Officiellt: Konko till Sevilla

Officiellt: Konko till Sevilla

Då var det klart efter månader av spekulationer. Abdoulay Konko har nu presenterats på Sevillas officiella hemsida och tanken att han ska ersätta Dani Alves som högerback.

Konko kom till Genoa i Criscito affären och kostade knappt 1 milj euro. Nu efter en säsong har prislappen stigit till 9 milj euro (Sevillas dyraste försvararsinköp genom tiderna) vilket måste ses som både en fantastisk utveckling av Konko men även en grymt bra affär av Genoa. Han var tidigare i långa och komplicerade samtal med Inter, men Inter ville bara köpa ett delägarskap på 4 milj euro medans Genoa vilje sälja hela Konko för att kunna investera i nya spelare.

Konko spelade 37 av 38 matcher förra säsongen och var något av Gasperinis favorit spelare. Han spelade back, högerytter samt innermittfältare under säsongen och var stålande vart han än spelade. Han lyckades även göra tre mål från sin relativt defensiva roll. Jag tror att Konko kan göra ett mycket bra jobb i att ersätta Dani Alves som förväntas gå till Barcelona.

Konkos Ersättare i Genoa förväntas bli Alessandro Potenza från Viola och han har faktiskt förutsättningar att göra en liknande utveckling som Konko.

GRADINATANORD2008-06-20 07:27:00
Author

Fler artiklar om Genoa