Genoa – Empoli 0 – 1: Gasperini ”Vi hade en dålig dag”
Ingen bra dag för Inter aktuella Leon då han blev utbytt i mitten av förstahalvlek.

Genoa – Empoli 0 – 1: Gasperini ”Vi hade en dålig dag”

Genoa kom till start utan att ha egentligen något att spela för och det märktes att Empoli spelade för sin överlevnad.

Genoa hade både Bovo och De Rosa avstängda. Men mest av allt kom vi till start utan motivation. Motivation var något som Empoli hade och idag var det ett bevis på att motivation slår klass.

Genoa kom till start med 3-4-3:

                   Rubinho

     Konko, Lucarelli, Criscito

Rossi, Milanetto, Juric, Fabiano

       Leon, Borriello, Sculli

Genoa hade den första målchansen i matchen genom Borriello, men Empoli fick istället en chockledning genom Ignazio Abates mål i den 15:de spelminuten efter Giovincos s fina frispelning. Empoli hade bud på mer och skulle kanske ha haft en 2-0 ledning när en Empolispelare var fri, men som tveksamt blev avblåst för offside. Gasperini gjorde sedan ett kontroversiellt byte genom att ta ut Leon efter 37 minuter för att sätta in heta Figueroa som gjorde fem mål i en träningsmatch i veckan. Leon kan ha dagar då allt går åt helvete, Gasperini tyckte kanske att detta var en sådan dag?

Borriello gjorde i början av andra en fin solo prestation men inte heller det resulterade i mål. Empoli var mycket väl organiserade och försvarade sig bra. Genoa spelade dock upp sig och eftersom matchen led, men i slutet åkte Di Vaio ut p.g.a att ha protesterat mot ett domslut. Ingen bra Genoa eftermiddag och resan ut Europa är nu helt stängd.

Har vi redan gått på semester?

Nästa helg möter vi ett annat lag (Parma) full med motivation, hur ska det sluta?

GRADINATANORD2008-04-27 21:15:00
Author

Fler artiklar om Genoa