Inför Siena – Genoa: Sista tåget går mot UEFA
Veckans snackis Fernando Forestieri börjar på bänken hos Siena

Inför Siena – Genoa: Sista tåget går mot UEFA

I mötet på Marassi gjorde nog Genoa en av sina sämsta matcher för året och låg under tidigt med 3-0. Nu är det dags för revansch ifall UEFA-cup drömmen ska hållas vid liv.

Förra mötet med Siena var en mardröm. Ett tidigt (23 minuten) 3–0 underläge och matchen var körd. Genoa blev brutalt ut kontrade och denna gången är det Genoas tur att vara brutala? Genoa har som vanligt problem med sitt innermittfält då Milanetto denna gång är avstängd. Vanden Borre beräknas göra sin första match från start i Genoa tröjan tillsammans med Juric som återkommer från skada. Genoa är inte i närheten av att ha någon spelare med på den aktuella Incontristi rankingen på Svenska Fans. Det är en tvåvägsspelare som Preziosi måste värva till nästa säsong. Även Lucarelli som spelat upp sig betänkligt på slutet är avstängd. Paro, Masiero, Fabiano är skadade och kommer inte till start.

Genoas förväntade elva 3-4-3:

                      Rubinho

          Konko, Bovo, Criscito

Rossi, Vanden Borre, Juric, Danilo

           Leon, Borriello, Sculli

Backlinjen och tridenten är det bästa som vi kan ställa upp, men luckorna ligger på mittfältet där både Danilo och Juric är tillbaka från skador och vår dirigent Milanetto som var strålande senast mot Torino är avstängd. Det kommer bli intressant och se ifall Vanden Borre kommer ta chansen och kanske spela till sig en framtid i rossoblu. Jag skulle gärna se mer av Ray Garibaldi som gjorde Serie A debut mot Torino. Han var hänsynslös i sitt spel men hade även ett vårdande passningsspel. En stor framtidsspelare?

Hos Siena lär vi får se vår talang Fernando Forestieri starta på bänken. Gasperini sa igår att ”det är en stor framtidsspelare och det finns inte så många som är födda på 90 talet med så många Serie A framträdanden som han, men han måste mogna. Men det är en pojke med stort värde”. Genoa får se upp med Frick och Maccarone på topp som är oerhört giftiga.

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-04-19 08:46:00
Author

Fler artiklar om Genoa