Borriello vs Trezeguet: Capocannoniere 07/08
Kommer Borriello hålla undan i toppen av skytteligan?

Borriello vs Trezeguet: Capocannoniere 07/08

Striden om vem som vinner skytteligan handlar nu mest om Marco Borriello och David Trezeguet som med endast fem omgångar kvar att spela skiljs åt med ett enda mål. Vem vinner den åtråvärda titeln?

Efter 33 spelade omgångar är det fortfarande helt öppet om vilket lag som ska ta hem Lo Scudetto, men det finns även en annan i allra högsta grad pågående strid, nämligen den om vem som vinner den italienska skytteligan. I topp efter 33 omgångar är Marco Borriello, den före detta Milanstrikern som med största sannolikhet kommer vara väldigt intressant under sommarens Mercato. Strax bakom honom återfinns en tidigare skyttekung, fransmannen som sänkte Italien i EM 2000, David Trezeguet.

Topp 5 just nu:
Marco Borriello, Genoa 19 mål
David Trezeguet, Juventus 18 mål
Antonio Di Natale, Udinese 16 mål
Adrian Mutu, Fiorentina 16 mål
Zlatan Ibrahimovic, Inter 15 mål

Trezeguet har efter onsdagens seger mot Parma ((3-0) där han själv blev målskytt) eldat igång kampen ytterligare genom att i media berättat om att han ska göra allt han kan för att peta ner Borriello från toppen. Trezeguet och Juventus slutar med stor sannolikhet trea i Serie A och det mål Trez har kvar att fullborda är att vinna skytteligan.

Borriello, som även han blev målskytt i senaste matchen (3-0 mot Torino), har varit mer eller mindre outstanding hos Genoa under säsongen, hans 19 mål har betytt oerhört mycket för laget och för honom själv inte minst. Hans värde på marknaden har säkerligen stigit avsevärt sedan han kom till Genoa, och han har nu goda chanser till att både få spela i en större klubb nästa säsong och att få representera Italien i EM i sommar.

Trezeguet har vunnit titeln en gång tidigare, säsongen 2001/2002, då han landade på 24 fullträffar, exakt lika många som il Bisonte, Dario Hübner. Borriello har aldrig ens varit i närheten av att göra så här många mål i Serie A tidigare, vilket i och för sig har sina förklaringar i och med speltid etc. Nu är han endast ett mål ifrån klubbrekordet i Genoa vilket såklart kommer motivera honom ännu mera.

Odds (Unibet) i dagsläget (17 april):
Marco Borriello, Genoa 1,90
David Trezeguet, Juventus 2,60
Adrian Mutu, Fiorentina 15,00

Med fem omgångar kvar kommer duellen mellan Borriello och Trezeguet bli väldigt intressant att följa, härnäst har Borriello en bortamatch mot Siena att rikta in sig på medan Trezeguet och Juve reser till Bergamo för att möta Atalanta. Vi får hoppas på flera mål från dessa herrar i de kommande matcherna och en fortsatt hård kamp om vem som blir årets Capocannoniere!

Carl Alexander Rosdahl2008-04-17 15:41:00
Author

Fler artiklar om Genoa