Intervju med Gian Piero Gasperini

Intervju med Gian Piero Gasperini

I dagens Il Secolo XIX har Guido Filippi en lång intervju med Gian Piero Gasperini och här kan ni läsa delar ur intervjun

Gian Piero Gasperini är Genoas omtyckta och mycket kompetenta tränare. Han har en mycket offensiv spelfilosofi med sitt 3-4-3 system. Han signerade under förra säsongen ett nytt kontrakt och det är han som ska leda Genoa CFC ut i Europa igen.

Genoa har regerat under årets sommar marknad!

”Företaget fungerar mycket bra och projektet går framåt. Stor kredit går till ordförande Preziosi som i år har mer tid att följa bolaget och förhandlingar under marknaden och han får även mycket hjälp av sin son Fabrizio. Vi är i slutet av juni och de viktigaste förhandlingarna är avslutade. Vi är starkare än förra året och mycket mer organiserade. Presidenten har stor kompetens, stor entusiasm och ger ett hav av med pengar till Genoa”. 

Ångrar du försäljningen av Borriello
?

”Jag tror inte det. Det är sant att han gjorde 19 mål men det är inte säkert att han kan göra om det”.

Är det är sant att matchen mot Inter fick Borriello börja på bänken som straff?

”Men han reagerade väl och gjorde ett fint mål. Matchen borta mot Palermo startade han också matchen på bänken”.

Vad hade hänt?

"Det har passerat. Men alla måste respektera våra regler".

Figueroa tar över efter Borriello. Blir han ”prima punta” i det nya Genoa?

"Lucho blir en central punkt i min tridente(tremannaanfall). Han har stora kvaliteter, och har återhämtat sig från sin knäskda och han har stor lust och är mycket professionell. För mig och för presidenten är det en satsning, precis som det var med Borriello. När det gäller Lucho är det en spelare med stor tillgivenhet till supportrarna".

Vem ska bli vice Figueroa?

"Det är uppenbart att det bakom Lucho fattas det en spelare, men han skall ha de egenskaper som en vice Figueroa ska ha".

Ni har inte en anfallare som kan göra 15 mål i ligan!

"Vem sa att Figueroa inte är en stor Striker? Varför söka efter nya spelare när vi redan har en spelare av internationell klass? Det är dock klart: Vi vill ha en ”Bomber”, som backup till Figueroa".

Och Ruben Olivera?

"Det kan vara ett fynd. I Italien har han hittills inte fått någon chans, men han har stor kvalitet och kan bli vice Figueroa. Olivera har är en annan utmaning likt Borriello hade i Genoa, att återupprätta sitt rykte".

Så Genoas anfall är klart?

"Vi har två ytterforwards med stort värde i Gasbarroni  till höger och Palladino till vänster . Sedan finns det Sculli och Di Gennaro, förutom Di Vaio, som ska säljas. Vi har förbättrat kvaliteten och det kommer att bli ett Genoa med mindre styrka i anfallet, men med mer teknik".

Och de andra förstärkningarna?

"På högern har vi Mesto och Rossi och till vänster Modesto och Danilo".

Och försvaret?

"Idag har vi fem försvarare, vilket är bra: Potenza har spelat över 100 matcher i Serie A, Criscito är en garanti, även om han har blivit orättvist kritiserad, och förra året med honom förbättrades försvaret. Sedan finns det Biava och Lucarelli som bidrar med erfarenheten. Bocchetti är en nationell U21 spelare och är en spelare som kan spela flera olika positioner".

Det finns ingen central försvarare?

"Vi är nöjda. Men ifall vi ska värva någon central försvarare måste han vara bättre än de vi redan har".

Som t.ex Dainelli i Fiorentina?

"Det kan det vara".

Vi avslutar med mittfältet. Något saknas?

"Jag har samma förtroende som jag har för försvaret. Vi har Juric, Paro, Milanetto och Vanden Borre. Paro återhämtar sig mycket bra och kommer att vara klar i slutet av augusti, när mästerskapet startar".

Är det är sant att ni inte ville ha Cigarini?

"Cigarini är en stor spelare men krävs en enorm satsning och vi hade prioriteringar på andra positioner. Investeringar måste inriktas".

Med dessa spelare, är ni nöjda nu?

"Mitt ideal består av 22 spelare. 21 kan gå, men 23 är för många. Från januari till april spelade vi hem vi 33 poäng på 19 matcher, och var nära UEFA-cupen, tack vare en stark och kompakt trupp".

I mitten av juli åker ni på träningsläger. Är truppen spikad då?

"Presidenten är som en vulkan full av idéer. Varje dag föreslår han någon spelare. Jag tror inte vi kan värva dem, men med honom ska man aldrig säga aldrig, om han vill ha Fabregas och Torres så inser jag att det är omöjligt. Men med Preziosi är aldrig något omöjligt". 

____________________________________________________


Det är intressant att Gasperini pratar om Alessandro Potenza och Ruben Olivera som Genoaspelare. Vi får se när det blir officiellt ifall det inte redan är det? Texten är översatt av undertecknad och då jag inte är en expert på Italienska kan det var små felöversättningar någonstans.

GRADINATANORD2008-06-28 12:40:00
Author

Fler artiklar om Genoa