommer bli en Sienaspelare till 50% då klubben förväntas köpa ett delägarskap.
Coppola är nu klar för Siena som köpt Genoas delägarskap av spelaren. Priset är oklart, antagligen för att Forestieris övergång i motsatt riktning påverkar. Coppola ingår i Forestieri affären och ägs ny till 50% av Siena. Värdet av försäljningen beräknas till 1,5 milj euro.

Gleison Pinto Santos, Genoa/Albinoleffe - försvarare
Santos har bevisat att han håller i Serie A och Genoa vill nog gärna behålla honom då man har ont om bra backar. Han satsar alltid 100 % in i situationerna vilket ibland kan resultera i vårdslösa tacklingar. Men det största problemet är att han är delägd med Albinoleffe. Santos framtid ska klargöras i dagarna och det verkar som det kommer gå till blindbudgivning. Idag blev det klart att Genoa förnyar delägarskapet med Albinoleffe för Santos. Jag gillar Santos med sin fina teknik och sättet att gå in i duellerna. Blir han bara lite mera polerad kan han bli en Serie A försvarare av hög klass.
Blev idag klar för Reggina då han blev en del av avbetalningen för Mesto.

Lima Rodrigues Fabiano, Genoa - mittfältare
Då Modesto är så gått som klar är Fabianos plats mycket osäker. Antingen får han eller Danilo lämna Genoa då de alla tre konkurrerar om samma plats.
 Går på lån till Reggina som en delbetalning av Mesto. Fabiano verkar inte vilja spela i Reggina, men han ska ta ett  beslut i dagarna. Har nu bestämt sig för Reggina och affären är officiell. Affären var tydligen inte helt klar för nu uppges Fabiano skrivit på, likt Danilo för Celta Vigo på ett års låneavtal.

Emmanuel Jorge Ledesma, Genoa - mittfältare
Den Argentinska stortalangen valde att gå till QPR på lån före flera Italienska lag. QPR har rätt att köpa Ledesma efter lånet för 3 miljoner euro. QPR är överlyckliga över värvningen och det är bara att gratulera.
Ledesma gör succé i QPR och har varit matchens bästa spelare i de två första matcherna för klubben, en match i ligan och en match i cupen.

Abdelkader Ghezzal, Crotone - anfallare
Den 23 åriga franska anfallaren som gjorde 20 mål på 35 matcher i Serie C1 för Crotone är nu klar för Genoa. Han debuterade i Crotone under Gasperinis ledning och är nu tillbaka tillsammans med Gasperini. Är antagligen en backupspelare alternativt en man för framtiden. Många lag i Serie A har varit intresserad av spelaren men det blev alltså Genoa som fick den talangfulla målskytten. Ghezzal är överlycklig och smått chockad att han nu ska spela Serie A fotboll. Av hans 20 mål förra säsongen sägs flera ha varit riktiga klassmål. Han är uppfostrad i Lyon tillsammans med Benzema och han har givetvis Zidane som idol då de båda har Algeriska bakgrunder. Ghazzal har skrivit på till 2012, men Siena är intresserade så en utlåning direkt verkar mycket troligt och det har Ghazzal inget emot: "Jag skulle bli mycket glad." Är högaktuell för Siena och är enligt flera medier inblandad i Forestieris övergång och kan gå på lån till Siena som en typ av betalning för Forestieris återkomst till Genoa.
Är nu klart att han går till Siena som en delbetalning av Forestieri. Läs mer under Forestieri.

Matias Masiero, Genoa - anfallare 
Kom till Genoa i januari och gjorde bra ifrån sig i de få matcherna han fick spela. Men det är en framtidsvärvning och nu får han mogna i Pisa på lån.

Rivaldo, Potenza - mittfältare
Anses vara en stor talang fortfarande och man tror fortfarande på Rivaldo som får göra herrarna över sällskap i Salernitana.


Julio Cesar Dailey Leon, Genoa - anfallare
Sägs vara gott som klar för Siena enligt tidningen Il Secolo XIX. Kan ingå i en bytesaffär med Maccarone. Kopplas nu även ihop med Parma i en bytesaffär. Allt tyder på att Leon lämnar Genoa. Leon sägs ha accepterat att flytta till Parma. Nu är det bara upp till klubbarna att komma överens om priset på Cigarini. Ett annat rykte gör gällande att han fortfarande är mycket nära en flytt till Siena. Är mittemellan Parma och Siena med Parmas Ghirardi medger att man är mycket intresserade av Leon. Enligt agenten är Leon klar för en annan klubb i början av nästa vecka. Flera tidningar skriver att Leon är mycket nära Parma. Ansluter snart till Parma i Serie B då han har kommit i luven på president Preziosi. Affären blev idag officiell och Leon anländer till Serie B och Parma. 2 milj euro har nämts i Parmakretsar och ifall det stämmer har man gjort en mycket bra affär då Leon köptes till Genoa för 1,5  säsong sedan från Reggina för 3,8 milj euro och har knappast blivit sämre sedan dess. Priset verkar ligga runt 2 milj euro ifall det ens är så mycket.

Gaetano De Rosa, Genoa - försvarare
De Rosa verkar ha gjort sitt i Genoa då han börjar bli till åren samtidigt som han inte var tillräckligt bra för Serie A fotboll. I Serie B var han dock kung när han spelade där och gjorde hela 8 mål för Genoa det året man gick upp. Flera var riktiga läckerbitar. Nu verkar han få chansen igen att dominera i straffområderna då Parma är ute efter spelaren.
Har ett utgående kontrakt och Genoa väljer att inte förlänga med 34 åringen.

Francesco Renzetti, Lucchese - mittfältare
Den unga (88) talangen Renzetti är nu en Genoaspelare till 100% då man köpte Luccheses del för 0,4 milj euro samt Emanuele Volpara som i år har varit utlånad till Carrarese.
Efter att ha köpts av Lucchese sålde man snabbt 50% av spelaren i ett delägarskap till Albinoleffe.

Sacramento Valerio Danilo, Genoa - mittfältare
Då Modesto är så gått som klar är Danilos plats mycket osäker. Antingen får han eller Fabiano lämna Genoa då de alla tre konkurrerar om samma plats. Steaua Bukarest verkar intresserade av Danilo. Apoel Nicosia visar intresse för Danilo.
 Nu är det klart att Danilo lämnar Genoa på free transfer. Ny klubbadress: Brescia. Brescia strulade med övergången och Danilo tröttnade, nu har han istället skrivit på för Celta. 

Alessandro Lucarelli, Genoa - försvarare

Är på väg till till sin storebror i Parma. Ikväll blev affären officiell och bröderna Lucarelli återförenas i Serie B i Parma. En bra försäljning då jag inte håller Lucarelli högt efter hans förra säsong. Stor säkerhetsrisk där bak men i Serie B tillsammans med sin bror passar nog Alessandro bra. Priset är hitills okänt. Det är intressant att Genoa i nuläget endast har två försvarare på träningslägret i Österrike då Bocchetti och Criscito är med OS-truppen. Flera förstärkningar till försvaret lär vara på ingång.

Giuseppe Greco, Genoa - anfallare
Greco har nyligen kommit tillbaka på lån från Rimini och nu är det klart med en ny klubb. Han är klar för Pisa tillsammans med Raggio Garibaldi (Masiero är klar för Pisa sedan tidigare). Pisas Luca Pomponi säger på deras officiella hemsida: "  Vi har lagt en stor ekonomisk insats men jag är övertygad om att dessa två spelare kommer att se en högpresterande nivå och kommer att uppfylla våra förväntningar." Detaljer om övergången har inte offentligjorts. Greco går på lån till Pisa.

Silvano Raggio Garibaldi, Genoa - mittfältare
Denna stora talang som nyligen var med och tog Italien till final i U-19 EM på ett mycket delaktigt sätt och han blev även uttagen bland de tio bästa spelarna i tuneringen. Han spelade bl.a fram till det avgörande målet i semifinalen och gjorde Italiens enda mål i finalen. Han fick hoppa in i två matcher förra säsongen i Serie A och de var två mycket intressanta inhopp. Exakta detaljer angående försäljningen är inte klara men jag hoppas verkligen att det är på lån då jag ser en stor framtid i Raggio.
Även Raggios övergång är som tur var ett lån.

Gianluca Pegolo, Mantova - målvakt
Det gamla talangen går troligen till Parma. Har blivit utlånad till Parma.

