Arrivederci Borriello
Borriello byter ner sig, iallfall ifall man jämför tröjorna.

Arrivederci Borriello

Nu efter månader, dagar och timmar av rykten och spekulationer ser det äntligen ut att vara klart. Milan köper loss Genoas halva av Marco Borriello.

Borriello har haft en fantastisk säsong i Genoa, med 19 mål framåt men också en stor del i Genoas anfallsspel överlag. Hela Genoas anfallsspel florerar kring Borriello, eller den forward som spelar centralt vilket Borriello har gjort regelbundet under året. Genoa vill gärna söka Borriello, som kommer mötande, för att han ska lägga tillbaka bollen eller fördela den ut på kanterna för att sedan storma in i boxen. Han är stark i kroppen, tungt vänsterskott, bra på huvudet, bra teknik för sin storlek, fin spelförståelse men framförallt giftig som en kobra i boxen. Man kan nog säga att han är ganska komplett med inga direkta svagheter.

Det är intressant att jämföra Borriello affären med Gilardinos försäljning till Fiorentina. Gilardino kostade 14 milj euro och halva Borriello kostade 10 milj samt talangen Di Gennaro. Alltså kostar hela Borriello 20 milj euro samt Di Gennaro, en summa på runt 21-22 milj euro (ifall vi värderar Di Gennaro mellan 1-2 milj euro). Alltså 8 milj euro i skillnad. Är Borriello så mycket bättre? Nä, givetvis inte. Allt handlar om självförtroende något som Borriello fick i Genoa och det Gilardino saknade i Milan. Men är självförtroende värt 8 milj euro? Mitt tips är att båda spelarna kommer göra succé nästa säsong.

Genoa och Preziosi i spetsen måste vara mycket nöjda med affären då man har tjänat över 8 milj euro på en säsong på Borriello. Det enda som saknas för att affären ska bli officiell är spelarnas underskrifter. Att Genoa får bli delägare i Davide Di Gennaro, 20 år och som senaste året har varit utlånad till Bologna är mycket intressant. Han kan användas som offensiv mittfältare alternativt forward. Han spelade 21 matcher varav 17 var inhopp och mäktade med 2 mål på dessa. Gazzettan har gett honom ett snittbetyg på 6.21 trots sin ringa speltid men när han väl fick chansen var han mycket bra och hade fart och finess i sitt spel. 



Genoa står inte och faller i och med den här försäljningen men visst en spelare som gör 19 mål måste ersättas. Högst upp på önskelistan verkar Valeri Bojinov vara i Man City eller Robert Acquafresca i Cagliari men Preziosi säger att man i och med försäljningen av Borriello nu kan i lugn och ro hitta en kompetent ersättare. Även Lucho Figueroa förväntas ta ett större ansvar till nästa säsong då hans förra säsong vara en enda lång rehabilitation.

Ännu har ingen av lagens hemsidor gått ut och bekräftat övergången, men det är bara en tidsfråga då Borriello för närvarande är med Gli Azzurri.

Vad tycker du? Vem gjorde den bästa ”dealen”, Milan eller Genoa? Gå in och rösta på Genoas sida.

Här kan du se ett av Borriellos snygga mål: 

Udinese – Genoa: Borriello gör 2-3 målet med ett tekniskt konststycke.

GRADINATANORD2008-05-29 21:24:00
Author

Fler artiklar om Genoa