Officiellt: Rino Foschi ny sport direktör i Genoa

Officiellt: Rino Foschi ny sport direktör i Genoa

Efter Rino Foschi lämnade Palermo har han jagats vilt av många klubbar i Italien men han valde till slut Preziosis Genoa.

Foschi har redan jobbat för klubben ett tag, men det var först ikväll som det har blivit officiellt att Foschi tar över värvningas ansvaret i klubben och får titlen "Sport direktör". Han skrev ikväll under kontraktet i Milano. Under de senaste fem åren har Foschi varit sport direktör i Palermo och anställd av president Maurizio Zamparini, som är som en bror för Foschi. Under Foschis ledning har Palermo nått UEFA-cupen tre gånger. Han upptäckte och köpte unga spelare som direkt har haft en fantastisk utveckling, spelare som Simone Barone, Andrea Barzagli, Fabio Grosso, Cristian Zaccardo, Camoranesi och Luca Toni för att nämna några.

Gasperini om Foschi: "Hans  värde inom fotbollsvärlden är känt för alla. Företaget har beslutat att arbeta med honom och vi kan vara säkra på att det kommer att bli bra. "

Preziosi jr: "Denna positionen i klubben var tom och vi vi lille ha honom. Han är en av de bästa i Italien och en sådan här chans får man inte missa". 

Fochi åker på fredag till Österrikiska Neustift och ansluter där med den övriga truppen. Foschi har varit rykternas man, speciellt idag då han har kopplats ihop med Bologna. Men det var enligt Foschi själv bara en tillfällighet att han stötte på Bolognas högsta höns.

Andra nyheter:

Ruben Olivera har idag blev officiellt klar för Genoa. Han har skrivit på ett kontakt som sträcker sig till 2013. Han kommer gratis från Peñarol och han är tänkt som en back upp till Figueroa som mittforward i Genoas tridente. Många reagerar nog på att han ska spela mittförward, men det var just på den positionen som Gasperini spelade Olivera under deras gemensama tid i Juventus primaveralag.

Marco Rossi, Genoas lagkapten förlängde idag sitt kontrakt till 2011.

GRADINATANORD2008-07-23 23:07:00
Author

Fler artiklar om Genoa