Steve Pinau, Monaco - anfallare
Ung fransk anfallstalang som många lag har varit ute efter. Han är 1,81 lång och väger 76kg. Pinau är en vänsterfotad och född i Le Mans den 11 mars 1988. Man City var mycket nära att värva spelaren men istället snodde Genoa honom framför ögonen på Man City. Han har skrivit på ett femårskontrakt med Genoa. Pinau har tillhört Monacos ungdomslag men har ändå spelat två matcher i Ligue 1. Därför Pinau tillhörde ungdomslaget i Monaco kunde Genoa värva spelaren gratis. Monaco är inte nöjda och ville skriva långtidskontrakt med sin talang men som en liten kompensation så fick man en träningsmatch mot Genoa i agusti. Genoa skickar talangen på lån under ett år till Hibernian i den skottskaligan. Det har aldrig varit aktuellt att den förre detta U-19 landslagspelaren för Frankrike skulle spela för Genoa i år utan skulle lånas ut för att få erfarenhet.  Hibs manager Mixu Paatelainen: "Våra fans har redan fått sett se att han är en rätt så spännande forward och vi är överlyckliga att ha en sådan stor talang i laget"

Umberto Eusepi, Genoa - anfallare
Anfallstalangen som var med i U-19 EM för Italien och lånas nu ut ett år till Ancona för att få speltid på seniornivå. Denna spelare tror Genoa mycket på och man hoppas på en fin utvecklingskurva för Umberto i Ancona.


Rodrigues Fonseca Wilson, Genoa - anfallare 
Lånas antagligen ut till Lugano för att få mera europeisk erfarenhet.
Efter bara fem månader i klubben återvänder nu Wilson till brasilien till klubben Sport de Recife.

Marco Di Vaio, Genoa - anfallare
Genoa försökte på alla sätt bli av med Di Vaio redan under januari mercaton utan att lyckas. Nu lär han definitivt gå till en annan klubb. Genoa jobbar för att hitta en ny klubb för Di Vaio. Lag som Bologna och Olympiakos har nämnts. Flera lag är intresserade däribland Chievo men Di Vaio kan även stanna i Genoa till januari fönstret enligt Preziosi Jr. Bara detaljer kvarstår innan Di Vaio är klar för Chievo. Genoa och Chievo är överens och nu är det bara små frågetecken angående Di Vaios lön som ska rätas ut.
Genoa gick ikväll ut på sin hemsida att Di Vaio är mycket nära en övergång till Bologna. Bara några små detaljer kvarstår och det är bara en tidsfråga innan allt bli officiellt. Di Vaio gick på dagens träning runt på träningsanläggningen il Campo Signorini och tog farväl av spelarna,  Gasperini och presidenten Preziosi som hade gjort en mäktig entré med en hellikopter. Di Vaio själv säger: "Jag beklagar och det  känns lite bittert att lämna Genoa". Preziosi: "För Di Vaio känner jag aktning och tacksamhet.  Han har en fantastisk professionalism och har hjälpt oss mycket." 

Stefano Botta, Lugano - mittfältare
Ryktas gå på lån till en rad olika klubbar. Nu är det klart att Botta lämnar Genoa som förväntat och spelar nästa säsong i Vicenza i en låne byte tillsammans med Brivio som gick åt motsatt håll.

Davide Di Gennaro, Milan - mitfältare/forward
Såldes oväntat till Reggina idag med tillstånd av Milan. Detaljer om affären är inte offentliga.

Tommaso Ghinassi, Pistoiese - försvarare
Är klar för Parma.

Rykten förluster:

Marco Rossi, Genoa - mittfältare
En rad klubbar har visat intresse för Genoas lagkapten. Men Enligt Rino Foschi är spelaren inte till salu. Rossi är en mycket populär spelare i Genua med sin fantastiska inställning och krigsinstinkter på planen.


Lucho Figueroa, Genoa -anfallare
Varje dag som går kopplas det anfallare efter anfallare till klubben. Samtidigt som kön av spekulanter av Figueroa växer (Chievo, Reggina, Boca Juniors). Ingen bra kombination.
 Bud saknades inte, men Genoa anser Figueroa för viktig för att kunna släppas. Stor utveklingspotensial!

