Inför Parma - Genoa: Vinna eller försvinna, Parma

Inför Parma - Genoa: Vinna eller försvinna, Parma

Genoa står inför en svårtippad bortamatch där nedflyttningshotade Parma står som motståndare. Hemmalaget har tre raka förluster i ligan, men hur motiverade är egentligen Gasperinis manskap?

Under söndagen kommer Liguriens stolthet, Genoa, besöka Emilia-Romagna och Parma. Ett Parma som haft en ganska knackig säsong och det var ett ganska bra tag sedan klubben var ett av Italiens absoluta topplag. Inför helgens omgång ligger man faktiskt på nedflyttningsplats med två poäng upp till Reggina och Empoli. En vinst mot Genoa vore därför nödvändigt för att slippa åka ur högsta ligan för första gången på ett bra tag.

Parma har ett hemmafacit med bland annat sex segrar på sjutton matcher, något som inte bör avskräcka gästande Genoa som lyckats få med sig fem trepoängare utanför Marassi under säsongen. Det som däremot talar för Parma är motivationen, som bör vara högre än den som finns hos gästerna. Parma slåss för att försäkra nytt kontrakt i Serie A, Genoa har en mittenplacering klar och har egentligen ingenting att kämpa för mer än äran.

Senaste gången lagen drabbades samman var på Marassi i december förra året då hemmalaget Genoa lyckades vinna med 1-0 efter mål av skytteligafantasten Marco Borriello. Inför den här matchen kommer Genoa med en förlust i bagaget sedan ett annat nedflyttningshotat lag, Empoli, lyckades vinna med udda målet på Marassi. För Parmas del blev det också förlust, mot Reggina borta.

Laget för dagen bör innehålla en trebackslinje med Konko, Bovo och Criscito. På mitten startar antagligen Rossi, Milanetto, Juric och Danilo. I anfallet spelar Borriello, Sculli och Leon. I mål står som vanligt Rubinho.

Parma måste vinna matchen för att chansen att hålla sig kvar, vilket kommer betyda en hel del för deras motivation, men det är en tung trend man måste vända på också. De senaste tre matcherna har slutat i förlust och det kommer garanterat krävas mer än ett mål för att vara säker på poäng mot målglada Genoa.

Carl Alexander Rosdahl2008-05-03 15:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa