Inför Genoa - Empoli

Hemmastarka Genoa tar emot nedflyttningshotade Empoli på Luigi Ferraris. Det är ett skadetyngt bortalag som kommer till spel utan flera av sina nyckelspelare. Mycket talar för en given hemmaseger, men Genoa kommer att få slita. Empoli kommer att kämpa för varje poäng.

För Genoa är detta den andra matchen i rad mot ett Toscanalag. Senast var det Siena som bjöd på motståndet och då gick Gasperinis mannar triumferande ur striden. Nu kommer nästa prövning – Empoli. Ett lag som i allra högsta grad befinner sig i nedflyttningsstriden. Empoli ligger nämligen näst sist i tabellen. Läget där nere är tajt, rikigt tajt. Under nedflyttningssträcken har vi tre lag på 30 poäng! Nämligen Reggina, Livorno och, som sagt, Empoli. Parma ligger steget före på 31 poäng och strax över sig har de Torino på 34 poäng samt de båda ö-lagen, Cagliari och Catania, på 35 poäng.

I Genoas del av tabell är det inte lika tajt, men därmed inte sagt att det inte finns möjligheter att avancera eller risker att tappa mark i tabellen. Närmast över sig har man Udinese på 51 poäng, tre poäng före Genoa, och bakom skuggar Napoli på 46 poäng. I dagsläget är det Udinese som har intertoto-platsen. Detta är det enda realistiska målet för Genoa om man vill ut i Europa. För det är väl lika troligt att Genoa tar in sju poäng på Sampdoria, och kniper sista UEFA-platsen, som att Roma vinner ”Lo Scudetto”.

Det som talar för Genoa är dagens match är (förutom att man har Borriello) skadeläget i Empoli. I försvaret är Raggi borta, på mittfältet saknar man Marchisio och längst fram saknas Luca Saudati, där även Nicola Pozzi har varit borta pga skada sedan mitten av februari. Empoli har dessutom bara mäktat med 11 mål på de 17 senaste matcherna, vilket inte är tillräckligt bra för Serie A.

Det som talar emot Genoa är att de också saknar ett par viktiga spelpjäser, nämligen De Rosa och Bovo. Dessa två är avstängda. I övrigt finns det inte så mycket annat som talar emot Genoa. Laget har fyra vinster på de fem senaste matcherna, vilket kan jämföras med Empolis fyra poäng på lika många matcher. Idag är det vinst som gäller. Genoa är stabila, Empoli är pressade. Om jag ska tippa så slutar detta med 3-1 till Genoa och Borriello gör minst ett av målen.

Forza Genoa!

Emil Carlström2008-04-27 11:42:00
Author

Fler artiklar om Genoa