Avskrivna spelare: 

Luca Cigarini, Parma – mittfältare
Genoa verkar även intresserade av Parmas unga mittfältare Cigarini. Men i detta fall verkar det vara hård konkurrens om spelarens signatur. Parma ville ha lillebror Lucarelli i utbyte men Genoa sa att han inte var till salu. Genoa verkar vara huvudspåret för Cigarini enligt flera tidningar i Italien och nu erbjuder Genoa 6 milj euro samt Leon och målvakten Pegolo. Ghirardi vill ha 10 milj euro. Cigarini är en av tränare Gasperinis absoluta favoritspelare och det verkar som man är villiga att ta i rejält för att få framtidsmannen till Genoa. Men många lag är intresserade: Villarreal, Sevilla, Udinese, Torino och Lazio. Gasperini har sagt till media att Cigarini inte är huvudmålet då mittfältsplatserna är fulla för tillfället utan att det är försvaret som måste förstärkas. Gasperini utvecklar: "Sen kan man alltid diskutera vem som är bäst, Milanetto eller Cigarini?" Leon sägs ha accepterat att flytta till Parma. Nu är det bara upp till klubbarna att komma överens om priset på Cigarini. Milanetto sägs också kunna ingå i affären. Har enligt Parma varit mycket nära Genoa, men Genoa valde bort Cigarini för andra spelare. Preziosi vill gärna se Luca i Rossoblu men Gasperini sa nej tack. Genoa verkar inte vara med i bilden längre. Klar för Atalanta.

Michele Paolucci, Juventus/Udinese - anfallare
Då Genoa har bestämt sig för att satsa på framtidens spelare har man även lagt ett bud på Paolucci, men det är lite komplicerat då han ägs av två klubbar. Paoluccis agent Claudio De Nicola har även bud från Sampdoria, Chievo och Catania att ta ställning till. De Nicola: "Vi ska utvärdera situationen efter äganderätten är löst, men Genoa finns med i bilden främst för att Gasperini känner Michele väl sen hans tid i Juventus". Gick idag på lån till Catania.

Renato Augusto, Flamengo - mittfältare
En Kaká kopia i sin speltil och var Brasiliens bästa spelare under förra sommarens U20 VM. Han är en Foschi scoutning och med att Foschi troligtvis kommer till Genoa är chansen stor att detta blir en av hans första värvningar för klubben. Är klar för
Leverkusen.

Alessio Cerci, Roma, utlånad till Pisa - mittfältare/anfallare
Genoa söker som bekant även efter innermittfältare och en av dem kan vara Pisas succé Alessio Cerci som har gjort en fantastisk säsong i Pisa. Enligt Il Secolo XIX är detta rätt man för att förstärka Genoas centrallinje. Ett problem kan det bli i och med att han är utlånad från Roma? Enligt tidningen Il Secolo XIX är Genoa fortfarande intresserade av Cerci, speciellt ifall det blir någon affär med City duon Bianchi och Bojinov. Cerci vill ha garantier av Spaletti att få spela regelbundet något Spaletti inte kan lova. I Genoa däremot skulle han garanterat få betydligt mer speltid. Ett delägarskap eller ett lån med förköpsrätt är frågan? Är nära Atalanta. Klar för Atalanta.

Sergio Almiron, Juventus – mittfältare
Almiron verkar ha gjort sitt i Juventus och Genoa är ute efter Argentinaren som man även var intresserade av under januari mercaton. Juventus verkar vilja ha runt 6-8 milj euro för Almiron enligt Channel4 men endast 4-5 milj euro i La Stampa. Klar för Fiorentina.

Marko Basa, Le Mans - försvarare
Är en 25 årig stor serb som kallas för "jätten". Han är Foschis alternativ som ledare för Genoas mittförsvar, men Gasperini verkar föredra Dainelli. Basa rankas som en av Franska ligans bästa backar och beräknas kosta mellan 5-7 milj euro. Klar för Lokomotiv Moskva.

Rolando Bianchi, Man City – anfallare
Enligt tidningen Il Secolo XIX är en överenskommelse mycket nära. Tidningen skriver att Bianchi är Genoas huvudmål som ersättare för Borriello, då man får en likvärdig spelare som har möjlighet att göra 15-20 mål. Bianchis agent medger att Genoa har kommit med ett erbjudande. Något som talar emot Bianchi är att Preziosi ikväll har meddelat att Lucho Figueroa är vår nya centrala anfallare. Preziosi bekräftade idag att man är intresserade av Bianchi. Enligt Tutto Mercato Web så är ett avtal med Genoa nära. En eventuell övergång verkar bli en komplicerad historia enligt medier i England. Är fortfarande aktuell för Genoa. Ifall han kommer är det ett lån som gäller. Klar för Torino. 

Maurizio Domizzi, Napoli - försvarare
Efter en succésäsong i Napoli väntas nu Domizzi röra på sig. Genoa har länge gått ut med att man ska göra allt för att få Domizzi till klubben, men det lär inte bli billigt. Domizzi gjorde hela 8 mål i Serie A i år som mittback. Ett bra nyförvärv för Genoa ifall man lyckas värva honom. Preziosi säger: "Domizzi är en mycket bra spelare som jag följt sedan hans tid i Modena. Han är en stark försvarare och sådana fins det inte som många av. Jag har redan varit i kontakt med Napoli och framfört vårt intresse." Domizzi: ”Jag vill till Genoa. Jag vet att presidenten vill ha mig och detta är ingen sensationell överraskning, men jag vill ta ett steg framåt i min karriär.” Domizzi vill också närmare sin familj i Modena. Preziosi: "Vi kommer att träffa Napoli nästa vecka och förhandla om Domizzi". Domizzis agent Danilo Caravello säger: "Domizzi har fått många bud och vi ska sitta ner och utvärdera dem, men jag måste säga att Genoa har visat störst intresse". Enligt Genoas president Preziosi går förhandlingarna trögt med Napoli som nu har skjutit upp förhandlingarna. Preziosi: "Det är 50 % chans att han kommer till Genoa, annars skriver han på för ett annat lag. Jag kommer aldrig att bråka med Napoli. Laget jag hejjar på kommer snart att presentera ett annat nyförvärv." Preziosi utvecklar: "Napoli har satt ett för högt pris på Domizzi och affären har stannat upp. Vi kommer inte att köpa honom för det priset men det finns fortfarande utrymme för diskussion. Han är en viktig spelare som många klubbar vill ha, och vi skulle vilja ha honom men nu är det inte upp till oss." Enligt Channel4 så begär Napoli 6 milj euro för 27 åringen och andra källor säger att Napoli begär 8 milj euro. Preziosi ikväll i Radio Kiss Kiss: "Domizzi är en spelare som vi är väldigt intresserade av och vi hoppas han är här snart." Domizzis agent Paolo Bardelli säger till Romanews: "Genoa ligger före alla andra lag för tillfället.". Enligt agenten Paolo Bardelli så vill Domizzi helst spela för Lazio. Är mycket nära Genoa och sägs bli Bovos ersättare. Domizzi säger: "Klubbarna (Genoa och Napoli) ska träffas i veckan och lösa min situation". Backklippan beräknas kosta mellan 5-6 milj euro. Enligt Preziosi kan Domizzi bli klar inom en timma eller om en månad. Det skilljer en miljon euro mellan klubbarnas bud. Ifall han inte går till Genoa så kommer han stanna kvar i Napoli, allt enligt Preziosi. Kan Genoas intresse ha svalnat nu efter alla defensiva nyförvärv? Men det sägs att en plats saknas i Genoas försvarslinje, men Genoa lär inte höjja sitt bud då man inte sitter i sjön vilket man har gjort tidigare. Enligt Preziosi har förhandlingarna lagts på is tills man har rett ut hur många försvarare man har till nästa säsong efter förhandlingar om äganderätter på två försvarare (Santos och Borghese?). Men Domizzi är ändå högaktuell för Genoa. Preziosi meddelar att man fortfarande är någon/några miljoner euro ifrån varandra men att Domizzi har accepterat Genoas kontraktsförslag. Nu är det bara för klubbarna att komma överens. Verkar som Genoa tittar på andra alternativ då Napoli inte sänker sin prislapp. Verkar som Genoa tittar på andra alternativ. Domizzi uppges vara klar enligt vissa Genoasidor i Italien för 7 milj euro, men inget är bekräftat på någon "säker" sida. Genoa har gett upp Domizzi då Napoli vägrar sänka sitt pris och nu verkar Torino ligga närmast. Klar för Udinese.



Genoas startelva 08-09 (som det kan se ut just nu):

                                Rubinho 
                                (Scarpi) 

(Papastatophoulos) (Ferrari)                (Criscito)
(Potenza)                     (Biava)                  (Bocchetti)

Mesto             Paro          Vanden Borre          Modesto
(Rossi)         (Milanetto)     (Roman, Jankovic)     (Juric)

Gasbaronni          Milito            Palladino
(Sculli)                (Figueroa)              (Olivera)



FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

Källor:
Il Secolo XIX
Genoa Club Amsterdam
La Repubblica
La Stampa
La Gazzetta dello Sport
www.goal.com
Channel4
Tutto Mercato Web
www.genoacfc.it 
www.grifoni.net
Radio Kiss Kiss


GRADINATANORD2008-09-02 22:10:00
Author

Fler artiklar om Genoa